Vai și amar de el! SC Bacău a fost încă o dată penalizat de FRF și a ajuns la un număr impresionat de puncte scăzute în clasament

Marius ANGHEL 18 Dec. 2016, 12:34 Stiri
Vai și amar de el!** SC Bacău a fost încă o dată penalizat de FRF și a ajuns la un număr impresionat de puncte scăzute în clasament

Soarta echipei SC Bacău, grupare care în sezonul trecut era prezidată de fostul stelist Cristian Ciocoiu, iar înaintea acestuia a fost sub conducerea fratelui lui Dorin Goian, Liviu, este aproape pecetluită. Gruparea care în campionatul trecut învingea Rapidul în Giulești și termina sezonul în play-off, dar se retrăgea în Liga 3 din cauza lipsei banilor, este pe punctul de a fi exclusă din competiție. Litigiile pe care le are la Federația Română de Fotbal i-au adus o nouă depunctare în campionat, pentru a șaptea oară. Ultima dintre acestea însumează 12 puncte, astfel că Sport Club a ajuns la un total de 44 de puncte scăzute în Liga 3, acolo unde pe teren a obținut până acum, în 14 meciuri, doar 16 de puncte. Cu -28 de puncte în clasament, SC Bacău este ultima în Seria 1 a Ligii 3, iar dacă nu își aghită de urgență datoriile va fi exclusă din campionat.

Ultima decizie de depunctare a clubului băcăuan a fost luată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în cadrul ședinței de miercuri, 14 decembrie. Litigiile cu fostul jucător Alexandru Țuțu și cele șase pe care le are cu CSM Pașcani o vor duce în cele din urmă la desființare.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea ASC Bacău cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 26.11.2016 – 10.12.2016. Comisia a acordat termen în data de 11.01.2017, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul CSM Pașcani pentru a evita în continuare depunctarea”, sună unul dintre cele șase verdicte asemănătoare date de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 14 decembrie împotriva SC Bacău.

VEZI cum arată acum CLASAMENTUL SERIEI 1 a Ligii 3 după depunctarea Bacăului

Dacă la comisii SC Bacău pierde pe bandă rulantă puncte, pe teren, echipa a reușit să acumuleze în primele 14 etape 4 victorii, 4 egaluri și 6 înfrângeri.

Marius ANGHEL 18 Dec. 2016, 12:34 Stiri
Pe aceeași temă