Metalul a învins Ripensia cu 3-1! Două goluri au fost marcate de nou-veniți

Marius ANGHEL 26 Jan. 2014, 13:13 Pregătiri, amicale

Metalul Reșița a învins într-un joc de verificare, cu 3-1 (2-0), pe Ripensia Timișoara, formație din Liga a V-a. Meciul s-a disputat sâmbătă, 25 ianuarie, pe terenul sintetic din Valea Domanului. A fost al doilea meci pe care echipa reșițeană l-a susținut în cantonamentul de la stadion. Următorul joc test va fi miercuri, 29 ianuarie, tot în Valea Domanului, cu Muncitorul Reșița, echipă de la care a luat bătaie miercuri, scor 0-1.

Două goluri din cele trei au fost marcate de jucători veniți în probe. Scorul a fost deschis de Cavol, un spaniol U21 care poate juca ca fundaș dreapta sau stopper, iar Salif Nogo, jucătorul venit în teste de la Astra Giurgiu, a marcat al doilea gol al meciului. În prima repriză, Pană i-a introdus în teren și pe nou-veniții Daniel Oprița și Zimmermann.

Cavol a deschis scorul pentru reșițeni, în urma unui șut violent, iar Salif Nogo a stabilit scorul pauzei, 2-0 pentru Metalul, în urma unui corner la care a profitat de exitarea portarului Rădulescu de a ieși pe centrare. Ripensia a redus din diferență în actul secund prin Ungur, cu o lovitură de cap. Scorul final de 3-1 a fost stabilit de Silviu Mureșan, cu un gol datorat în mare măsură tânărului Patrick Potocianu, care s-a descurcat excelent în careul advers și pasa trimisă pe centru l-a găsit pe coechipierul său singur cu portarul.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

Antrenorul Marian Pană a trimis în teren un prim 11 format din: Zimmerman – Cavol, Popescu, Nogo, Liuba – O. Vasile, Enescu, Neagoe, Oprița – Szabo, Enciu. După pauză a fost rulat tot lotul, cu excepția lui Apostol, Breșneni și Stoica.

De partea cealaltă, Ripensia a început jocul cu Rădulescu – Petrișor, Ciobai, Uzun, Cărpinișan – Duțu, Mureșan – Popa, Briciu, Radu – Anagor. Au mai intrat Ciuci, Siminiceanu, Păscăleanu, Bagiu, Firuț, Stancu, Ungur și Uță.

„Un antrenament bun, în special în prima repriză, când am legat jocul mai bine, bineînțeles cu jucătorii mai experimentați. Am făcut două echipe. Am preferat ca în prima repriză să îi introduc pe cei cu mai multă experiență, iar în cea de-a doua pe cei cu mai puțină experiență, mai tineri. E bine că am câștigat, am făcut un antrenament bun, cu un adversar cu mult peste nivelul Ligii a V-a. Este echipă solidă, legată, mi-a plăcut. Vom mai juca miercuri, cu Muncitorul Reșița, după care voi lua decizia cine mai rămâne în lot și pregătim plecarea în Antalya, pe 3 februarie. Avem șase meciuri acolo, dar încă nu știm adversarii.” – Marian Pană, antrenor Metalul Reșița.

„Pentru noi a fost un meci foarte util, pentru că am putut să vedem cum stăm față de nivelul la care vrem să ajungem cel mai repede.Ideea este că noi avem o echipă peste nivelul ligii în care jucăm. Toată lumea spune asta și este vizibil și vrem să ajungem mai sus. Problema la noi este că jucăm în campionat cu echipe inferioare ca și valoare. Sigur că avem probleme când jucăm cu echipe de eșalon superior și de aceea am și perfectat mai multe meciuri cu echipe de eșalon superior, ca să putem să ținem echipa în priză, pentru un joc mai alert, mai dinamic, așa cum se joacă în ligile superioare și la fel cum a fost și cel de azi. Metalul Reșița este una dintre echipele bune ale ligii a doua, noi am mai jucat cu ei și când era Alexandru Pelici antrenor și chiar ne place această echipă. Noi am promovat trei jucători tineri de la echipa a doua și am adus încă trei-patru dintre care unii sunt încă indisponibili. Sunt mulțumit de cum se integrează Stancu, este un băiat tănăr de 19 ani, care a jucat în tur la echipa a doua. Sperăm ca pe Simiciceanu, un jucător care a evoluat și la ACS Recaș și Național Sebiș, să-l integrăm în jocul nostru pe mai multe posturi. Aștept mai mult de la alți tineri, precum Firuț. Sunt jucători tineri, cu potențial, dar le lipsește inteligența în joc.” – Radu Suciu, manager Ripensia Timișoara.

Sursa: Arena bănățeană
Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 26 Jan. 2014, 13:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă