Lozneanu: „Sigur intrăm în play-off”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 14:41 Pregătiri, amicale
Lozneanu:**

Sport Club Bacău a intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru reluarea campionatului Ligii a II-a. Până la primul meci oficial al sezonului, programat pe 1 martie, pe teren propriu, contra Rapidului, mai sunt doar 11 zile. Timp în care băcăuanii vor mai juca un singur meci de pregătire, sâmbătă, împotriva formației de liga a treia, Petrotub Roman.

Bilanțul jocurilor-test susținute în această iarnă de gruparea lui Viorel Tănase este unul negativ: șapte meciuri, o singură victorie, acasă, pe zăpadă, cu divizionara C, Kosarom Pașcani. Restul de șase partide, susținute în turneul de jocuri de la Băile Felix, le-au adus băcăuanilor trei înfrângeri și tot atâtea remize. Eșecurile și semi-eșecurile din amicale nu-i îngrijorează, însă, pe jucătorii SC-ului. „Important este să o dăm bine în partidele oficiale”, a declarat stoperul Andrei Lozneanu, care este convins că echipa sa își va atinge obiectivul: clasarea pe un loc de play-off.

– Lozi, cum a fost turneul de la Băile Felix?
– Obositor, dar util. Am jucat meciuri din doua in doua zile, am avut parte si de unele deplasari lungi, insa, exceptând unele probleme de ordin medical care au afectat programul de pregatire al unor colegi, a fost bine.

– Mai putin rezultatele…
– Asa este, insa daca tineam cu tot dinadinsul sa obtinem rezultate bune, programam mai putine jocuri, contra unor adversari de mâna a treia. Nu acesta a fost scopul turneului. Important e ca am avut parte de meciuri bune.

– Cel mai tare adversar?
– Honved Budapesta. Dar sa stiti ca nu m-au impresionat nici ei foarte tare. Nu mi s-au parut extraordinari, e mai mult numele de ei. Daca ar juca la noi in Liga I, cred ca ar fi undeva sub locul 10.

– Pai nici la ei in campionat nu stralucesc, dovada ca sunt pe locul 9 la finalul turului. Si totusi, chiar nu te ingrijoreaza deloc faptul ca nu ati câstigat niciunul din cele sase jocuri din acest turneu? Ati jucat, printre altele, si cu doua divizionare C.
– Pai, nici Steaua nu a câstigat decât un joc in amicale si s-a impus cu 4-0 in primul meci oficial.

– Da, dar dincolo de relatiile de prietenie dintre Reghecampf si Ionut Chirila, Steaua a jucat cu Chiajna, nu cu Rapid.
– Daca stau sa ma gândesc, nici Rapidul nu a avut rezultate grozave in pregatiri. Au luat si 4-0 in Antalya. Eu cred ca amicalele nu sunt elocvente. Important este sa ne prezentam bine in campionat, unde sunt sigur ca vom intra in play-off. De-abia astept sa inceapa campionatul! Iar faptul ca in prima etapa intâlnim lidera, ne monteaza la maximum.

– S-ar putea ca la Rapid, lânga Pancu sa apara Daniel Niculae. Temeri?
– Vorbim de jucatori foarte valorosi, insa nu-mi poate fi teama. Dimpotriva, astfel de adversari ma motiveaza si mai tare. Am incredere ca vom face un meci bun contra Rapidului. Si nu doar contra Rapidului.

– In sezonul de toamna a trebui sa asteptam ultima etapa a maxi-turului de campionat pentru a vedea un gol marcat de Lozneanu. In primavara ai putea sa te grabesti si tu…
– Mi-as dori mult sa fie asa, chiar daca rolul meu este sa nu-i las pe altii sa dau gol, nu neaparat sa marchez. In turneul de jocuri de la Baile Felix, am avut mai multe aparitii in careul advers cu prilejul fazelor fixe si am fost aproape de a marca in mai multe meciuri. Am avut cam doua ocazii per partida; si nu doar cu capul, ci si cu piciorul. Eu sper sa-mi fi reglat tinta, astfel incât jocurile din primavara sa ma gaseasca din nou pe lista marcatorilor. Si nu doar pe final de sezon!

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 18 Feb. 2014, 14:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă