Minerii lui Nanu, înecați pe malul sârbesc al Dunării!

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 12:07 Pregătiri, amicale

După ce a învins Știința Turceni (4-1) și Jiul Rovinari (4-1), Minerul Motru a pierdut testul cu o nou-promovată în liga secundă din Serbia

În cel de-al treilea amical al verii, echipa antrenată de Ștefan Nanu a întâlnit Sloga Petrovac, club care, ca și Motru, a promovat în această vară în eșalonul secund. Divizionara B din Serbia a controlat amicalul disputat pe Stadionul Djerdap din Kladovo și s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Milan Stojanovic (’26) și Milan Spremo (’64).

Sârbii au lovit și de două ori transversala, la șutul atacantului Stojanovic (’38) și la reluarea cu capul a fundașului Stojakovic (’52). La Sloga a evoluat și fostul mijlocaș de la Gaz Metan Mediaș, Bojan Cukic, recent transferat de la prim-divizionara FK Smederevo. Nanu a replicat cu achiziții de Liga a III-a, din rândurile cărora au mai și lipsit Patrian Trifu (FC Caracal), Nicușor Neacșu (Jiul Rovinari) și Cosmin Trașcă (Jiul Rovinari), toți trei accidentați. N-a jucat nici veteranul Atilla Șoo, a cărui carte de identitate era expirată și astfel nu putea trece granița, motiv pentru care a fost lăsat la Motru. 

Nanu spera să primească întăriri de la Pandurii, Târgu Jiu, însă doar tinerii Roberto Dumitru și portarii Daniel și Constantin Popescu au fost direcționați de la Târgu Jiu. „Am primit două goluri pe greșelile noastre, dar adversarul a fost mai bun ca noi, cel puțin în prima repriză. O echipă foarte bună, cu câțiva jucători valoroși. Noi am transferat doar din Liga a III-a. E adevărat că în acest amical nici nu am atins nivelul dorit de mine, dar mai avem timp să corectăm aceste greșeli”, a spus Nanu.

Acesta a fost eliminat în minutul 30 al amicalului disputat pe malul sârbesc al Dunării, din cauza protestelor la adresa arbitrajului.

Sâmbătă întâlnesc Știința la Severin

Echipa sa va disputa marți dimineață următorul joc de verificare, la Motru, cu Sportul Vișina Nouă, iar vineri va avea ca adversar FC Hunedoara.

Sâmbătă, Minerul Motru va susține cel mai important test al verii, urmând să întâlnească, de la ora 19, pe „Municipalul” severinean, FC Universitatea Craiova.

Sloga Petrovac – Minerul Motru 2-0
Stojanovic (’26), Stojakovic (’52)

Sloga: Milinovic – Popovic, J. Mitic (46 Karac), Stevic, Stojankovic – Cukic, Stanisavlevic (46 Bosman), Antanasijevic, Apiah – Stojanovic (46 Zoraevic), lepojevic (46 Spremo). Antrenor Nenad Vanic

Minerul: D. Popescu (’46 C. Popescu) – Inclănzan (’80 Bălmău), David (’40 Andrițoiu), A. Dicu, C. Laurențiu (’60 R. Dumitru) – Hanu (’46 M. Poenaru), Speroni (’46 Stanciu), V. Rada (’50 Petculescu, ’75 A. Ștefan), Răduca (’46 Chirea) – Stoenac (’46 R. Cernica), Buciuman (’46 Stănescu). Antrenor Ștefan Nanu

Stadion „Djerdap” (Kladovo), spectatori 50

Articol și foto de Mircea Oglindoiu

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 12:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă