Metalul LPS Buzău, coșmarul Daciei Unirea în amicale. Pânzaru e dezamăgit de juniorii din propria pepinieră

Marius ANGHEL 11 Feb. 2016, 15:25 Pregătiri, amicale

Metalul LPS Buzău a ajuns coșmarul Daciei Unirea în partidele amicale. Buzoienii pregătiți de Vali Stan au câștigat cu 2-1 vara trecută partida amicală cu Dacia Unirea pe Municipal, iar acum, miercuri, s-au impus cu 1-0 pe stadionul Siderurgistul, unicul gol al partidei fiind marcat de Mihai Ion, cu patru minute înainte de finalul testului de verificare.

Brăilenii au avut numeroase ocazii de poartă, pe parcursul celor 90 de minute, buzoienii doar două, din care, pe ultima au fructificat-o la o gafă impardonabilă a fundașului central brăilean Marin Iordache. Dacia Unirea a ratat o imensă șansă de a înscrie prin Stelian Nicoliță (21), care nu a găsit spațiul porții de la doar doi metri după ce portarul Doboș a respins neglijent mingea șutată de Muscă.

Replica buzoienilor a venit în minutul 25, când Dan Păun a pătruns pe partea dreaptă în careul brăilean și a șutat la vinclul colțului scurt, însă Olaru, bine plasat, a acordat corner. Până la pauză, Dima, Muscă, Ivan și Stelian Nicoliță au irosit alte patru șanse de a deschide scorul.

La începutul reprizei secunde, Nicoliță și Muscă nu au reușit să profite de centrarea foarte bună a lui Gicu Iordache. Jocul a fost apoi unul de uzură, cu numeroase pase greșite, de o parte și de alta. În minutul 80, Bardaș și Kovacs au combinat în apropierea careului advers, ultimul a centrat în fața porții, însă Marin Iordache a șutat de la cinci metri peste transversală. Același jucător a trimis mingea în bară de la numai șase metri, în minutul 85. La faza imediat următoare, Marin Iordache a gafat în apropierea propriului careu într-un duel unu la unu cu Mihai Ion, buzoianul a șutat de la zece metri la colțul lung și a marcat unicul gol al partidei. Brăilenii au încercat să restabilească egalitatea, însă nu au reușit să marcheze, astfel că echipa din Liga a IV-a a câștigat amicalul disputat la Galați.

„Adversarii au avut două ocazii și au marcat un gol, noi nu am reușit să înscriem, cu toate că ne-am creat destule situații de gol. Am menajat patru titulari pentru că am vrut să testez câțiva jucători tineri din propria pepinieră, însă acești copii nu se ridică la pretențiile noastre. De la următoarea partidă voi trimite în teren o echipă apropiată de cea care va juca în campionat. Mai avem trei meciuri amicale și se reia campionatul, trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce a mai rămas din retur și pentru turneul play-off”, a declarat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea prima repriză: Olaru (Mitrea 30) – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – G. Gheorghe, Dima, Petean, G. Iordache – Muscă, S. Nicoliță; Dacia Unirea repriza a doua: Mitrea (Șt. Leu 60) – Iosofache, Moroianu, Olenic, Necoară – M. Iordache, Pușcașu, P. Ioan, G. Iordache (Bardaș 61) – Nicoliță (Mucuță 61), Muscă (Kovacs 61). Frunză, Onofraș, Enciu și Roșu au fost menajați.

Metalul LPS Buzău: Doboș – Crăciun, Șt. Păun, Nedelea, Toader – Manea, M. Ion, Panaitescu, Lazăr – D. Păun, Radu. În repriza a doua au mai evoluat Ghiță, Chirică, V. Leu, Adnan, Iacob, Pâslaru, Benga.

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 11 Feb. 2016, 15:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă