Nagy are ideile clare despre lot înainte de cantonamentul din Antalya

09 Feb. 2012, 18:18 Pregătiri, amicale
Nagy are ideile clare despre lot** înainte de cantonamentul din Antalya

Utiștii au ajuns pe tărâm turcesc pentru al doilea cantonament la iernii, unul în care se va pune accent pe aspectele tehnico – tactice. Staff-ul tehnic al „Bătrânei Doamne” trebuie să găsească modalitatea prin care să îi integreze în echipă pe noii veniți: Neagu, Bucur, Mara, fotbaliști cu experiență care nu au voie să lipsească din primul unsprezece. De asemenea, la porțile formației ideale bat și Gallanis sau Urosevic, dar trebuie clarificată și problema celor doi jucători Under 22 care trebuie se regăsească în echipă etapă de etapă. Dacă Florin Purece pare un punct fix, rămâne de văzut cine dintre Șușlak, Cărpinișan, Capătă, Miron și chiar Cioară va câștiga lupta pentru cel de-al doilea post de titular. Înainte de îmbarcarea spre Turcia, Roland Nagy a făcut o scurtă analiză a lotului actual, a eventualelor întăriri ulterioare, dar a atins și alte aspecte din viața echipei embleme a orașului…

…despre posibila amânare a returului: „Sunt sigur că va exista o amânare și se vor juca două intermediare. Nu putem evolua în asemenea condiții, pe astfel de terenuri, am luat deja în calcul și această posibilitate a amânării”

…despre Suslak: El poate evolua oriunde în banda stângă, la nevoie poate să treacă și în centru. E un jucător care a fost mereu în anturajul primei echipe, a prins câteva minute aici,dar a evoluat bine și la formația a doua. Îi va prinde bine acest cantonament, va vedea ce înseamnă o pregătire la acest nivel. Mi-aș fi dorit să mai un Raț sau alți jucători tineri care își doresc mult să ajungă la prima echipă, dar am vorbit cu ei și le-am spus să muncească la fel de mult în continuare și va veni și ziua lor la prima echipă”

…despre promovarea jucătorilor tineri: „De când suntem noi aici, am acordat și acordăm în continuare credit tinerilor. Asta atât cât se poate, pentru că UTA are tot timpul pretenții mari și e greu să promovăm jucători tineri etapă de etapă”

… despre Cărpinișan: „Cu el și Cioară avem șase jucători Under 22. Cărpinișan evoluează de la 16 ani în liga a treia, a trecut deja prin câteva filtre. Are calități certe, l-am încercat și ca fundaș dreapta, dar, personal, cred că îi este peste mână acest post, el fiind stângaci. Pe faza ofensivă trebuie să vină cu centrări, să aducă superioritate, să vedem acum dacă se va acomoda pe dreapta. La o adică, poate evolua pe orice post”

…despre Varga: „Am purtat discuții cu el, atât eu cât și domnul președinte. I-am explicat că este un jucător care are o anumită vârstă și de la care ne așteptăm să joace din ce în ce mai mult, să fie un fotbalist de bază, un lider. A arătat asta în returul trecut, din păcate în tur a avut oscilații de formă, iar apoi s-a și accidentat, din păcate. Își dorește enorm să revină, iar acest cantonament din Antalya este o provocare pentru el, o încercare pentru a vedea cum stă din punct de vedere fizic. Este un fotbalist corect, care vrea mult să vină cu plusul necesar de valoare, dar a avut și mult ghinion”

… despre Chindriș: „Nu știm precis când va putea reintra, probabil va mai dura o lună. I-am spus să aibă răbdare, să nu se grăbească, pentru că a avut o accidentare foarte urâtă și ar fi păcat să se agraveze după câte eforturi în direcția recuperării de câteva luni încoace”

… despre Miron, Capătă și posibile întăriri la capitolul jucători tineri: „Miron are o șansă de care trebuie să profite, iar Capătă nu a avut turul de campionat la care se aștepta el și noi ceilalți. Însă, i-am spus să aibă o atitudine pozitivă, doar prin modestie și multă muncă poate progresa. Poate ar mai fi nevoie de un jucător sub 22 de ani pentru a crea o concurență și mai benefică, dar asta rămâne să vedem ce putem face”

…despre Apostu: „Nu l-am mai sunat după discuția purtată cu el luni, la Arad. Știm că orice jucător își dorește să meargă la mai bine. În orice caz, nu îl așteptăm neapărat pe Apostu, la fel cum nu așteptăm expres niciun alt jucător”

09 Feb. 2012, 18:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă