„Mâine vom primi prima masă după 5 luni”

25 Jan. 2009, 16:27 Pregătiri, amicale

Echipa din Cotroceni a început programul de pregătire ieri pe terenul sintetic de la Romprim, iar azi a efectuat primul antrenament la baza sportivă a clubului. Cu un lot format din 20 de jucători, alcătuit în mare parte din tineri, Progresul încearcă să meargă mai departe in ciuda tuturor dificultăților. Neplătiți de șase luni, rămași fără mai bine de jumătate dintre componenții de bază ai lotului și părăsiți si de antrenor, „bancarii” speră că toate problemele se vor rezolva si că echipa își va putea vedea liniștită de joc.

Despre toate aceste aspecte am stat de vorbă cu unul dintre veterani echipei, Cornel Dobre:


Cum a fost primul antrenament „acasă” din acest an?

A fost bine, ne era dor să revenim aici.

 

Au plecat mulți titulari, a plecat si Șumudică. Cum crezi că se va descurca echipa fără ei?
Greu de tot va fi să facem o echipă competitivă. Sunt optimist, sper că se va rezolva și situația financiară. Timpul este scurt, am început pregătirea mai târziu, dar cred că nimic nu este imposibil.

 

Cum se resimte criza de la club în rândul jucătorilor?
Adevărul este că se simte. Noi încercăm să ne detașăm, să ne vedem de antrenamente, dar 6 luni fără bani este foarte greu. Am primit asigurări că situația se va rezolva. Știi cum se spune… (râde) Speranța moare ultima.

 

Care crezi că mai sunt șansele voastre la promovare?
Promovarea depinde foarte mult de primele 5 etape din retur, sunt meciuri-cheie. E foarte greu atunci când nici nu mai știi pe cine să te bazezi, nu știi care este situația contractelor. Totuși suntem echipa de pe locul 2 și teoretic avem șanse mari.

 

Care este atmosfera în vestiar acum în comparație cu perioada în care echipa era antrenată de „Șumi”?
Atmosfera este una bună, în vestiar acum sunt mulți tineri, copii buni. Sper să putem să facem un grup unit, la fel ca și cum era înainte. Aceasta a fost și cheia succesului nostru din tur : am avut un grup unit. Păcat că ceilalți au plecat, insă eu îi înțeleg. Au mers la mai bine pentru ei și pentru familiile lor.

 

Ce știi despre schimbările care vor avea loc la club ?
După câte știu eu, săptămâna asta se definitivează totul. Important este că lucrurile au început să se miște. Mâine după antrenament, vom lua masa la club. Este prima masă pe care o primim dupa mai bine de 5 luni.

Articol scris de Gabriel MORARIU

25 Jan. 2009, 16:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă