Noua Poli a câștigat la limită prima ei partidă, 2-1 cu Luceafărul Oradea

19 Jul. 2012, 12:49 Pregătiri, amicale

Bănățenii s-au impus în primul meci de la constituirea echipei formate împreună cu recășenii. ACS Poli a bătut cu 2-1 pe Luceafărul în joc amical dar antrenorul Valentin Velcea avertizează că nu se poate bate la promovare cu actualul lot.

Indiferent că e vorba de jucători de la vechea ACS Recaș sau Poli, componenții lotului timișorean au suferit în trecut în confruntările cu Luceafărul. Echipă care i-a învins pe alb-violeți de două ori în campionatul trecut. În amicale timișorenii stau ceva mai bine în fața bihorenilor, învingându-i și în urmă cu un an.

Marco Enciu, atacant venit de la Recaș, a marcat ambele reușite ale noii echipe de pe „Dan Păltinișanu”. Acesta a punctat în minutele 20 și 23 ale primei reprize. Singurul gol marcat de oaspeți a fost opera lui Onyeka (32′), atacantul de culoare al orădenilor evidențiind slăbiciunile din apărarea lui ACS Poli.

Posturile deficitare: „portar, toată linia de fund, mijlocașii laterali, centrali și atacanți”

Antrenorul timișorenilor era realist la finalul primului joc cu noua echipă. „Avem un lot numeros, avem foarte mult de muncă. Sunt jucători care au reale calități, sunt printre ei și care sunt în urmă mult cu fotbalul, sunt care au făcut o pauză mare și se vede acest lucru, trebuie să mai căutăm să ne acoperim posturile deficitare. E greu să trag o concluzie după un meci, să spun dacă putem să ne îndeplinim obiectivul stabilit de mai marii clubului. Suntem încă în constituire, merge greu și nu datorită unor oameni, ci legilor din România după care trebuie să așteptăm iar noi nu putem decât să asigurăm o continuitate, să nu fim descoperiți la ora începerii campionatului pentru că timpul e destul de scurt”, a declarat Valentin Velcea.

Întrebat care sunt posturile deficitare ale echipei acesta a răspuns: „Portarul, toată linia de fund, mijlocașii laterali, centrali și atacanți. Mi-aș dori jucători care să creeze concurență”.

ACS Poli organizează joi și vineri noi trialuri pentru găsirea jucătorilor potriviți pentru obiectivul propus în Liga a II-a.

ACS Poli Timișoara (prima repriză): Amarinei – Dăruială, Mera (28′ Daminuță), Șeroni, Susso – Constantinescu, Artean (28′ Petcuț), Poparadu, Szalkai – Zăgrean, Enciu.
ACS Poli Timișoara (repriza a doua): Iordache (Ostafie) – Iovan, Daminuță (Tânc 60′), Miculescu, C. Toma – Vântură, Petcuț (60′ Rogozinaru), R. Trandu, Nanu – Boștină, Sz. Szekely. Antrenor: Valentin Velcea.

Luceafărul Oradea: Ghilea – Bogdan, Mihuț (cpt.), Pocian, Nițoiu – Danci, Imbuzan – Blănaru, Onyeka, Roșu – Sabah. Au mai jucat: Miron – Samoilă, Letan, Grozoni, Diaconescu, Tecsi, Hanca. Antrenor: Leo Grozavu.

Articol scris de Cornel Biholari
Foto: Sebastian Tătaru

19 Jul. 2012, 12:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă