Luni se sună adunarea și la suceveni!

Marius ANGHEL 12 Jan. 2013, 16:47 Pregătiri, amicale
Luni se sună adunarea și la suceveni!

Luni, la orele 11.00, va suna goarna pe stadionul Areni. Dupa sase saptamani de vacanta, componentii divizionarei secunde Rapid Suceava isi vor relua pregatirile pentru partea secunda a campionatului, acolo unde si-au trasat un obiectiv precis: mentinerea la matineu. In primele doua saptamani de la reunirea lotului, gruparea „ceferista” se va antrena la Suceava, acolo unde antrenorii Ovidiu Murariu, Bogdan Tudoreanu si Ion Buzoianu vor pune accentul pe reacomodarea jucatorilor la efort.

Incepand cu data de 31 ianuarie, „alb-visiniii” isi vor muta tabara la munte, intr-o locatie ce va fi stabilita in cel mai scurt timp, pentru un stagiu centralizat de pregatire ce se va intinde pe durata a zece zile. Dupa acest cantonament montan, Semeghin si compania vor reveni la Suceava, urmand ca pana la reluarea Ligii a II-a, programata cel mai probabil pe 9 martie sa dispute in jur de opt meciuri amicale.

La acest capitol, conducerea clubului sucevean a perfectat deja patru jocuri-test. Primul este unul de lux, rapidistii urmand sa-si testeze fortele, pe data de 30 ianuarie, in compania prim-divizionarei Ceahlaul Piatra Neamt, intr-o partida programata sub Pietricica. În luna februarie, pe 23 si 27, „ceferistii” au programata o dubla în compania divizionarei a treia Ceahlaul II, urmând ca pe 1 martie, inainte de startul returului, sa joace contra formatiei Petrotub Roman. In perioada precompetitionala din aceasta iarna, „alb-visiniii” intentioneaza sa mai dispute o serie de meciuri de pregatire in compania unor adversari precum Otelul II Galati, SC Bacau, FCM Dorohoi sau Kosarom Pascani, programul complet al jocurilor urmand sa fie stabilit pe parcursul saptamanii viitoare, dupa reunirea lotului.

In privinta campaniei de transferuri, desi au evitat sa anunte vreun nume, membrii staffului tehnic de pe Areni au precizat ca sunt in discutii avansate cu sase jucatori pentru intarirea lotului. „Suntem in negocieri avansate cu vreo sase jucatori. Vom vedea cati dintre acestia se vor prezenta luni la reunire. Unii se pot alatura lotului pe parcurs, in functie si de banii pe care ii avem la dispozitie. Vream sa aducem jucatori buni, dar nu are rost sa ne intindem mai mult decat de ajunge plapuma”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

La capitolul plecari, de la reunirea de luni a lotului „ceferist” va lipsi cu siguranta Cornel Cainari, mijlocasul sucevean fiind plecat in probe la gruparea Rapid Chisinau. In tur, Cainari a evoluat la „ceferisti” sub forma de imprumut de la Sporting. „Cainari este singur jucator care va lipsi la reunire. Daca nu se intelege cu moldoveni, probabil va reveni la noi. In rest nu se mai pune problema sa plece vreun jucator, in afara celor de care ne-am despartit in luna decembrie”, a precizat secundul „ceferistilor”.

Cel mai curtat jucator rapidist in intersezon a fost fundasul Florin Plamada, de serviciile caruia s-au interesat nu mai putin de sase cluburi, cinci din Romania, plus o echipa de liga secunda din Bulgaria.

La finalul turului de campionat, echipa suceveana s-a despartit de sase jucatori, este vorba de portarul Catalin Pascal, Paul Bosancu, Sascha Marinkovic, Vlad Gheorghiu, Tudor Homneac si Andrei Duman.

Astfel, in momentul actual, Ovidiu Murariu mai are la dispozitie doar 14 jucatori din vechea garda, dintre care doar 13 sunt si apti de joc: Andrei Preda – portar, Florin Plamada, Andrei Lozneanu, Dorin Semeghin, Daniel Balan, Ionut Sava, Cristian Spatar, Claudiu Velescu, Alex Moldovan, Ciprian Sumanariu, Constantin Arotaritei, Catalin Golofca (accidentat), Ionut Plamada si Mircea Negru – jucatori de camp.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 12 Jan. 2013, 16:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă