La un minut și 11 metri de a stinge Farul!

26 Jul. 2012, 22:55 Pregătiri, amicale

Minutul 90, o minge aruncată în careul Metaloglobusului și Pătulea se sprijină de un adversar și apoi știe să cadă profitând de lipsa de experiență a fundașului. Penalty și cei 2-300 de spectatori de pe „Farul” izbucnesc în urale că echipa lor poate egala la 3 pe Metaloglobus! Același Pătulea ia mingea și de la punctul cu var nu îl iartă pe Cezar Stancu stabilind scorul final al unui meci nebun.

Zece minute mai devreme, Marius Matei readucea la viață echipa constănțeană cu un eurogol norocos, după ce driblase doi adversari și șutase de la 25 de metri în poarta ghinionistului Stancu, de abia intrat între buturi de doar 60 de secunde. Cu un pic de atenție, mingea trimisă de atacantul Farului nu ar fi intrat în poartă și altfel s-ar fi jucat ultimele 10 minute ale partidei.

Tupeu de Liga a III-a

Echipa lui Ion Barbu a tratat de sus amicalul de ieri cu Metaloglobus, deși cu o zi înainte Jiul Rovinari îi bătuse pe marinari cu 1-0 și ar fi trebuit să învețe o lecție de acolo. Debutul meciului a fost unul neașteptat, principalele ocazii fiind ale oaspeților, cu Simion și Vlad în prim-plan. Accidentarea lui Țabără l-a adus în teren pe Stegaru, pentru ca după un sfert de oră să intre și fratele lui Andrei Neagoe în locul ex-băcăuanului Întuneric, din dorința lui Ion Barbu de a echilibra jocul la mijlocul terenului. Bucureștenii nu s-au pierdut cu firea și au continuat să atace poarta lui Toma, însă ocazia primei reprize a venit de la Ivanovici, care a încercat o scăriță peste Nedelcu, agățată de portarul Metaloglobusului. Fluierul de final al reprizei a venit după o accidentare stupidă a lui Chițu, căruia i s-a rupt pe din două gheata în momentul în care a intrat în careu și a făcut o ușoară entorsă

Doi „pumni” în plină figură

Cu Pătulea în locul lui Chițu, Farul a fost la un pas de KO tehnic în doar trei minute de reluare. Cu o defensivă visătoare, marinarii au primit din senin două upercurturi năucitoare prin Paul Simion și Marinică Neagu, ultimul după o centrare a lui Anghelinei care a trecut prin spatele aceluiași Paul Simion. Era minutul 48 și Metalogobus conducea cu 2-0 pe Farul, la Constanța! Disperat, Ion Barbu a schimbat imediat tot flancul stâng, aruncându-i în teren pe Sascău și Dani Popa, însă golul de 2-1 a venit de la Pătulea. Golgheterul constănțenilor a profitat de indecizia fundașilor adverși, după un șut puternic al lui M. Matei respins în față de Nedelcu și a marcat cu un șut din întoarcere din mijlocul careului.

Constanța, la Farul vacanța persistă!

Speranțele celor din tribună, care s-au înmulțit treptat-treptat, au fost călcate în picioare de defensiva Farului. O incursiune a lui Cană pe stânga, soldată cu o centrare în fața porții a fost valorificată impecabil de masivul Raicu, un jucător care s-a reapucat de fotbal acum jumătate de an! Mai mult, Neagu a încercat un semilob pretențios pentru un 4-1 umilitor pentru Farul, dar norocul a fost de partea lui Toma, așa că balonul s-a scurs pe lângă buturile gazdelor. Apărarea marinarilor a fost surprinsă pe picior greșit de atacurile adverse în mai multe rânduri, lăsând impresia că este încă în vacanță sau că jucătorii nu s-au mai văzut pe teren până acum. Din păcate, supărarea fariștilor pentru scorul de pe „tabelă” s-a văzut pe teren, acolo unde am asistat la câteva intrări mai tari, total nejustificate.

Matei și Pătulea, salvatorii lui „Barbone”

Înainte de schimbare, Nedelcu a avut o intervenție de mare portar, scoțând de sub transversală un șut violent al lui Băjan. Cristi Munteanu, prezent în tribună, a fost departe de a fi mulțumit de prestația gazdelor, însă zâmbetul i-a revenit pe buze după reușita incredibilă a lui Marius Matei. Profitând de schimbările făcute de Adi Matei, care a introdus printre alții și portarul de rezervă, Farul a redus din diferență după o fază care nu anunța nimic. Fostul atacant al Botoșaniului a luat o minge pe la 35 de metri, a făcut două driblinguri pe traseu și a trimis spre poarta bucureștenilor de la mare distanță și, spre stupoare tuturor, balonul a intrat în poartă. Dacă despre penalty-ul primit în ultimul minut al jocului de către Pătulea v-am spus mai sus, în schimb Orășanu a avut șansa lui 4-2 la câteva minute de la intrare, însă a fost ajuns în momentul șutului, fiind blocat la marginea careului de 16 metri. Fluierul de final al întâlnirii a lăsat un gust amar în ambele tabere, oaspeții regretând că au pierdut printre degete o victorie istorică, în timp ce Ion Barbu și suporterii din tribune au fost vădit nemulțumiți de prestația modestă a favoriților

FARUL – METALOGLOBUS 3-3 (0-0) Pătulea 59, 90 (11 m), M. Matei 80 / P. Simion 47, M. Neagu 48, Raicu 66

Farul: M. Toma – Nițescu (64 Băjan), Țabără (20 Stegaru), V. Sandu, Sescioreanu (49 Sascău) – A. Neagoe (75 B. Nicola), Întuneric (37 R. Neagoe), Ghenciu (64 Buzea), Ivanovici (49 D. Popa) – S. Chițu (46 Pătulea), M. Matei. Antrenor Ion Barbu

Metaloglobus: Nedelcu (79 C. Stancu) – Dr. Nițu, Cr. Simion, M. Voicu, Anghelini (50 Cană) – M. Neagu (79 Orășanu), Militaru (73 Șt. Roșu), E. Vlad (69 Dinu), Potecea (58 Raicu) – P. Simion, Stângă (91 Știrbu)

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Alexandru RAITA

26 Jul. 2012, 22:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă