„Morișca” arădeană: UTA – Szeged 2-1

22 Jan. 2012, 13:10 Pregătiri, amicale
„Morișca

Echipa fanion a Aradului a încheiat cel de-a doua săptămână de pregătire cu un meci de verificare împotriva echipei din Szeged, din eșalonul secund al campionatului maghiar. Față de precedenta partidă amicală, cea cu CS Vladimirescu, Roland Nagy și Dan Stupar au putut arunca în luptă „artileria grea”.

Patru dintre jucătorii ofensivi ai „alb-roșiilor”: Bucur, Purece, Hidișan și Mara au încălzit deseori atmosfera în rândul celor aproximativ 200 de privitori, prin execuții de efect în preajma careului advers, ce au produs și golurile câștigătoare pentru arădeni. Echipa vizitatoare a oferit și ea o replică bună, având ocaziile sale în ambele reprize.

Tehnicienii UTA-ei nu puteau să-l refuze pe Bogdan Mara, care și-a dorit mult să îmbrace din nou tricoul „alb-roșu” la nici 24 de ore după ce și-a oficiliazat revenirea la Arad. Valorosul atacant a făcut cuplu în ofensiva arădenilor cu Galanis, grecul propus chiar de el în Calea Aurel Vlaicu, însă Nagy și Stupar au avut grijă ca cei doi să fie ajutați îndeaproape de trei mijlocași cu mult apetit ofensiv. Și, nu au trebuit să treacă decât 4 minute, până când mingea să curgă foarte frumos pe traseul Bucur – Mara – Hidișan, ultimul finalizând de puțin peste poartă.

După alte câteva minute, Galanis a prins un șut sănătos de la 17 metri, mingea zguduind transversala și căzând înaintea liniei porții. În minutul 26, Purece a fost agățat în careu de Balint, iar Mara a deschis tabela de la punctul cu var. Smaranda a intervenit în două ocazii la contraatacurile tăioase ale maghiarilor, așa că utiștii aveau să se distanțeze pe tabelă în minutul 38. Mara l-a găsit pe Bucur în careu, acesta a așezat balonul pentru Hidișan, care a trimis o „scăriță” elegantă de la 19 metri în plasa porții lui Berecan.

Cu excepția lui Smaranda și asta pentru că italianul Amadio a fost menajat din cauza unei infecții la genunchiul drept, UTA a schimbat liniile în repriza secundă. Atenția a sporit de pe margine, fiindcă aproape toți jucătorii în „alb-roșu” dădeau examen pentru un loc în lotul pentru Moneasa. Ultimii sosiți, doi atacanți senegalezi (Osman și Mou), nu au prea avut ce arăta, cum nici alți doi-trei jucători care se antrenează de zile bune în Calea Aurel Vlaicu își pot face deja bagajele.

Cât despre ocazii la buturile maghiarilor nu se poate vorbi decât la șuturile lui Cărpinișan (puțin peste) și Capătă (intervenție salvatoare a goal-keeperului advers). Nici în apărare, arădenii nu au riscat prea mult și – totuși – maghiarii au izbutit să marcheze o dată. Bălan a făcut henț în careu și Orosz l-a învins pe Cioară din penalty: 2-1, rezultat final.

UTA (prima repriză): Smaranda – Calvin, Pocuca, Gligor, Siminic – Bucur, Ignea, Hidișan, Purece – Mara – Galanis.
UTA (repriza secundă): Smaranda (65 Cioară) – Bălan, Mocanu, Neagu, Cărpinișan – Gîlcă, Dan, Caldarola, Osman – Capătă, Mou (72 Muscă).

Arbitri: Răzvan Cadar – Sorin Rotaru și Marius Alexe

sursa: Sport Arad

22 Jan. 2012, 13:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă