Nagy se decide asupra fotbaliștilor aflați în probe la amicalul cu Szeged

19 Jan. 2012, 17:42 Pregătiri, amicale
Nagy se decide asupra fotbaliștilor aflați în probe la amicalul cu Szeged

Au mai rămas trei zile până când UTA va urca la Moneasa pentru a începe stagiul de pregătire centralizat montan. Revenirile lui Giovanni Catanzariti și Roli Nagy în țară au adus o primă clarificare în ceea ce privește componența lotului, Bogdan Mara dându-și acordul pentru revenirea la Arad. Sâmbătă sunt așteptate și deciziile în ceea ce privește jucătorii aflați în probe, asta însă după meciul amical pe care gruparea arădeană îl va disputa cu echipa maghiară Szeged.

„Trebuie să clarificăm lucrurile, pentru că duminică vom urca la Moneasa. Nu putem să mergem cu mulți jucători acolo, trebuie să avem lotul clarificat în proporție de 90%. Vom vedea cine continuă alături de noi, îi vom vedea la lucru și la acel amical”, ne-a declarat Roli Nagy.

Chiar dacă antrenorul UTA-ei nu a vrut să dea nume, se pare că unele decizii sunt luate deja în ceea ce privește jucătorii aflați în probe. Atacantul Cărpinișan (19 ani) va fi păstrat, după toate probabilitățile în lot, el având și avantajul de a putea evolua pe orice post în banda stângă. În ceea ce privește fundașii centrali, dintre Matheus și Mocanu va fi păstrat unul singur, în timp ce Muscă și Calderola se bat pentru un post la mijlocul terenului.

„Avem probleme de lot, din păcate. Nădăban acuză în continuare dureri de spate, Calderola are tendinită, Muscă are contractură, iar Varga are program separate de pregătire, pentru că nu poate să intre așa de repede în program. Mai suntem în discuții pe plan intern pentru transferul unui atacant, sperăm ca în aceste zile să rezolvăm și această situație”, a mai punctat Nagy.

„Vizita în Italia, o experiență pozitivă pentru mine și pentru club”

Președintele și antrenorul UTA-ei s-au reîntors în țară miercuri seara din periplul lor din Italia. Cei doi au vizitat mai multe cluburi, atât din Serie A, cât și din Serie B, au discutat cu persoane importante din staff-ul acestor grupări și au stabilit posibile proiecte de colaborare pe viitor.

„A fost o experiență pozitivă, din care am avut multe de învățat. Am văzut cum se lucrează la cluburi cu adevărat profesioniste și în același timp am deschis unele căi pentru viitoare colaborări. Nu doar pentru mine a fost benefică această vizită de lucru ci și pentru club, care va avea doar de câștigat pe viitor”, a declarat Roli Nagy.

Discuțiile pe care cei doi oficiali ai Bătrânei Doamne le-au avut în Italia s-ar putea materializa în viitorul apropiat prin împrumutul unor jucători tineri care nu pot evolua deocamdată în Serie A. „Am discutat, e posibil ca în perioada imediat următoare să ajungă doi, trei jucători aici. Trebuie însă să vină cu un plus peste ce avem noi, vor fi jucători care nu sunt deocamdată pregătiți să evolueze în Serie A, dar care au potențial”, a mai precizat antrenorul grupării arădene.

Sursa: Sport Arad

19 Jan. 2012, 17:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă