Final de cantonament și lot aproape definitivat pentru Ripensia. Timișorenii s-au impus la limită în cel de-al doilea amical. Pelici: „Ne-a ajutat testul de astăzi să tragem concluzii”

Final de cantonament și lot aproape definitivat pentru Ripensia.** Timișorenii s-au impus la limită în cel de-al doilea amical. Pelici:
  • Ripensia a terminat stagiul de pregătire pe plan local, iar, în mare parte, Alexandru Pelici a definitivat și lotul.
  • După primul amical câștigat miercuri, 8-0 cu Avântul Topolovățu Mare, echipă de Liga a 5-a, vineri dimineața, cu CS Dudeștii Noi, formație de Liga a 4-a, a fost mult mai greu și roș-galbenii s-au impus doar cu 1-0.
  • După meciul desfășurat în Ciarda Roșie, antrenorul a tras linie și a renunțat la aproape toți jucătorii aduși în probe.

 

Din nou, jucătorii roș-galbeni au fost împărțiți în două echipe. Au fost menajați accidentații Tînc și Stoi, dar și Voinea, învoit. De asemenea, Dobre și Păduraru nu au apărat, după ce au fost utilizați la primul amical. Ripensia a ratat două ocazii mari. În prima repriză, Marius Fotescu a trimis în transversală, iar, în repriza a doua, Denis Golda a irosit și el o mare șansă. Până la urmă, în minutul 85, Alexandru Popovici a scăpat spre poartă și, la cererea colegului mai tânăr, i-a centrat lui Denis Golda, care a marcat din fața porți goale.

După joc, Pelici a decis că nu îi va păstra pe Marian Boldea și Dragoș Grigore, dar nici pe portarul Alexandru Marinoiu, cu care clubul avea inițial alte intenții. Au rămas, așadar, dintre cei testați, portarul Haralambie Mociu, tot U19, ca și Dobre, dar și mijlocașul Nafi Iseini, de la ACS Poli. De asemenea, George Monea a fost cedat definitiv de FC Hermannstadt, club de care aparținea, Ripensiei.

Ripensia în prima repriză: Mociu – C. Lungu, Țiereanu, Apro, C. Toma – Boldea, Al. Neagu – Fotescu, Zaluschi, Chera – M. Staicu
Ripensia în repriza a doua: Marinoiu – Ad. Popa, Țiereanu, Hecsko, Monea – Burdeț, Dobie – Iseini, Dr. Grigore, Al. Popovici – Golda. Au mai reintrat: Apro, Chera și Fotescu.

Dudești Noi: Burtic – Miheț, Firuț, Slabu, Damian, Berar, Lutsch, Plopeanu, Palade, D. Roman, Nichitean
Au mai intrat: Ungureanu, Balint, Terec, Brașoveanu, Toroni, Turbureanu, Ițu

Pelici, mulțumit de cantonament

Alexandru Pelici a precizat că echipa sa și-a făcut meciul complicat. „Noi ni l-am făcut dificil. E normal, e finalul cantonamentului, e oboseală. În primul rând, am fost noi adversarii noștri astăzi. Trebuie să ne învingem pe noi, să trecem peste starea de oboseală și să jucăm într-un ritm de joc bun, ca să putem să scoatem rezultate. Eram echipa care trebuia să vină peste adversar, și să construim. Din păcate, oboseala s-a văzut în primul rând la faza de finalizare. Acolo am păcătuit, pentru că putea să fie scorul mult mai mare. Pe defensiv, nu ne-au pus niciun fel de probleme. Au avut doar câteva aparții sporadice prin careu și cornere. Ne-a ajutat testul de astăzi să tragem concluzii și urmează meciuri mai importante, care sunt teste mai bune pentru ceea ce ne interesează”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Tehnicianul speră ca acumulările fizice să se vadă în jocurile oficiale. „A fost o pregătire bună și sperăm ca aceste lucruri să se vadă și în campionat. Această pregătire trebuie să ne ajute, să fim echipa care să poată să alerge, să muncească, să facem un grup harnic, pentru că ne așteaptă un campionat foarte greu”, a mai spus Pelici.

În următoarele zile, Pelici mai așteaptă niște transferuri. „Sper să mai apară unul-doi jucători, și apoi vom trage linie”, a conchis „Pelicanul.

Miercuri, de la ora 18:00, Ripensia joacă un alt amical la Timișoara, pe Ciarda Roșie, cu nou-promovata CS Muncitoresc Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă