Atletico Vaslui a scăpat de excluderea din Liga 3. Vezi decizia FRF în cazul meciului nedisputat cu Aerostar. SC Bacău și AFC Astra II au fost și ele clientele comisiei

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 15:20 Liga 3

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat, în sfârșit, un verdict în cazul meciului Aerostar Bacău – Atletico Vaslui, care ar fi trebuit să se dispute pe 21 aprilie, în etapa a 24-a a Ligii 3, Seria 1, însă nu a avut loc, deoarece vasluienii nu au ajuns în timp regulamentar din cauza condițiilor meteo de la acea vreme. Partida a fost reprogramată, astfel că Atletico a fost iertată de excluderea din campionat, deoarece se afla la a doua neprezentare.

În ședința din 3 mai, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis ca partida dintre Aerostar Bacău și Atletico Vaslui să fie reprogramată pe 16 mai, de la ora 18:00. „În conformitate cu art. 14/1 din ROAF, comisia a hotărât reprogramarea jocului de fotbal dintre echipele CS Aerostar Bacău – Atletico Vaslui din cadrul etapei 24 în competiția Liga a 3-a seria 1”, sună verdictul comisiei federale.

Gruparea vasluiană a motivat în acest caz că motivul neprezentării în timp regulamentar la joc (a ajuns la 10 minute distanță după ce arbitrul pusese capăt jocului pentru neprezentare) a fost fortuit de organele de poliție, care nu au permis înaintea către Bacău cu un mijloc de transport în comun de gabarit mare din cauza condițiilor meteorologice. Astfel, Atletico scapă de excluderea din campionat.

SC Bacău, penalizată cu încă 2 puncte și amendată cu 6.000 de lei

Tot în Seria 1, SC Bacău a rămas fără încă două puncte în campionat, după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat în ședința din 3 mai acest verdict, în cazul neachitării drepturilor financiare către CSM Pașcani.

Clubul băcăuan a ajuns astfel la o penalizare de 48 de puncte în acest sezon, are -22 de puncte în clasament și e retrogradată matematic, însă, cu toate acestea, jucătorii Sport Clubului câștigă puncte pe bandă rulantă în campionat.

Același SC Bacău a mai primit în această ședință o penalitate de 3000 de lei pentru o datorie către Bogdan Miron și o alta de 3000 de lei pentru altă datorie către Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”.

AFC Astra II pierde la „masa verde” meciul câștigat pe teren cu SC Popești Leordeni

Și tot în ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, clubul AFC Astra II a fost sancționat cu înfrângere la „masa verde” în meciul pe care l-a disputat tocmai în etapa a 19-a a Ligii 3, Seria 2, în deplasare, cu SC Popești Leordeni. La sesizarea Departamentului Competiții al FRF, echipa ploieșteană a fost penalizată, deoarece l-a folosit în stare de suspendare pe jucătorul Mădălin Răileanu.

„Clubul AFC Astra – Liga a III-a în baza art. 83/101 din RD cu aplicarea art. 34 din RD se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Popești Leordeni) și i se aplică o penalitate sportivă de 635 lei”, e verdictul comisiei FRF.

Pe teren, AFC Astra II s-a impus cu 3-2 la SC Popești Leordeni, iar Răileanu chiar a marcat un gol în acest joc. Pentru ilfoveni au înscris Alexandru Mărgărit (18) și Nicușor Romanescu (29), în timp ce pentru astristi au marcat Romario Moise (64), Mădălin Răileanu (73 – pen.) și Ionuț Chiși (86).

După această sancțiune, AFC Astra II a pierdut trei puncte și acum are 29 în loc de 32, pierzând și o poziție în Seria a 2-a, locul 10 în loc de 9. De partea cealaltă, SC Popești Leordeni a câștigat trei puncte, are 36 acum și e pe locul 5 în loc de 7.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Cristian LAPA (facebook Atletico Vaslui)

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 15:20 Liga 3
Pe aceeași temă