Lanterna roșie a seriei I a ofertat un fost campion cu Oțelul Galați!

Mihai Andries 21 Jan. 2014, 08:00 Pregătiri, amicale
Lanterna roșie a seriei I** a ofertat un fost campion cu Oțelul Galați!

FCM Dunărea și-a reluat antrenamentele cu un nou antrenor, Costel Enache, la cârma echipei. Noul tehnician al gălățenilor are în palmares promovarea în Liga I cu Ceahlăul și apoi menținerea în primul eșalon, iar faptul că a reușit aceste performanțe având în lot mulți jucători tineri a fost principalul argument al alegerii sale de către conducătorii clubului din Galați.

„Pe Enache l-am dorit nu pentru că a antrenat în Liga I, ci pentru că a reușit o promovarea cu Ceahlăul când avea o echipă cu media de vârstă pe care o avem și noi. Am dorit un antrenor care știe să lucreze cu jucătorii tineri”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea.

Costel Enache a spus că a acceptat să preia echipa de pe ultimul loc în seria I pentru că pe termen lung se dorește mai mult decât evitarea retrogradării.

 „Chiar dacă sunt conștient și de riscurile provocate de locul din clasament,  sunt perspective frumoase aici. E clar că momentan trebuie să ne salvăm de la retrogradare, chiar dacă pe termen lung obiectivul e altul.  Clubul are capacitatea să mai aducă doi-trei jucători importanți, vom decide în funcție de necesități după ce voi cunoaște mai bine lotul”, a declarat Enache.

De altfel, singura noutate din lot la reunire o reprezintă un jucător pe care Enache l-a avut în lot la Ceahlăul, fundașul Constantin Ferariu. De asemenea, la reunirea lotului s-au prezentat și Alexandru Forminte (fost la Ceahlăul) și Marius Matei (fost jucător al Oțelului în urmă cu patru ani), jucători care au prins, în probe, și ultimele antrenamente de anul trecut cu FCM Dunărea.

Totodată, președintele Auraș Brașoveanu a dezvăluit că i-a făcut o oferta lui Gabriel Paraschiv, care și-a reziliat în urmă cu două luni contractul cu Oțelul, echipă cu care a căștigat campionatul și Supercupa în 2011.

„Sunt discuții cu Paraschiv, așteptăm să vedem răspunsul lui. Bineînțeles, vor mai veni și alți jucători. Am privirea îndreptată și către Oțelul, avem discuții și cu ei pentru jucători, dar așteptăm definitivarea lotului să vedem ce putem lua”, a spus Brașoveanu.

FCM Dunărea intenționează să efectueze un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÂNĂ‚

Mihai Andries 21 Jan. 2014, 08:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă