Scenariu diabolic dejucat! SC Bacău a vrut să se retragă din campionat pentru a ajuta Miroslava în lupta pentru promovare cu Csikszereda. Altcineva a fost mai rapid

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 15:52 Liga 3

UPDATE – 19:50: Incredibil. CSM Pașcani egalează în minutul 90+1 prin portarul Jan Turița. La o fază fixă în careul Hărmanului, Turița a urcat în atac, portarul gazdelor a respins în față, iar Turița a egalat din apropiere. Cum Miroslava a câștigat cu 1-0 la Miercurea Ciuc, Știința este echipa care promovează în Liga 2. Final de meciuri.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava    0-1
Alexandru Taciuc (65)
AFC Hărman – CSM Pașcani   1-1
Marius Ioniță (60) / Jan Turiță (90+1)

UPDATE – 19:25: Din minutul 65, la Miercurea Ciuc scorul este 1-0 pentru Miroslava, contrar cursului jocului. La Hărman e tot 1-0. Și la aceste scoruri brașovenii sunt pe primul loc și promovați.

Pentru Știința a marcat Alexandru Taciuc. Ieșenii joacă mai bine în repriza secundă. Imediat după gol, Csikszereda l-a introdus pe teren pe Robert Ilyeș, care apoi, în minutul 73, a trimis un voleu periculos, iar mingea deviată s-a dus la doi metri peste poartă.

UPDATE – 19:18: Dacă la Miercurea Ciuc rezultatul este în continuare egal, 0-0, cu gazdele alergând după deschiderea scorului, la Hărman, AFC a reușit să înscrie în minutul 60. Fundașul Marius Ioniță a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare din corner a lu Alupoaie. La aceste scoruri, AFC Hărman trece pe primul loc și promovează.

UPDATE – 18:45: La pauza meciurilor de la Miercurea Ciuc și Hărman rezultatele sunt asemănătoare: 0-0.

Așa s-a încheiat prima repriză a meciului de la Miercurea Ciuc, conform live-text-ului oferit de pagina de facebook a Științei Miroslava:

45. Se încheie o prima repriză în care am suferit enorm, dar în care am scăpat fără gol primit. Avem încredere în băieți că vor renaște după pauză! 0-0 și la Hărman!

44. Sarabandă de ocazii la poarta noastră. Scăpam Dumnezeu știe cum, după o intervenție a lui Țintea, urmată de alte două faze demne de un alt sport – biliard!


Tribuna oficială a stadionului din Miercurea Ciuc. Fanii Csikszeredei stau cu sufletul la gură. Foto: FB Știința Miroslava


Președintele Științei, Daniel Acatrinei, și atacantul echipei, Alexandru Marin, suspendat la acest meci, s-au alăturat galeriei deplasate de la Iași!


Știința Miroslava salută înainte de startul jocului galeria deplasată din comuna de lângă Iași. Foto: FB Știința Miroslava


 

Seria 1 a Ligii 3 își află astăzi, în jurul orei 20:00, după desfășurarea ultimei etape a sezonului, campioana, echipă care va și promova în Liga 2. Este una dintre cele două mari necunoscute ale actualului campionat al eșalonului trei, la fel ca în cazul câștigătoarei Seriei a 4-a, după ce până acum SCM Pitești (Seria 3), Metaloglobus București (Seria 2) și AFC Hermannstadt (Seria 4), au obținut accederea în Liga 2 de ceva timp.

Cum primele trei clasate, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (63 pct.), AFC Hărman (62 pct.) și Știința Miroslava (61 pct.), sunt despărțite de câte un punct fiecare, iar prima și ultima se întâlnesc în meci direct, atenția microbiștilor va fi asupra a două partide ale etapei a 30-a – ultima – din Seria 1.

La Miercurea Ciuc se întâlnesc, de la ora 18:00, liderul Csikszereda și a treia clasată, Știința Miroslava, iar în cazul în care gazdele câștigă, acestea vor obține promovarea, indiferent de ce face a doua clasată. În același timp, la Hărman, echipa de pe locul 2 va juca împotriva clubului din Pașcani, care în acest moment e pe ultimul loc retrogradabil și are nevoie de o victorie și de o înfrângere a celor de la AFC Odorheiu Secuiesc pentru a rămâne în Liga 3, deci brașovenii nu vor avea un meci ușor.

A doua clasată, AFC Hărman, poate obține promovarea în cazul în care la Miercurea Ciuc meciul se termină egal sau vor câștiga oaspeții. În caz de egalitate pe ambele stadioane, atunci va promova Csikszereda.

În timp ce singura variantă pentru ca Știința Miroslava să promoveze este să câștige pe terenul liderului, iar AFC Hărman să obțină cel mult un egal pe teren propriu cu CSM Pașcani.

Știința Miroslava, interesată direct de retragerea Bacăului

Și pentru că în fotbalul românesc orice este posibil, iar cum diferența dintre AFK Csikszereda și Știința Miroslava înaintea meciului direct este de doar două puncte, ieșenii au încercat în această săptămână să facă tot ce le stă în putință pentru a ajunge la egalitate de puncte cu harghitenii și să nu mai depindă de meciul de la Hărman. Practic, în situația în care ambele echipe ar fi fost la egalitate de puncte, promovata se decidea exclusiv în urma rezultatului de la Miercurea Ciuc, iar Științei îi era îndeajuns și un egal, fiindcă în tur a câștigat cu 2-1 meciul cu echipa lui Robert Ilyeș.

În acest sens, potrivit surselor Liga2.ro, singura variantă ca Csikszereda și Știința să fie la egalitate de puncte ținea de SC Bacău, echipă care este ultima clasată în Seria 1 în urma penalizării de 48 de puncte pe care a acumulat-o din cauza datoriilor.

Concret, SC Bacău, formație care în etapa a 19-a nu s-a prezentat la meciul de la AFC Hărman și a pierdut cu 3-0 la „masa verde”, trebuia să se retragă din campionat chiar înaintea ultimei etape, când avea meci la Galați, astfel urmând a fi exclusă de FRF. Toate rezultatele înregistrate pe teren în retur ar fi fost anulate și adversarele ar fi primit victorii din oficiu. Cea mai câștigată ar fi fost Știința Miroslava, echipa interesată acum de această excludere, fiindcă este singura dintre primele trei clasate din Seria 1 care a pierdut puncte cu băcăuanii. Ieșenii au remizat, 3-3, cu Sport Club, în timp ce Csikszereda câștigase cu 3-0. Cu cele două puncte în plus primite din oficiu, dacă băcăuanii ar fi fost excluși, Miroslava ar fi egalat la puncte Csikszereda (63 de puncte), astfel că jocul de la Miercurea Ciuc ar fi fost unde de care pe care, capital.

SC Bacău: „Am trimis hârtie la federație, că ne retragem, dar ne-au sunat și ne-au spus că nu are rost”

SC Bacău plănuia să nu se prezinte astăzi, de la ora 18:00, la Galați, la meciul cu Metalosport, numai că, surpriză, gazdele le-au luat-o înainte oaspeților și au anunțat că nu pot organiza meciul, pierzându-l, astfel, la „masa verde”! Gălățenii s-au mișcat mai repede decât băcăuanii, care au ratat astfel ocazia de a fi excluși din campionat. Deci Miroslava nu mai poate face rost de cele două puncte necesare pentru a egala Miercurea Ciuc în fruntea clasamentului.

Conducătorul echipei SC Bacău a transmis federației că nu poate face deplasarea pentru că nu are bani. Contactat de Liga2.ro, Sebastian Păuceanu, președintele clubului, a confirmat că a fost pe punctul de a nu se prezenta la Galați: „Nu se joacă meciul. Cei de la Galați au trimis hârtie că nu joacă, nu se prezintă acasă, și am trimis și noi hârtie că ne retragem. Am trimis hârtie la federație că ne retragem, dar ne-au sunat și ne-au spus că nu are rost să ne retragem pentru că oricum nu se organizează meciul. Noi nu aveam bani de deplasare și am sunat la federație, să ne ajute cu niște bani, să mergem la Galați. Am vorbit și cu președintele celor de la Metalosport. Dânsul pleca în Italia, la un turneu, și mi-a zic că nu se prezintă echipa la meci, că nu are bani pentru organizarea partidei”.

Hărman: „Un domn din conducerea echipei din Bacău a licitat de o săptămână retragerea echipei, sperând că cine dă mai mult, câștigă!”

Scenariul era cunoscut și de cei de la AFC Hărman, care au anunțat această posibilitate, de retragere a Bacăului, printr-o postare pe pagina oficială de facebook, în care se aduc și acuzații extrem de grave. „Se pare că SC Bacău a luat hotărârea să se retragă din campionat și astfel să favorizeze echipa din Miroslava, care ar trece pe primul loc cu o etapă înainte de final! Mult mai interesant este faptul că un domn din conducerea echipei din Bacău a licitat de o săptămână acest lucru, și anume retragerea echipei, sperând că cine dă mai mult, câștigă! Încurcate sunt căile Domnului!”, susțin cei de la AFC Hărman, potrivit Monitorul Expres.

„Cel mai important este să reușesc să-i capacitez pe jucători la importanța meciului cu CSM Pașcani. În primul rând trebuie să căștigăm acest meci, apoi să sperăm ca Miercurea Ciuc să se împidice cu Miroslava. Dacă ne ajută Dumnezeu, vom promova. Tot ce îmi doresc este ca meciul de la Miercurea Ciuc să se dispute doar pe teren”, spune Florin Stîngă, antrenorul-jucător al Hărmanului, cel care este suspendat pentru meciul de astăzi, cu CSM Pașcani.

Metalosport a dat planurile peste cap. Csikszereda stă liniștită

Planul celor de la Miroslava a fost dat peste cap joi, cu o zi înaintea meciului, de către cei de la Metalosport Galați. Și nu e exclus ca în spate să se afle conducătorii de la AFK Csikszereda, adversarii Științei.

Concret, oficialii gălățeni au anunțat federația, în jurul orei 16:00, că nu pot organiza meciul cu SC Bacău. Imediat, FRF a decis ca meciul să fie anulat, astfel că Metalosport va pierde jocul la „masa verde”, urmând a fi câștigat de băcăuani, care nu voiau să se prezinte la Galați.

Motivul Metalosportului a fost că nu are bani să organizeze partida. Însă aici intervine o altă situație ciudată. Grupa 2003 a clubului gălățean, cu staff tehnic și însoțită de președintele Dorin Butunoiu, a plecat ieri în Italia, pentru a participa la un turneu internațional, Memorialul Fabrizio Lusa (Voltana di Lugo), întrecere la care și-au mai anunțat prezența cluburile peninsulare Juventus Torino, Internazionale Milano, SPAL, Imolese, Voltana, Perdente și Vincente. Clubul nu a avut, așadar, bani să organizeze partida de acasă, cu SC Bacău, dar are bani să trimită o echipă de juniori în turneu în Italia.

„Sigur câștigă Miercurea Ciuc”

Întrebat dacă știa că în situația în care SC Bacău s-ar fi retras din campionat ar fi ajutat Miroslava în lupta pentru promovare, conducătorul SC Bacău a recunoscut că nu ar fi fost deranjat de acest lucru. Totuși, Păuceanu crede că Știința va pierde la Miercurea Ciuc. „Da, știu, îi ajutam pe cei de la Miroslava. Sincer, aș fii vrut să-i ajut să se ducă în fața celor de la Miercurea Ciuc. Nu am nimic cu ăia (n.r. – Csikszereda), însă sunt moldoveni de-ai mei (n.r. – Știința Miroslava). Dar nu era vorba de asta, pentru că oricum eu făcusem rost de bani să fac deplasarea la Galați. Dacă mă ajuta federația, mă duceam la meci, dar m-a sunat domnul Ionescu (n.r. – Aurel Ionescu, reprezentant al Departamentului Competiții al FRF) și mi-a zis că a trimis Metalosport hârtie că nu organizează meciul. Oricum, acolo, sigur câștigă Miercurea Ciuc. Au echipă mai bună ca Miroslava. Eu așa zic. Sunt mai organizați, au și presiunea publicului… Cum să vă spun, acolo, de când ies la încălzire și până se termină meciul, ei numai în picioare stau și cântă imnul lor, imnul secuiesc, sau ce cântă ei acolo, bat la tobe”, a spus, pentru Liga2.ro, Sebastian Păuceanu, președintele SC Bacău.

Rămâne de văzut ce rezultate se vor înregistra la Miercurea Ciuc și Hărman și cine va promova din Seria 1 a Ligii 3.

Meciuri etapa a 30-a a Ligii 3, Seria 1:

vineri, 26 mai, ora 18:00
Sporting Liești – Olimpia Râmnicu Sărat    0-0
Olimpic Cetate Râșnov – Aerostar Bacău    2-1

Nicolae Mariean (12), Dragoș Robu (60) / Alex Sahru (16 – pen.)
Avântul Valea Mărului – CSM Roman    3-1
Cosmin Gârleanu (60), Octavian Vârlan (75), Cristian Ionuț (90+2) / Cosmin Țapu (30)
AFC Odorheiu Secuiesc – Atletico Vaslui    3-0
Vasluienii s-au prezentat la meci cu 7 juniori, care nu aveau legitimațiile în regulă, iar arbitrul nu a permis să se joace.
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava    0-1
Alexandru Taciuc (65)
AFC Hărman – CSM Pașcani    1-1
Marius Ioniță (60) / Jan Turiță (90+1)
Metalosport Galați – SC Bacău     0-3
Metalosport a anunțat federația că nu poate organiza meciul.
Sportul Chiscani stă.

Vezi CLASAMENTUL actualizat al Seriei I

 

Clasament Seria 1 a Ligii 3 înainte de ultima etapă:

1.     AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     27     19     6     2     59-17     63 pct.
2.     AFC Hărman     27     19     5     3     63-18     62
3.     Știința Miroslava     27     19     4     4     66-31     61
4.     Aerostar Bacău     27     14     6     7     52-27     48
5.     CSM Roman     27     12     4     11     47-47     40
6.     Avântul Valea Mărului     27     12     4     11     45-53     40
7.     Sporting Liești     27     11     4     12     40-38     37
8.     Olimpic Cetate Râșnov     27     10     5     12     33-30     35
9.     Atletico Vaslui     27     10     2     15     41-65     32
10.     Olimpia Râmnicu Sărat     25     9     3     13     33-33     30
11.     Metalosport Galați     27     8     6     13     26-38     30
12.     AFC Odorheiu Secuiesc     27     7     4     16     24-63     25
13.     CSM Pașcani     27     6     4     17     42-65     22
14.     Sportul Chiscani     28     4     4     20     28-68     16
15.     SC Bacău     27     9     5     13     45-51     -16

* locul 1 promovează în Liga 2
** locurile 13, 14 și 15 retrogradează
*** cel mai slab loc 12 din toate cele cinci serii retrogradează la rândul lui.

n.r. – Chiar dacă respectivele locuri amintite mai sus ar fi trebuit să retrogradeze, sunt șanse mari ca acest lucru să nu se întâmple în cazul tuturor cluburilor aflate pe aceste poziții. Multe echipe s-au retras deja din campionat, altele nu știu ce vor face din vară, iar din Liga 2 e posibil să nu mai retrogradeze nimeni, fiindcă deja patru cluburi s-au retras, iar Metalul Reșița, retrogradată matematic sportiv, are șanse să rămână în eșalonul secund, deoarece numai FC Brașov și Foresta Suceava sunt pe punctul desființării, ca să nu amintim și de alte cluburi cu mari probleme financiare.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 15:52 Liga 3
Pe aceeași temă