Mihalcea i-a administrat lui Niculescu primul eșec al verii

Mihai Andries 22 Aug. 2013, 16:00 Pregătiri, amicale

Șoseaua Olteniței a avut aseară oaspeți de seamă de la Râmnicu Vâlcea și Slobozia, arena Romprim găzduind amicalul dintre CSM-ul lui Claudiu Niculescu și Unirea lui Adi Mihalcea. Foști colegi în avanposturile echipelor Genoa și Dinamo București, cei doi tineri tehnicieni s-au duelat ieri din postura de antrenori ai celor două echipe de Liga a II-a, aflate în serii diferite.

Ambele echipe veneau la București după un parcurs excelent în amicale, CSM fiind invincibilă în această vară, în timp ce Unirea a fost învinsă doar de Mioveni. Din păcate pentru echipa lui Claudiu Niculescu, amicalul de ieri a întrerupt seria rezultatelor pozitive, ialomițenii învingând cu 2-0. Viorel Gheorghe a deschis scorul în debutul partidei, pentru ca noul venit Damian – adus de la Concordia Chiajna – să înscrie pe final de meci, după o superbă pasă a lui Nanu. De menționat că vâlcenii l-au pierdut pe Iancu din minutul 40, atunci când extrema stângă a CSM-ului s-a accidentat, fiind schimbat cu Adrian Codin.

Doi de 22 în fața apărării vâlcene

Echipa lui Niculescu ar fi putut spera la mai mult dacă nu ar fi păcătuit în fața porții adverse, acolo unde atacanții CSM-ului nu au reușit să găsească drumul spre gol, în ciuda numeroaselor baloane primite de la colegii de pe benzi. De altfel, majoritatea acțiunilor periculoase s-au purtat mai mult pe benzi în condițiile în care pe axul central ambele echipe s-au apărat destul de bine, fiind destul de rare incursiunile din această zonă care au pus probleme portarilor din cele două tabere. Și că tot vorbim de axul central, în repriza secundă cei doi fotbaliști folosiți de Niculescu la închidere, Cârstoiu și Popescu, au purtat același număr 22 (vezi foto), producând un pic de confuzie pentru spectatorii din tribune nefamiliarizați cu fețele din teren.

Mihalcea nemulțumit de joc, Niculescu „bucuros de eșec

La finalul jocului, cei doi tehnicieni au avut reacții diametral opuse față de rezultatul din teren. În ciuda victoriei obținute, Mihalcea s-a declarat nemulțumit de prestația elevilor săi și și-a exprimat speranța ca în amicalul cu Farul de sâmbătă să nu mai vadă problemele apărute în meciul de ieri. De partea cealaltă, Claudiu Niculescu a considerat că înfrângerea cu Unirea a venit la momentul oportun. „Pe undeva este bine că acest eșec vine înainte de startul campionatului. Sper ca băieții să se trezească la realitate” s-a confesat tehnicianul vâlcenilor.

UNIREA SLOBOZIA – CSM RM. VÂLCEA 2-0 (1-0) V. Gheorghe, Damian

Unirea: Baruch – S. Stan, G. Lazăr, B. Panait, M. Florea – N. Popescu, Macare, L. Mihai, C. Dedu – V. Gheorghe, D. Gheorghe. Au mai jucat: L. Dobre – R. Soare, Ivașcă, C. Roșu, Nanu, C. Toma, Fl. Tudorache, Ibrian, Jianu, Patriancă, Damian. Antrenor Adrian Mihalcea

CSM: Matache – Samson, Diaconescu, I. Stoica, Briceag – Bărbulescu, Al. Neagu – Ad. Popa, Nilă, D. Iancu (40 Codin) – Arnăutu. Au mai jucat: A. Popescu – Tătaru, Ed. Stoica, Cârstoiu, Ov. Popescu, Cataramă, B. Geantă, Voican. Antrenor Claudiu Niculescu

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 22 Aug. 2013, 16:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă