Mureșenii rămași acasă au câștigat cu 3-1 testul cu Valea Izvoarelor

Mureșenii rămași acasă** au câștigat cu 3-1 testul cu Valea Izvoarelor

Cu o săptămână înaintea startului în sezonul oficial de fotbal, care va demara cu etapa preliminară din prima ediție a Cupei Ligii, jucătorii rămași acasă din lotul ASA Târgu-Mureș, completat cu jucători de la echipa secundă și de la juniori au disputat miercuri un joc amical cu vicecampioana județului Mureș în Liga IV, Înfrățirea Valea Izvoarelor.

Echipa condusă de pe bancă de Claudiu Șomfălean și Darius Miclea a învins cu scorul de 3-1. Roș-albaștri au deschis scorul prin Dragoș Huiban, după care s-au desprins la 3-0 prin două goluri înscrise de doi dintre cei patru jucători străini care nu se află alături de echipă în cantonamentul din Anglia, nigerienii Ibeh Ikechukwu și Christian Irobiso.

Ceilalți doi rămași la Târgu-Mureș sunt senegalezul Ousmane Ndoye și camerunezul Patrice Feussi. Dintre aceștia, doar ultimul nu a evoluat în amicalul de miercuri.

Echipa din Valea Izvoarelor a redus diferența prin Peres Levente, care a transformat o lovitură de la 11 metri. ASA a aliniat formația: Adrian Viciu – Sergiu Păcurar, Mihaly Zoltan, Szilagyi Cătălin, Victor Călian, Ndoye, Ibeh, Darius Ghircă, Huiban, Tamas Attila, Irobiso. În repriza a doua au mai intrat: Bogdan Moga – Cristian Bloj, Benjamin Rad, Răzvan Rus, Răzvan Stoica, Imreh Tihamer, Ștefan, Toto și Alex Drăghici.

Start doar cu jucătorii români

Deoarece prima garnitură se află în Anglia, unde are programat jocul amical cu Machester United cu o zi înaintea partidei din 16 iulie, pe teren propriu cu CSMS Iași, se preconizează că acesta va fi în mare parte lotul care va aborda meciul din Cupa Ligii. Așadar, pentru debutul oficial, atât banca de rezerve, cât și formația aliniată poate fi considerată garnitura a doua a noii promovate.

Mai mult, în cazul în care celor patru străini rămași li se va rezolva problema deplasării în Anglia, echipa care îi va avea pe margine tot cuplul Șomfălean-Miclea va conta doar pe jucătorii autohtoni.

Primul meci al ASA din noua ediție a Ligii I se va disputa tot la Târgu-Mureș, sâmbătă, 26 iulie, în compania Universității Cluj.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Pe aceeași temă