Meciul test dintre jucătorii echipei FC Olt s-a terminat cu o remiză

Marius ANGHEL 16 Jan. 2015, 16:26 Pregătiri, amicale
Meciul test dintre jucătorii echipei FC Olt s-a terminat cu o remiză

În lipsa unui adversar pentru primul test al iernii, tehnicianul Dan Oprescu a împărțit lotul într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere valoric. Jocul școală s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Slătinenii au susținut, miercuri, pe terenul sintetic din cadrul Complexului „1 Mai” un joc-școală. „Portocaliii”, cu Nuno Claro în poartă, versus „albaștri”, avându-l între buturi pe goalkeeper-ul Răducu Mogoșanu, au încheiat întâlnirea la egalitate, scor 2-2. Meciul a avut două reprize a câte 35 de minute.

Pe lista marcatorilor și-au trecut numele Curtuiuș, Morariu, Mihăescu și Rogoveanu, ultimul ieșind de pe teren destul de șifonat, fiind călcat pe mână de un coechipier. Pe teren, a fost trimis câteva minute și jucătorul de culoare Lukman Alhassan, aflat în probe.

„Ne interesează să terminăm în primele șase, orice loc mai sus este un plus”

Tehnicianul divizionarei secunde slătinene, Dan Oprescu, a urmărit o serie de aspecte în jocul școală disputat, miercuri, pe terenul sintetic din cadrul Stadionului „1 Mai”, iar în mare parte s-a arătat mulțumit de modul cum au răspuns elevii săi cerințelor.

„Sunt mulțumit în mare parte, dar este doar primul joc. Am făcut două reprize de 35 de minute, astfel încât să joace toată lumea 70 de minute, iar la momentul acesta cred că este încă prea mult. Dar, de-asta am început pregătirile mai devreme decât toate celelalte echipe, pentru că vrem ca atunci când începe prima etapă să fim pregătiți, să nu mai avem surprizele pe care le-am avut în începutul de campionat. Am urmărit, în acest joc, mai multe aspecte. În primul rând o implicare a jucătorilor din punct de vedere fizic, apoi toate celelalte pe care le urmărim la fiecare meci, respectarea sarcinilor tactice și altele. Cei doi nou-veniți sunt la nivelul celorlalți din punct de vedere fizic, asta demonstrează că sunt fotbaliști profesioniști, iar în vacanță nu au stat degeaba”, a declarat Oprescu după primul test al iernii.

În condițiile în care lotul este în mare parte același, în minireturul ce va începe pe 28 februarie, în cadrul divizionarei secunde slătinene nu se va mai putea vorbi de lipsa omogenității, care a cântărit destul de mult în vară. Pe loc de play-off, deși are un meci mai puțin disputat decât celelalte formații situate în primele șase, slătinenii vor lupta pentru menținerea în zona superioară a clasamentului. „Ne interesează să terminăm în primele șase, orice loc mai sus este un plus”, a mai precizat Dan Oprescu.

În această iarnă, în lotul grupării FC Olt Slatina au sosit mijlocașul de bandă Cristian Bardu și fundașul lateral Marian Anghelina. De asemenea, negocierile cu sârbul Alexander Srdic sunt pe cale de a se finaliza.

Slătinenii vor aborda, vineri, aceeași strategie

În cel de-al doilea amical al iernii, FC Olt Slatina ar fi trebuit să întâlnească formația din eșalonul al treilea, SCM Pitești. Meciul a fost contramandat, după ce argeșenii au anunțat că și-au amânat reunirea. În aceste condiții, slătinenii vor juca din nou între ei, însă jocul-școală a fost devansat cu o zi, astfel încât în week-end jucătorii să primească liber, având în vedere faptul că săptămâna viitoare se va pleca în cantonament.

Prin urmare, vineri, cu începere de la ora 11.00, pe „sinteticul” de pe „1 Mai”, tehnicianul Dan Oprescu va aborda aceeași strategie, pentru a-și urmări la lucru jucătorii.

FC Olt I: Nuno Claro, Bogdanovici, Gligor, Gherghe, Giurcă, Vasile Gheorghe, Mihăescu, Bardu, Ștefan, Rogoveanu, Verdeș.
FC Olt II: Mogoșanu, Anghelina, Morariu, Fîșie, Covalschi, Ignea, Mihai Căpățînă, Blănaru, Leucuța, Dobricean, Curtuiuș.

Amicale cu CSO Filiași și Urban Titu

Oficialii clubului FC Olt Slatina au mai stabilit două amicale la revenirea din cantonament. Pe lângă „dubla” cu CSM Râmnicu Vâlcea, programată pe 4 și 11 februarie, gruparea pregătită de Dan Oprescu va mai întâlni, pe data de 14 februarie, CSO Filiași, iar pe 18 Urban Titu, ambele fiind formații ce evoluează în eșalonul al treilea.

Oficialii clubului caută în continuare adversare pentru datele de 7 și 21 februarie, pentru a completa programul meciurilor amicale ale iernii.

Oprescu: „Aș fi vrut să jucăm cu echipe cel puțin de Liga a II-a”

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, spera ca oficialii echipei să perfecteze, pentru amicalele programate după cantonament, doar jocuri cu formații cel puțin de același nivel. Cum acest lucru nu a fost posibil, după stagiul montant slătinenii vor întâlni, pe lângă CSM Râmnicu Vâlcea, și echipe din Liga a III-a.

„Aș fi vrut să jucăm cu echipe cel puțin de Liga a II-a, dar nu avem ce face. Nu avem adversari în zonă, distanțele sunt prea mari să mergem până la București sau Câmpina pentru un amical. Mergi acolo, joci un joc în care nu poți folosi decât 45 de minute toți jucătorii, ceea ce nu este eficient. Așa, mai bine rămânem la Slatina, iar dacă vom găsi adversari bine, dacă nu vom juca în continuare între noi și toată lumea va avea un anumit număr egal de minute. La cum arătă terenul, la noi, la ora aceasta, este și păcat să plecăm să jucăm pe terenuri cu zăpadă sau mocirlă”, a declarat Dan Oprescu, despre situația meciurilor amicale din această iarnă.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 16 Jan. 2015, 16:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă