Nagy acuză forțele de ordine „S-au temut să intervină!”

28 Feb. 2012, 14:39 Pregătiri, amicale
Nagy acuză forțele de ordine**

Amicalul UTA – Honved Budapesta (2-1), disputat duminică la Mako (Ungaria), a fost presărat cu evenimente reprobabile. Circa 50 de fani ai maghiarilor au aruncat după arădeni cu sticle înainte de meci, iar în timpul jocului l-au „doborât” pe portarul Smaranda cu un bulgăre de zăpadă, în tâmplă. Peste 13 luni, pe 22 martie 2013, România va juca cu Ungaria, în deplasare, în preliminariile CM 2014!

– Cine sunt principalii vinovați pentru ce s-a întâmplat la Mako?

– Nu cred că are rost să căutăm vinovați. Ceea ce e deranjant e că lucrurile puteau degenera. Cu siguranță, aceste evenimente puteau fi evitate dacă am fi jucat în Arad, așa cum s-a programat inițial. În primul și în primul rând, securitatea la acest joc trebuia să fie mai mare. Noi am solicitat cu două zile înainte un dispozitiv mai mare de oameni de ordine, dar degeaba. Au fost foarte puțini în comparație cu suporterii lui Honved și le-a fost frică să intervină.

– Se poate spune că ați avut noroc că a fost Sorin Botiș (n.r. -căpitanul lui Honved) pe teren?

– Da. El a mers să îi liniștească pe suporteri, împreună cu patronul lui Honved. Singurul moment în care lucrurile puteau scăpa de sub control a fost atunci când Smaranda a căzut la pământ. După ce Sorin a vorbit cu ei, chiar nu s-a mai întâmplat nimic. Au continuat jignirile și scandările obscene din partea acelor huligani, dar nimic mai mult.

„Sunt niște huligani neinteresați de fotbal!”

– Smaranda este bine?
– Da, nu este zgâriat, nu are rană… Nu a fost atent la faza aceea și din cauza șocului a căzut.

– Credeți că s-a ajuns prea departe cu violența pe stadioane?
– Din păcate, da. Cei care au venit la meciul nostru cu Honved nu sunt suporteri. Puteți să le ziceți ultrași, huligani, sau cum vreți, dar ei nu au fost interesați să vadă un meci de fotbal. Astfel de oameni ies în evidență, din păcate și, chiar dacă se întâmplă rar, sunt foarte mediatizați, cum a fost cazul celui care a intrat pe teren la Petrolul – Steaua.

De ce s-a jucat la Mako?
UTA a fost nevoită să joace duminică la Mako, în Ungaria, pentru că în Arad nu a existat niciun teren sintetic deszăpezit. „Decât să anulăm acest joc foarte util, cu o echipă din prima ligă a Ungariei, am preferat să jucăm în alt oraș”, a explicat Roland Nagy. Suporter Club UTA a publicat ieri un comunicat în care îl atacă pe șeful Serviciului Administrare Baze Sportive și Agrement din cadrul Primăriei Arad, Marin Dugăeșescu, pe care ei îl consideră vinovat pentru faptul că terenul sintetic Șega nu a fost curățat.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Viorel MUSCĂ‚ (Sport Arad)

28 Feb. 2012, 14:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă