„Material” de tiki-taka în variantă utistă

22 Jan. 2012, 17:20 Pregătiri, amicale
„Material

În amicalul cu Szegedul, antrenorii arădeni s-au jucat puțin și i-au introdus în teren pe toți mijlocașii ofensivi de 24 de karate. Având mare poftă de joc și bagajul tehnic necesar, Bucur, Hidișan, Purece și Mara creat destule faze frumoase, purtate în viteză, unele dintre ele finalizate spectaculos.

Așa s-a născut pe marginea terenului, în rândul spectatorilor, curentul că UTA ar trebuie să adopte un stil de joc asemănător Barcelonei, păstrând – bineînțeles – proporțiile. Calitățile fotbalistice ale celor patru fotbaliști menționați mai sus ar trebui să-i permită formației arădene să aibă un joc de posesie bun, cu ruperi de ritm surprinzătoare pentru formația adversă.

Roland Nagy a zâmbit când s-a adus în discuție acest subiect, însă a lăsat să se înțeleagă că va cauta să implementeze echipei un stil creativ, bazat mult pe ofensiv, un tiki-taka adaptat pentru Liga a 2-a.

„Un antrenor nu potae fi decât foarte mulțumit, atâta timp cât are la dispoziție astfel de jucători și toate aceste variante la dispoziție. Ca fost mijlocaș ofensiv, îmi place jocul bazat pe creație și atac, rămâne de văzut dacă vom reuși să evoluăm așa cum ne-am dori în primul rând noi și apoi și fanii noștri. Avem datoria să muncimm mult în această iarnă și să câștigăm cât mai multe meciuri în retur. E important și jocul, dar să nu uităm că fotbalul se joacă pe puncte”, a precizat Roland Nagy, care-și mai dorește un atacant de viteză, pliat pe calitățile mijlocașilor săi care au evoluat în prima repriză a amicalului cu maghiarii de la Szeged.

sursa: Sport Arad

22 Jan. 2012, 17:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă