Mari bătăi de cap pentru Mihai Stere. FC Brașov mai are doar un fundaș central valid în lot

Marius ANGHEL 01 Feb. 2016, 11:32 Pregătiri, amicale
Mari bătăi de cap pentru Mihai Stere.** FC Brașov mai are doar un fundaș central valid în lot

Mihai Stere are mari bătăi de cap cu accidentările. Dacă stagiul de pregătire din Poiana Brașov a decurs conform planului, iar antrenorul se declara mulțumit, probleme au apărut o dată cu antrenamentele la balon și cu meciurile amicale disputate pe terenurile sintetice. Prima „victimă” a iernii a fost mijlocașul Mădălin Livan, care s-a accidentat la primul antrenament al săptămânii trecute și este suspect de ciupitură de menisc, astfel că jucătorul transferat de la FC Caransebeș va rata încă o săptămână de pregătire!

Doar un fundaș central valid în lot!

Amicalul disputat vineri de FC Brașov, pe terenul sintetic de la Chiajna, cu Rapid, scor 0-2, a mai făcut alte două victime în tabăra „stegarilor”. Mai întâi Pamfile a fost nevoit să părăsească terenul la doar câteva minute după ce intrase în locul lui Diego Alupoaie. Pamfile a suferit o întindere musculară și are nevoie cel puțin de o săptămână de repaus.

Mult mai alarmantă este situația medicală a căpitanului Andrei Poverlovici, care s-a accidentat în finalul jocului. Din primele informații, FC Brașov l-a pierdut pe Poverlovici pentru următoarele două săptămâni, jucătorul fiind suspect de o întindere a ligamentelor genunchiului drept. „Am simțit dureri la genunchi. Sper ca accidentarea să nu fie atât de gravă și să revin cât mai repede la antrenamente”, a spus Poverlovici.

În condițiile în care, în acest moment, Mihai Stere are în lot doar doi fundași centrali, Poverlovici și Istrofor, accidentarea căpitanului este o lovitură dură pentru staff-ul tehnic al echipei în perspectiva startului sezonului.

Primul eșec al „stegarilor” în amicale

FC Brașov a suferit primul eșec din 2016. După victoriile cu FC Râșnov (3-0) și FCM Miercurea Ciuc (2-0), vineri, elevii lui Mihai Stere au pierdut cu scorul de 2-0 meciul amical cu Rapid, disputat pe terenul sintetic de la Chiajna. Golurile victoriei giuleștenilor au fost marcate de Potecea în minutele 88 și 90. A doua reușită a lui Potocea a venit într-un moment în care FC Brașov evolua în zece jucători, după ce Poverlovici părăsise terenul accidentat.

Mihai Stere s-a declarat mulțumit de jocul echipei, în special în prima repriză, atunci când „stegarii” au ratat ocazii uriașe. „A fost un test util în care am văzut plusurile și minusurile echipei. Prima repriză a fost foarte bună, puteam marca lejer 3-4 goluri. Și în repriza a doua, circa 30 de minute am jucat bine, pe final am făcut mai multe schimbări. Golul doi l-am primit într-un moment în care evoluam în inferioritate numerică, Poverlovici ieșind accidentat”, a declarat Mihai Stere.

După meciul cu Rapid, brașovenii au avut programat sâmbătă un antrenament, iar ieri jucătorii au primit liber.

Următorul meci amical este programat marți, la Brașov, cu Național Sebiș, echipă pregătită de Rică Neaga.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 01 Feb. 2016, 11:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă