Minerul și-a luat revanșa cu Balș: „Echipa a avut altă atitudine, fără așa-zișii titulari!”

Minerul și-a luat revanșa cu Balș:**

Pe terenul sintetic de la Motru, Minerul a învins joi cu 4-1 echipa pregătită de Victor Naicu, prin golurile lui Bogdan Chirea (’21), Lucian Fărcășanu (’52) și Patrian Trifu (’63 – pen, ’75), respectiv Ionuț Badea (’60). Față de amicalul de marți, cu colega de serie FC Olt Slatina, Gabi Zahiu i-a mai păstrat în primul 11 doar pe V. Rada, Fărcășanu și Stoenac, iar, per ansamblu, evoluția echipei a fost mai aproape de nivelul dorit  de antrenor.

Scorul a refăcut moralul jucătorilor din Motru, chiar dacă adversarul se află într-un eșalon inferior. „Echipa a arătat o altă atitudine, față de amicalul precedent. S-a văzut o dorință mai mare de a juca. Pot spune că sunt mai mulțumit, mai ales că nu am jucat cu așa-zișii titulari. Ne-am mișcat mai bine în această formulă”, a declarat Zahiu pentru Ediție Specială.

Acesta a mizat pe: Grecu – Iclănzan, M. Laurențiu, Schînteie, Neacșu – Unguru, Rada, Chirea, M. Poenaru – Stoenac, Fărcășanu, iar după pauză au mai intrat: S. Stanciu, Trașcă, Trifu și Ecobici, ultimul venit în probe de la Panduri II. Titularii D. Popescu, Dicu, C. Laurențiu, Șoo, Speroni și Hanu au fost menajați.

Folosit și în repriza secundă a amicalului cu FC Olt, portarul Grecu, adus de la ACSVM Craiova, ar putea fi testat și sâmbătă, cu Universitatea Craiova.

Naicu: „Am jucat bine în prima repriză”

Pentru FC Balș, amicalul de la Motru a fost primul din această iarnă. Elevii lui Naicu s-au reunit cu o întârziere de trei săptămâni, cauzată de criza financiară pe care o traversează clubul de pe Olteț. Echipa a efectuat primul antrenament joia trecută, direct în cantonamentul de la Horezu, după ce varianta mutării  la Drobeta – Turnu Severin nu s-a concretizat.

„Sunt mulțumit de prestația echipei, ținând cont că ne-am reunit doar de o săptămână. Am făcut o primă repriză bună, jucând cu echipa de bază, iar după pauză am introdus jucătorii aflați în probe și am primit trei goluri. Am ratat o bună parte din pregătirea de iarnă și ne trebuie mai multe amicale”, a precizat Naicu.

Joacă azi cu liderul din Liga a IV-a Vâlcea

Vineri, la întoarcerea din cantonamentul de la Horezu, echipa sa va poposi în Zăvoi, pentru a disputa un amical pe terenul sintetic din Râmnicu Vâlcea, cu liderul Seriei Nord a Ligii a IV-a, FC Băbeni.

Miercurea viitoare, FC Balș va întâlni Pandurii II, pe terenul sintetic din Târgu Jiu. Naicu nu crede că FC Balș se va muta din retur la malul Dunării și așteaptă să aibă o discuție cu primarul Mădălin Teodosescu, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de reluarea campionatului.

FC Balș a început amicalul de ieri cu: Mecea – Sârbu, Sandu, Preda, Chira – Badea, Trăistaru, Relea, Turcin – Niculescu, Florica, iar în partea secundă au jucat: Dragu –  Ghiță, Marinaș, Rentea, Duca, Băzăvan, Bușică, Sârbu, Preda, Duma și Drăgoescu, ultimii doi sosiți recent în probe, de la liderul din Liga a IV-a Hunedoara, Retezatul Hațeg.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă