Maccoppi a debutat cu dreptul pe banca Ceahlăului. Nemțenii s-au impus lejer în amicalul cu Aerostar

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 17:58 Pregătiri, amicale

Ceahlăul s-a reunit în data de 19 ianuarie, iar de pe 25 a intrat în cantonament la stadion. Numărul ședințelor de pregătire a fost crescut la două pe zi, iar meciurile de pregătire sunt programate câte două în fiecare săptămână. Ieri, 27 ianuarie, de la orele 15:30, pe al treilea teren sintetic de la stadion, Aerostar Bacău a fost primul adversar al nemțenilor din pregătiri. Trupa pregătită de Stefano Maccoppi s-a impus cu 3-0, toate golurile fiind reușite în primele 20 de minute de joc.

Meciul cu Aerostar a avut două reprize diferite. În prima, beneficiind în formula de start și de unele achiziții de ultimă oră, Ceahlăul, a avut un început perfect. În primele 20 de minute nemțenii au avut patru ocazii din care au fructificat trei. Nedelcu, de două ori, și Margină, din lovitură liberă din afara careului, au arătat că reconstrucția Ceahlăului este pe un drum bun. S-a schimbat și modulul tactic, deși în prima garnitură au evoluat patru juniori, se pare că Maccopi este decis să revoluționeze fotbalul sub Pietricica, o parte din componenții lotului fiind redistribuiți pe alte posturi decât erau obișnuiți în toamnă. De exemplu, tânărul Mitrofan a fost folosit fundaș dreapta, Călin a fost utilizat mijlocaș de flanc, Margină, un jucător cu valențe ofensive, a fost avansat în linia de mijloc, iar încredere i s-a dat și tănârului Sorin Pintilie, reîntors la echipă.

În repriza a 2-a, tehnicianul Maccoppi a făcut nouă schimbări, toți cei care au intrat fiind juniori, dar, chiar și așa, Ceahlăul nu a avut probleme majore în a controla partida. S-au încercat diverse combinații, scheme, cuvântul de ordine fiind posesia, ieșirea din defensivă cu mingea la picior, prin una-două atingeri, atenție și distribuirea sarcinilor la fazele fixe ale adversarului, exersarea contraatacului și a fazei a doua, singurii integraliști fiind stopperul Cristian Castells Ortega și atacantul Vasile Lupei.


 

Cum s-au marcat golurile în prima repriză:

1-0 – min 5, Nedelcu beneficiază de o deschidere în adâncime, câștigă duelul cu un apărător băcăuan și îl învinge pe Savu din două încercări, după ce în prima portarul reușise să respingă;
2-0 – min 18, Margină transformă cu siguranță o lovitură liberă de la 17 metri din poziție centrală, peste zid, fără reacție din partea portarului Aerostarului;
3-0 – min 20, Nedelcu face dubla, înscriind cu o lovitură de cap, în urma unei excelente centrări venite de pe partea stângă de la Giordano Pantano.

1-1 la bare

min 12 – Nedelcu scăpat singur cu portarul și țintește bara laterală;
min 33 – Gheorghe, de la Aerostar, prinde un șut cu pământul de la distanță, mingea lovește bara lateral dreaptă, apoi pe cea stângă și portarul Barna reține.



Ceahlăul: Barna – Mitrofan, Napoli, Ortega, Pantano – Baio – Călin, Pintilie, Margină – Lupei, Nedelcu
Au mai intrat: Cîmpianu – Barb, Hebriștean, Olteanu, Amariei, Șoimaru, Antim, Rotaru, Ștefăniță
Nu au fost utilizați: David Cerra, A. Masella (menajați), Marian Drăghiceanu (răcit), V. Cristea, C. Mateeș, Marius Chelaru și Eduard Chiruță.

Aerostar: Savu – St. Pavel, Ardei, Patriche, A. Popa – Ichim, Strugariu – Padovei, Chirilă, Oanea – Scânteie
Au mai intrat: D. Filip, Honea, Arteni, Hâncu, Strat, R. Gheorghe, Nicodim

Următoarea partidă amicală pentru Ceahlăul va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 15:30, cu Petrotub Roman, pe terenul trei (sintetic) al complexului sportiv din Piatra Neamț.

Articol și foto de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 17:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă