Luceafărul s-a impus cu 3-1 la primul amical după revenirea din Austria. La bihoreni a debutat și noua achiziție de la Concordia

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 12:59 Pregătiri, amicale

Revenită din cantonamentul din Austria, Luceafărul Oradea a disputat miercuri, la Baza Sportivă Luceafărul Felix de la Sânmartin, un nou joc amical în această perioadă de pregătire de vară. Echipa bihoreană din Liga 2 a întâlnit un adversar modest, pe Unirea Livada, din Liga a 4-a Bihor, pe care l-a învins cu 3-1.

După un joc pe care l-a dominat în totalitate, în ciuda faptului că antrenorul Cornel Țălnar a folosit mai multe sisteme de așezare, Luceafărul a înscris de trei ori, însă a primit și un gol.

Prima reușită a venit în urma unui contraatac, Bedea a pătrund în careu, a pasat pentru Constantin Roșu (20′), iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate din 4 metri. Avantajul minin s-a menținut până în a doua repriză, atunci când, după o cursă pe stânga a lui Tomozei și o centrare până la Chiș Toie, acesta a întors la Marius Feher (55′), al cărui șut din 12 metri a scuturat plasa, scrie Bihon.ro. Al treilea gol a fost marcat de Claudiu Codoban (65′), însă și cu ajutorul lui Andrei Herghelegiu, noua achiziție deviind ușor mingea trimisă din lovitură liberă de mijlocaș.

Luceafărul a cedat o dată și în defensivă în fața echipei de Liga 4, Bogdan Laslău (79′) reducând din diferență în fața lui Began cu un șut de la 14 metri plasat la colțul lung. Însă trupa lui Țălnar ar mai fi putut înscrie de cel puțin trei ori, Goge (47′), Feher (bară, 63′) și Bactăr (71′) irosind ocazii rarisime.

A debutat Asanache

În prima repriză a amicalului cu Unirea Livada pentru Luceafărul a debutat și noua achiziție Lucian Asanache. Fundașul de 22 de ani a venit sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna, echipă pentru care a bifat în prima parte a sezonului trecut doar 3 meciuri în Liga 1. În partea a doua a campionatului a fost împrumutat în Liga 2 la Foresta Suceava, acolo unde a jucat în doar 4 jocuri și apoi a părăsit echipa din cauza problemelor financiare pe care le-a întâmpinat gruparea moldoveană. În cariera sa, Asanache a mai evoluat în Liga 2 pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina și Oțelul.

Luceafărul: Poiană – Balea, Al. Iacob, A. Mutu, I. Ban – C-tin. Roșu, Asanache, Țegle, Bedea – Herghelegiu, M. Matei. Din mintul 46 au jucat: Began – Fl. Drăgan, A. Mutu, Bactăr, Tomozei – Cuc, Feher – Chiș Toie, Codoban, Goge – Herghelegiu.

Unirea: Verdeș – Moisi, M. Popa, V. Ienciu, Crișan, Borzescu, Szeles, Laslău, Buda, D. Toma, D. Lele. Au mai intrat Copos și Fazekas.

Următorul amical al Luceafărului va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00, pe stadionul din Sânmartin, cu CSC Sânmartin.

Foto: Bihon

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 12:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă