Misiune îndeplinită pentru Ripensia în Turcia. Alexandru Pelici a tras concluziile după încheiarea stagiului de pregătire extern: „Suntem pe ultima linie dreaptă”

Ripensia pleacă din Turcia în noaptea de vineri, după zece zile de cantonament efectuat în Antalya, pe o vreme mult mai blândă decât cea din România. În cele cinci amicale jucate, Ripensia nu a fost învinsă, iar antrenorul Alexandru Pelici este optimist, deși încă ar mai avea nevoie de transferuri pentru a întări echipa pentru partea a doua a sezonului Ligii 2.

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, își păstrează tonul părințesc și spune că toată echipa a muncit cu folos în acest stagiu. „Ne aflăm la capătul unui cantonament bun, a unui stagiu de pregătire în care am găsit condiții foarte bune. Adversari puternici, terenuri bune, vremea a fost prielnică. Nu am avut probleme, ne-am putut îndeplini obiectivele cu care am venit în cantonament. Am lucrat mult la partea tehnico-tactică, de joc, pentru că erau jucători nou-veniți destul de mulți, plus juniorii promovați de la echipa U19. Cu toții și-au dat silința să înțeleagă, să asimileze ce ne dorim, cât mai repede să înțeleagă ce se poate. Asta au arătat și în jocuri. Există dorința de a face lucruri bune. Sperăm asta să se vadă în campionat”, a precizat Pelici la finalul acestui stagiu de pregătire efectuat în Turcia.

Ripensia, fără înfrângere în amicale în Antalya

În jocurile de pregătire din 2020, singura înfrângere a Ripensiei rămâne cea de pe tărâm românesc, cu Becicherecu Mic.

Iată rezultatele de până acum ale echipei timișorene: Fortuna Becicherecu Mic (0-1), la Timișoara, Septemvri Sofia (0-0), Flamurtari (2-0), U Craiova 1948 SA (1-1), FK Kit Go Pehcevo (2-1) și FC Shkupi (1-1), ultimele cinci în cantonamentul din Antalya.

Despre echipele care nu i-au administrat înfrângeri, Pelici a avut cuvinte de laudă. „Adversari buni, din diferite campionate. În mare măsură, sunt la același nivel la care jucăm și noi. Au fost meciuri bune. Au fost rezultate ok, din punctul nostru de vedere. În momentul de față nu contează rezultatele, vor conta abia din 22 (n.r. – 22 februarie, când se reia campionatul Ligii 2). Jocul și atitudinea cu care au intrat băieții pe teren sunt cele care ne dau speranțe că vom reuși să îndeplinim obiectivul în acest mini-retur care se anunță foarte disputat și foarte tare”, crede antrenorul Ripensiei.

Accidentările, aproape să fie anihilate

Ripensia nu mai are așa mari probleme cu indisponibilitățile medicale. Adrian Popa a suferit o contractură în Antalya, și s-a antrenat separat pe final de cantonament. Vlad Tudorache revine după accidentare din toamnă.

„În primele zile a făcut separat, nici nu a intrat la primele jocuri. Apoi a intrat treptat. Putem spune că în momentul de față este integrat perfect și poate juca din primul minut. Mai sunt semne de întrebare pentru ritmul de joc și cât se poate angrena în efort”, spune Pelici despre Tudorache.

Toată lumea e bine pregătită, dar nu au atacant

Întrebat despre transferuri, Pelici și-a început răspunsul cu faptul că toată echipa a progresat. „Jucătorii au încercat să facă tot cea ce le-am cerut noi. Nu am lăsat deoparte nici partea fizică. Bubu (n.r. – preparatorul fizic Bogdan Ungureanu) le-a pregătit ședințe separate în sala de forță celor ce nu erau la joc. Toți jucătorii au crescut, e un progres vizibil la fiecare dintre ei, în continuare, poate suferim la poziția de atacant împins Acolo încă suntem în căutări. Vom vedea ce se va întâmpla în momentul în care ne întoarcem în țară”, a fost răspunsul antrenorului.

În această iarnă, noutățile la Ripensia sunt reprezentate de Horațiu Moldovan, Andrei Macrișchii, Valerii Macrițchi, Ivan Urvanțev și Cosmin Sîrbu.

Victoria cu Metaloglobus, obligatorie în prima rundă

În prima etapă din acest an, care se joacă în jurul datei de 22 februarie, Ripensia are primul meci oficial la București, cu Metaloglobus. Pelici vrea neapărat un succes în fața echipei care se află pe locul 7 după 21 de etape și care are șapte puncte mai mult în clasament decât timișorenii.

„Cred că suntem, undeva, la 70 la sută. Suntem pe ultima linie dreaptă. Mai avem două săptămâni să ne apropiem de forma bună pentru prima etapă de campionat. Ne dorim să debutăm cu victorie. Este un meci foarte important primul joc cu Metaloglobus. Ne dorim ca toți jucătoroii să fie sănătoși și concentrați la maximum. Nu vreau să se repete ceea ce s-a întâmplat în campionatul trecut. Aș dori să-i asigur pe suporterii noștri că, cel puțin din punctul nostru de vedere, cât vom mai fi noi antrenori, nu vor vedea capete plecate și atitudinea ca aceea de la meciul cu FC Argeș de acasă, în care mie mi-a fost rușine (n.r. – meci pierdut cu 1-2), a mai adăugat Pelici.

De luni, jucătorii Ripensiei își reiau antrenamentele după zilele libere primite în urma finalizării cantonamentului din Turcia. Miercuri, urmează un amical cu Crișul Chișineu Criș, iar sâmbăta următoare cu CSC Dumbrăvița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto și video: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă