Munteanu a marcat primul său gol la Academica. Lăzărescu: „Ne va ajuta foarte mult în meciurile grele”

Marius ANGHEL 14 Feb. 2015, 13:34 Pregătiri, amicale

Academica Argeș Pitești a pierdut în cel de-al șaselea test de pregătire pe care l-a efectuat în cantonamentul din Antalya. Vineri, jucătorii lui Marius Baciu au înregistrat al doilea eșec în Turcia, scor 1-2, de această dată în fața ungurilor de la Békéscsaba 1912 ElÅ‘re.

Ocupanta locul 2 din Liga 2 a Ungariei a fost peste argeșeni încă în prima repriză. Drept dovadă că la pauză aceștia conduceau cu 2-0. Vólent (24) și P. Király (39) l-au învins pe Boșneag, în timp ce pentru Academica a marcat Valentin Munteanu, cu 10 minute înainte de final. A fost al doilea test în care noua achiziție a intrat la pauză, după ce a procedat la fel și în meciul cu Spartak U23.

VEZI o GALERIE FOTO amplă de la meciul cu ungurii

Cu Békéscsaba, Baciu a folosit jucătorii: Boșneag – Dedu, Nițu, Marciuc, David (Popovici 46), Deletic (Munteanu 46), Stancu, Ispir (Vezan 46), Tarek (Vențer 46), Buia (Olariu 60), Pătulea (Kone 55).


Lăzărescu: „Este un jucător de la care avem foarte mari așteptări”

Marcatorul unicului gol al Academicii în amicalul cu Békéscsaba 1912 ElÅ‘re a fost mijlocașul Valentin Munteanu. Golgheterul Fortunei și al seriei a II-a a Ligii 2 din prima parte a sezonului a fost împrumutat la argeșeni în această iarnă după ce Pandurii a obținut semnătura jucătorului ce devenise liber de contract.

Dan Lăzărescu, președintele formației ce își desfășoară jocurile de pe teren propriu la Pitești, a declarat că mijlocașul de bandă dreaptă poate aduce un mare plus echipei în acest retur de campionat. „Este un jucător de la care avem foarte mari așteptări și este normal să se petreacă așa pentru că acest jucător a avut parte de evoluții foarte bune la Fortuna Poiana Câmpina. Să nu uităm că la acea echipă a plecat din postura de cel mai bun marcator și el fiind mijlocaș dreapta, acest lucru merită și mai mult subliniat. Cred că ne va ajuta foarte mult în meciurile grele care vor urma în acest retur de campionat”, a declarat, pentru ziartop.ro, Lăzărescu, care nu exclude ca Munteanu să rămâne la Academica mai mult decât s-a semnat în contractul de împrumut: „A fost împrumutat la echipa noastră până în vară, dar este posibil ca el să continue pentru mai mult timp la echipa noastră, totul depinzând de anumite lucruri. Am purtat deja o discuție cu domnul Pârvulescu, dat fiind faptul că ne cunoaștem de foarte mult timp, arbitrând mai multe meciuri împreună. Astfel, există posibilitatea ca acest împrumut să se extindă ca și durată”.


În Antalya, Academica a înregistrat rezultatele: 2-1 cu FC Zugdidi (Olariu, Stancu), 1-2 cu Milsami Orhei (Vlad Rusu), 1-0 cu Vereya Stara Zagora (Olariu – pen.), 2-0 cu QaradaĂŸ Lökbatan (Deletic, Guerra), 2-2 cu Spartak U23 (Guerra, St. Stancu) și 1-2 cu Békéscsaba 1912 ElÅ‘re (V. Munteanu).

Ultimul amical din cantonamentul din Turcia al Academicii este programat duminică, cu rușii, FC Krylia Sovetov Samara.

Video și foto: rangado.hu

Marius ANGHEL 14 Feb. 2015, 13:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă