Metaloglobus, scor de forfait cu Popeștiul!

Mihai Andries 16 Feb. 2014, 18:00 Pregătiri, amicale

Amicalul de ieri dintre Metaloglobus și Gloria Popești Leordeni a consemnat cea mai clară victorie din această iarnă a echipei antrenate de Leo Strizu. Debutul de meci a fost unul în care ocaziile au aparținut mai mult oaspeților, care au ratat două bune șanse de gol prin Darius Enache, ale cărui șuturi de la semidistanță au fost respinse cu greu de Nedelcu în corner.

Eliminarea care a schimbat soarta meciului

Întâlnirea a avut parte de un tratament special din punct de vedere al arbitrajului pentru că a fost oficiată de o brigadă de șase cavaleri ai fluierului: un central – Alexandru Tudor, doi asistenți – Bârleanu și Orbuleț, doi adiționali – Coza și Ilyeș, plus o rezervă – Iulian Radu. Meciul de ieri a servit ca un prilej excelent pentru ca mai sus-amintiții să își facă ultimele reglaje pentru Liga I, acolo unde se va oficia de acum încolo în noul format, cu doi adiționali incluși.

Revenind la meciul în sine, după ocaziile lui Enache și lipsa de inspirație a lui Mărgărit, care a preferat o pasă în locul unui șut din postură de unu la unu, a venit și momentul cheie al finalului de repriză. Duca a primit al doilea galben și, Popeștiul a jucat câteva minute în zece, până rezerva Petcu s-a dezechipat și s-a încălzit repede pentru a-l înlocui pe eliminat conform protocolului stabilit de comun acord. A fost de ajuns pentru ca apărarea ilfovenilor să gafeze grav în frunte cu portarul Porumbel.

Trei goluri în cinci minute!

O ieșire neinspirată la o lovitură liberă în careu și o ezitare în a ieși mai devreme la blocaj, ambele „bifate” de portarul Porumbel, au adus două goluri în doar două minute pentru cei de la Metaloglobus. Fundașul centru Dinu a fost cel care a trimis mingea în plasă la prima fază, în timp ce la a doua, „serva” printre a lui Ghenovici a fost fructificată de Alin Robu, după o cursă solitară spre buturile adverse.

Coșmarul oaspeților a continuat pentru că în minutele de prelungire a picat și golul trei, după un fault în careu al noului intrat Petcu, după ce s-a complicat la o degajare și a pierdut mingea. Ghenovici nu a ratat de la punctul cu var și a stabilit scorul final la 3-0

Duckadam, oaspete de lux

Repriza secundă nu a mai adus nimic nou din punct de vedere al scorului, în condițiile în care oaspeții nu au mai contat decât cu o singură ocazie și atunci intervenția lui Craiu a îndepărtat pericolul. De partea cealaltă, Porumbel și-a spălat păcatele din finalul primei reprize cu o serie de intervenții sigure. Până la final am mai consemnat o nouă eliminare la echipa ilfoveană, Ovidiu Andrei fiind sancționat pentru o intrare tare pe glezna lui Drăgan.

De menționat că la meci a asistat și celebrul Helmuth Duckadam, care s-a întreținut pe margine cu oficialii clubului bucureștean. Președintele de onoare al Stelei a rămas la teren și după meci, pentru a asista și la întâlnirea dintre Dinamo și Progresul Cernica, disputată la o oră după Metaloglobus – Popești Leordeni.

Două victorii în cinci amicale

Până la reluarea campionatului Metaloglobus mai are în program două amicale, cu Afumați și FC Clinceni, ambele săptămâna viitoare. Bucureștenii au disputat până acum cinci partide, în care au consemnat două victorii. După succesul cu Axintele (2-0), au urmat trei eșecuri, cu Fortuna Poiana Câmpina (1-3), SCM Pitești (1-2) și Unirea Slobozia (0-1), dar și victoria de ieri cu Popeștiul.

METALOGLOBUS – GLORIA POPEȘTI LEORDENI 3-0 (3-0) G. Dinu 42, Robu 43, Ghenovici 45+1 – pen.

Metaloglobus: Nedelcu – Cucu, Fodor, G. Dinu, M. Ștefan – E. Vlad – Ghenovici, Potecea (3 I. Drăgan), Stângă, Robu – Păuna. Au mai jucat Craiu – Dr. Nițu, Anghelini, Cană, Țiclea, G. Simion, Stoian. Antrenor Leo Strizu

Gloria: R. Porumbel – C. Porumbel, Cip. Stoica, N. Dumitru, Duca (eliminat 41 și înlocuit cu Petcu în 43) – Ad. Cristea – Al. Mărgărit, D. Enache, Ov. Andrei (eliminat 73 înlocuit Vasilache), Stelea – M. Ștefan. Au mai jucat A. Ungureanu, Șt. Alexandru, Romanescu, Sander, Țandără. Antrenor Sorin Colceag

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

 

Mihai Andries 16 Feb. 2014, 18:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă