Energeticianul pleacă de la Petroșani! Unde ar putea juca în noul sezon

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 17:51 Stiri
Energeticianul pleacă de la Petroșani!** Unde ar putea juca în noul sezon

Aventura echipei ACS Energeticianul la Petroșani pare că a luat sfârșit după doi ani, unul petrecut în Liga 3 și altul în Liga 2.

Sâmbătă dimineața, sub privirile președintelui clubului Alin Zgripcea, mai multe persoane au venit să strângă într-un camion lucrurile pe care echipa de la Târgu Jiu le avea la bază. Probabil că stadionul va rămâne și fără porțile de fotbal, dar și fără tabela electronică, aduse de finanțatorul clubului retrogradat.

Doi ani a jucat Energeticianul la Petroșani, bucurându-se de înțelegerea autorităților locale. Un an în liga a treia, sub denumirea de ACS Șirineasa, și un an în liga a doua, sub denumirea de Energeticianul.

Motivul plecării de pe stadionul Jiul, care își va schimba numele în Petre Libardi, ar fi, spun sursele noastre, din nou o neînțelegere între conducătorii Energeticianului și primăria Petroșani. Plecarea a fost pe nepusă masă, pentru că pe data de 2 iulie, la Petroșani, urma să vină o delegație de la FRF pentru omologarea bazei sportive.

Ce lasă în urmă această plecare? Probabil o bază care va ajunge din nou în paragină. Sau poate că, în al 12-lea ceas, ne vom trezi și îi vom da Cezarului ce e al Cezarului. Adică, stadionului Jiul îi vom reda echipa lui, Jiul, la un alt nivel și vom consolida baza. Sincer, nu am dori să mai relatăm că baza a fost „vizitată” de hoții de fier vechi sau că pe terenurile de fotbal vacile vor paște nestingherite cum s-a întâmplat în anii trecuți. Anul acesta, Jiul sărbătorește 100 de ani.

Cât despre Energeticianul, echipa ar putea reveni în Liga 2 doar dacă una dintre cele 20 de cluburi care ar trebui să participe în noul sezon se va retrage din competiție. Altfel, va merge în Liga 3, acolo unde a retrogradat sportiv. Destinația echipei care are sediul juridic la Târgu Jiu ar putea fi noua arenă din Târgu Jiu, în cazul rămânerii în Liga 2, sau Bălești, dacă va juca în Liga 3.

Altfel, săptămâna trecută, la Petroșani a ajuns Aurelian Babuțan, fost director sportiv la „U” Cluj, căruia i s-ar fi propus funcția de președinte la Energeticianul.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 17:51 Stiri
Pe aceeași temă