Luceafărul Oradea a câștigat amicalul cu ASU Poli. Meciul de pe „Dan Păltinișanu” a avut răsturnări spectaculoase de scor

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 17:00 Pregătiri, amicale

ASU Poli Timișoara a pierdut cu 3-2 amicalul cu Luceafărul Oradea, un test între două nou-promovate în noul sezon al Ligii 2. Desfășurat miercuri după-amiază, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, jocul a fost câștigat de bihoreni după ce au condus, au fost conduși, iar în a doua repriză au reușit să întoarcă scorul.

După un început mai bun de joc al timișorenilor, cu șuturile lui Bilia (9) și Ghinescu (11) pe lângă cadrul porții, Luceafărul a reușit să deschidă scorul la capătul unei execuții de efect, șut fără preluare de la marginea careului, a lui Cristian Cigan (16). Replica poliștilor a venit însă destul de repede, Blănaru (22) aducând egalarea după ce a fost lansat de Dan Constantinescu și l-a executat pe portarul Pap din situație unu contra unu. Branimir Stefanovici (35) a punctat și el pentru gazde cu un șut din interiorul careului la colțul lung și ASU Poli intra în avantaj la cabine.

În partea a doua a meciului, orădenii au reușit repede să egaleze prin Sergiu Arnăutu (48), cu o lovitură de cap după o centrare de pe dreapta a lui Roșu, și tot ei au mai înscris o dată pentru a-și asigura victoria. În minutul 74, Constantin Roșu a scăpat pe contraatac, a fost secerat în careu de Todorov și tot el a transformat în gol penalty-ul primit.

ASU Poli: A. Constantinescu – Stefanovici, Gălan, Todorov, Taub – Bilia, D. Constantinescu – Birău, Giuricici, Ghinescu – Blănaru. Au mai intrat: Vucea, Stancu, Motreanu, Niță, Teuț, Băban, Dănăricu. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Luceafărul Oradea: Pap (Goia 46) – Balea, Bactăr (Moga 46), Fl. Ilie (S. Nogo 64), Al. Radu (I. Ban 46) – Țegle (Balla 64), Feher (Bedea 46) – Roșu, Păcurar (Drăgan 80) – Arnăutu (Chiș Toie 86). Antrenor: Florin Farcaș.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

„A fost un joc care ne dă speranțe pentru viitor. Eu am mai declarat, obiectivul nostru e menținerea în Liga a II-a și sunt convins că ne vom putea atinge acest țel”, a declarat, pentru druckeria.ro, managerul sportiv al lui ASU Poli, Marius Cociu, care a mai spus că s-a ajuns la un acord cu Pandurii pentru împrumutul mijlocașului Bogdan Dănăricu, însă ultimul cuvânt îl va avea antrenorul Sorin Brîndescu: „Așteptăm verdictul din partea antrenorului, domnul Brîndescu va fi cel ce va decide asupra acestui aspect. Din punctul nostru de vedere, al conducerii administrative, lucrurile sunt foarte clare. Am discutat, cei de la Târgu Jiu știu care e dorința noastră, o acceptă, depinde acum de Dănăricu să confirme din punct de vedere sportiv, iar domnul profesor să spună «da!». Vom aduce jucători în funcție de posibilitățile noastre financiare și vom aduce jucători care să corespundă principiilor noastre. Dacă vom găsi jucători care să intre în primul 11, îi vom aduce. Dacă nu, atunci nu cred că vor mai apărea noutăți până la începerea sezonului”.

„Nu a mai fost același randament, pentru că am avut o perioadă grea, cu jocuri în compania unor adversari redutabili. Mă mulțumește însă faptul că am reușit să revenim și să întoarcem rezultatul, după ce am fost conduși. Sunt nemulțumit că luăm ușor anumite goluri, dar, în schimb, este bine că marcăm destule goluri”, a declarat, după joc, pentru Bihoreanul, antrenorul echipei Luceafărul, Florin Fărcaș.

Următorul amical pentru ASU Poli va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în compania divizionarei secunde maghiare Szeged 2011, în timp ce Luceafărul va juca tot sâmbătă în compania echipei Crișul Sântandrei (Liga 4), la stadionul Bazei Sportive Luceafărul din Sânmartin, cu începere de la ora 11:00.

Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 17:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă