Neaga țintește doar promovarea cu SCM Pitești: „Nu ne interesează seria în care vom fi”

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 00:23 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la SCM Pitești își continuă pregătirea pe plan local sub conducerea lui Adrian Neaga, care a fost instalat ca antrenor principal de aproape o lună. Fostul jucător al lui FC Argeș și al Stelei are la dispoziție un lot de aproape 30 de jucători, unii dintre ei care au trecut prin ligile 1 și a 2-a, dar și mulți tineri.

Tehnicianul grupării din Trivale și-a asumat promovarea ca obiectiv și nu are preferințe în privința seriei în care va fi repartizat SCM Pitești.

– Care sunt concluziile după primele două săptămâni de antrenament?
– Ne-am antrenat foarte bine. Acum începe pentru noi greul. Am intrat într-o perioadă în care antrenamentele vor fi mai dure. Știu că mă vor înjura, dar va fi spre binele lor. Sunt bucuros, pentru că toți s-au antrenat la un nivel foarte înalt.

„Vor mai pleca jucători”

– Ești mulțumit de lotul de jucători pe care îl ai la dispoziție?
– Sunt foarte mulțumit de băieții care sunt în acest moment la echipă. Vor mai veni și alți jucători, vor mai pleca și alți jucători. În principiu sunt mulțumit pentru că s-au adaptat bine cei veniți. Cei tineri și cei cu experiență au făcut un grup OK.

– Care sunt noutățile?
– La capitolul noutăți, vă pot spune că a venit Robert Neagoe. L-am mai adus pe Vlădescu, un jucător împrumutat de la Academia Hagi, însă vor mai veni și alți jucători.

– Ai stabilit jocurile de verificare?
– Da. Sunt fixate în mare parte, însă la unele trebuie să mai fixăm datele. Pe data de 1 august, vom juca la Tărlungeni, pe data de 18 august vor veni ei la noi. După aceea, urmează triunghiularul acela cu Rapid, care a confirmat. Mai este o echipă, dar nu știm deocamdată data, pentru că vom intra în Cupă pe 12 august. Va fi primul meci oficial al nostru. Apoi vom mai avea meciuri amicale cu CSM Râmnicu Vâlcea. Suntem în discuții și cu cei de la Chindia Târgoviște. Vom mai juca și cu Juventus București. Nu știm deocamdată datele concrete.

Vrea un fundaș și un atacant

– După o primă analiză, care sunt punctele forte și care sunt cele mai slabe?
– Punctul forte al nostru este forța grupului. Mie îmi place să am un grup, să am echipă și nu jucători individualiști. Suntem pe un drum bun. Mi-aș mai dori un fundaș central și un atacant. Atacantul sper din tot sufletul să rămână Coșereanu, pentru că știu ce potențial are și știu că mă ajuta foarte mult. Suntem în discuții cu doi fundași centrali. Unul dintre ei a jucat la Divizia A, iar celălalt la Liga a II-a. În rest, sunt mulțumit și de juniorii pe care îi am acum în lot.

– Luni a fost ultima zi de înscriere a echipelor în Liga a II-a. Ne avantajează un sistem cu cinci serii, dacă se va menține cel de anul trecut?
– Nu ne avantajează, dar nici nu ne dezavantajează. Dacă vrem să avem un grup unit și să promovăm, vom juca în oricare serie din cele 5, 6, 7… 10, câte vor fi. Nu ne interesează seria în care vom fi.

Mărgăritescu, la primul antrenament

De luni seară, alături de fotbaliștii de la SCM Pitești se pregătește și Andrei Mărgăritescu. Fostul mijlocaș al celor de la Dinamo s-a prezentat la ședința de pregătire a alb-violeților și a făcut alergări ușoare. Cel supranumit „Chinezu” a mai lucrat cu Rică Neaga pe vremea când acesta pregătea pe Atletic Bradu. Rămâne de văzut dacă Mărgăritescu va ajunge să un nivel de pregătire care să corespundă cerințelor lui Neaga.

Au semnat 12 jucători

De la începerea pregătirilor și până acum, conducerea celor de la SCM Pitești a reușit să semneze contracte cu 12 jucă­tori. Cei mai importanți dintre aceștia sunt fundașul Dan Săndulescu, mijlocașul Iulian Vladu, portarul Alexandru Iordan, mijlocașul Andrei David și atacantul Marius Albu, ultimii doi evoluând la echipa din Trivale și în sezonul trecut.

Antrenorul Adrian Neaga speră să-i legitimeze în scurt timp pe Valentin Coșereanu și pe Claudiu Ionescu, fotbaliști cu mare experiență care au evoluat în ligile 1 și a 2-a.

Sursa: Curierul zilei
Foto: Facebook SCM Argeșul Pitești

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 00:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă