Liderul Ligii 2, UTA, are 25 de jucători în stagiul de pregătire din Turcia. „La acest moment, consider că avem soluții atât pe posturi, cât și în ceea ce privește jucătorii tineri”

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 12:48 Pregătiri, amicale

După o zi liberă, sâmbătă, și una pe drum, duminică, jucătorii echipei UTA și-au reluat pregătirea de iarnă. Impropriu spus, căci în Antalya, acolo unde s-a cantonat încă de ieri seară, temperaturile sunt cu mult pe plus. Arădenii vor simți sub picioare și covorul de iarbă naturală după ce, timp de 17 zile, s-au antrenat pe „sinteticul” de pe Motorul, iar peste două zile, de la ora 17:00, au programat și primul test din Turcia. Adversară le va fi Racing Union, echipa de locul 9 primul eșalon luxemburghez.

Duminică după-amiază, după ce și-au luat în primire camerele, jucătorii „Bătrânei Doamne” s-au bucurat pentru prima oară de condițiile de refacere oferite de Hotelul IC Santai, din Belek. Luni dimineață, încălzirea pentru primul antrenament de pe tărâm turcesc a avut loc în moderna sala de forță a stabilimentului.

25 de jucători are UTA în Antalya

Delegația arădeană la Belek e condusă de Dorin Stana, directorul administrativ al clubului UTA, însă majoritatea directivelor le dă antrenorul principal Laszlo Balint.

Acesta îi are alături pe „secunzii” Cezar Zanfir și Gabriel Vasiliu, dar și pe preparatorul fizic Alexandru Radu. Medicul Hashem Falah și masorii Daniel Chiorean, Nicolae Tomescu și Lilian Ciontu completează delegația, cu mențiunea că „roș-albii” vor beneficia și de serviciile unui autocar plecat de la Arad.

Lotul de jucători al liderului Ligii 2 cuprinde 25 de fotbaliști în stagiul de pregătire din Antalya ce se va încheia pe 14 februarie:

portari: Florin Iacob, Mirel Bolboașă, Raul Opric;
fundași: Andrei Rus, Marius Tomozei, Florin Ilie, Radu Crișan, Cristian Melinte, Eric Pașcu, Simon Roumpoulaku;
mijlocași: Alexandru Oroian, Alexandru Ciucur, Cristian Bustea, Denis Hrezdac, Cristian Pușcaș, Romario Moise, Damian Isac, David Miculescu, Octavian Ursu, Cătălin Vulturar, Andrei Gavrilă;
atacanți: Ciprian Rus, Alexandru Ioniță, Valentin Buhăcianu, Soufiane Jebari.

Laszlo Balint, despre alte noutăți la UTA: „Doar în cazul în care se ivește o oportunitate”

Laszlo Balint susține în continuare că UTA nu mai caută vreun profil special de jucători pentru a-și întări lotul.

„Cum am mai spus-o, în cazul în care se ivește o oportunitate să putem aduce vreun jucător care să ridice nivelul valoric al lotului, în condițiile noastre financiare, bineînțeles că vom încerca să fructificăm acea oportunitate. Altfel, la acest moment, consider că avem soluții atât pe posturi, cât și în ceea ce privește jucătorii tineri și trebuie s-o repet, chiar sunt mulțumit de cum evoluează acești copii. Noi suntem atenți în primul rând la pregătirea jucătorilor noștri, care au demonstrat de ce sunt în stare în prima parte a sezonului. Asta nu însemană că fiecare dintre noi nu trebuie să ne ridicăm nivelul pentru la primăvare, iar acest lucru l-am transmis vestiarului încă din prima zi”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

Patru meciuri amicale pentru UTA în Antalya

În acest stagiu de pregătire, UTA susține patru meciuri de verificare, după cum urmează:

miercuri, 5 februarie, ora 17: UTA – Racing Union (Luxemburg)
sâmbătă, 8 februarie, ora 11: UTA – Yenysey Krasnoyarsk (Rusia, Liga 2)
miercuri, 12 februarie, ora 11: UTA – Arsenal Tula (Rusia, Liga 1)
vineri, 14 februarie, ora 17: UTA – Vorslka Poltav U21 (Ucraina)

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 12:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă