La loc comanda! Energeticianul nu va mai jucat în Liga 2 la Severin, ci revine la Petroșani. Sarcină propune iar schimbarea numelui clubului: „Să găsim repede o modalitate”

Marius ANGHEL 06 Jul. 2018, 18:14 Campionat
La loc comanda! Energeticianul nu va mai jucat în Liga 2 la Severin, ci revine la Petroșani.** Sarcină propune iar schimbarea numelui clubului:

Săptămâna trecută, finanțatorul Nicolae Sarcină anunța în exclusivitate pentru Liga2.ro că ACS Energeticianul (fosta ACS Șirineasa) va juca în Liga 2 pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, după ce nu a ajuns la un acord cu autoritățile locale din Petroșani ca echipa sa să continue pe arena Jiul, acolo unde a reușit promovarea.

„La Severin o să joace echipa, datorită faptului că este nocturnă. Antrenamentele le facem la Târgu Jiu, numai că deplasarea o facem la Severin, datorită faptului că este nocturnă acolo și terenul este foarte foarte bun, iar la noi, la Târgu Jiu, nu-i gata stadionul. Vrem să jucăm în nocturnă. Primarul de la Severin, nu-l cunosc, este unul foarte gospodar, după ceea ce a făcut acolo. Stadionul este întreținut foarte bine”, spunea afaceristul gorjean pentru Liga2.ro.

E drept însă că Sarcină a lăsat o portiță și pentru continuarea la Petroșani, acolo unde urma să aibă, la mijlocul acestei săptămâni, o nouă rundă de negocieri cu factorii locali. „În fotbal se pot întâmpla multe… (…) Am fi vrut să rămânem la Petroșani, numai că… s-a găsit acolo să vândă… nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu poți într-o mânăstire să faci discotecă. Dacă destinația bazei sportive este să găzduiască sport, las-o să facă sport. Poți să găsești și locații unde să le dai și oamenilor acelora necăjiți șansa să vândă haine la mâna a doua, tot ce vând ei acolo. Foarte bine, dar nu pe baza sportivă. Așa au ales ei… Dacă așa vrea comunitatea de acolo, noi îi respectăm decizia”, explica Sarcină.

Primarul Petroșaniului: „Trebuie să respectăm legea”

Iar întâlnirea de miercuri de la primăria Petroșani s-a încheiat cu speranțe că Energeticianul poate reveni pe arena Jiul. Edilul șef Tiberiu Iacob-Ridzi a și explicat motivul care a dus la neînțelegeri.

„Din start am spus că și eu și consiliul ne dorim ca echipa să continue, aici, la Petroșani. În primă fază, Șirineasa și-a exprimat dorința de a juca meciurile oficiale la stadionul de la Petroșani. 3000 de lei noi am cerut pe 24 de ore. Nu se poate da baza gratuit pentru că legislația s-a modificat și atunci trebuie plătită o taxă. E adevărat că cei de la Șirineasa au venit și au întreținut baza sportivă, nu s-au făcut investiții, ci numai niște lucrări de întreținere pe cheltuiala celor de la Șirineasa. Au plătit 70 la sută din costul utilităților lunare pentru că noi mai avem echipă și avem juniori, așa am funcționat până acum. Eu sunt convins că ne dorim să avem echipă în liga a doua să joace la Petroșani. Suntem deschiși să acordăm acest credit Șirinesei”, a spus, citat de Ziarul Văii Jiului, Iacob-Ridzi în deschiderea ședinței, ca în final să declare că revenirea echipei la Petroșani ține de găsirea unei soluții legale pentru a-i putea închiria baza sportivă: „Toată lumea își dorește ca echipa să joace la Petroșani. Rămâne să vedem în ce condiții și tot ce va hotărî Consiliul Local se va pune în aplicare. Rămâne un singur amendament: trebuie să respectăm legea. O să notez toate propunerile lor, o să discut cu departamentul juridic, cer un punct de vedere juriștilor și în cel mai scurt timp convoc CL”.

Sarcină: „Sunt convins că echipa rămâne aici 100 la sută”

La ședință a participat inclusiv Nicolae Sarcină. Finanțatorul clubului nou-promovat în Liga 2 a spus că vrea ca primăria să-l ajute cu baza sportivă și a adus din nou în discuție varianta ca echipa să își schimbe denumirea în Jiul Petroșani.

„Am convingerea că se va găsi înțelegere între Consiliul Local Petroșani și conducerea clubului și anul viitor vom juca în Liga 1. Managerul nostru, Dănuț Perjă, rămâne să găsească o soluție legală să nu încălcăm legea. Sunt convins că echipa rămâne aici 100 la sută. Vrem ca primarul să respecte legea. Noi ne dorim să jucăm pe baza de la Petroșani, să ne antrenăm aici, să dormim la hotelul din bază. Să găsim repede o modalitate ca echipa să se numească Jiul. Putem împrumuta sigla de la CSM. Nu vrem niciun ban de la primărie. Vrem să jucăm tot pentru o chirie de 500 de lei. Banii din bilete, abonamente să meargă la primărie”, a spus Nicolae Sarcină, care a uitat că în urmă cu o săptămână anunța că numele clubului va rămâne Energeticianul și că nu va mai fi schimbat.

Sarcină a dezvăluit apoi și de ce ține ca echipa pe care o finanțează să joace la Petroșani. „Vreau din tot sufletul ca echipa să joace aici. Ginerele meu e născut și crescut aici la Petroșani (n.r. – Alin Zgripcea, președintele clubului). Vrem să ne luăm angajamentul că vom fi în Liga 1. Nu cum a terminat CFR cu un punct, ci la mai multe puncte distanță, dar și comunitatea trebuie să aibă o responsabilitate. Să găsim o cale să luăm sigla cu Jiul Petroșani”, a mai spus Sarcină.

Și ginerele lui Nicolae Sarcină, Alin Zgripcea, președintele clubului nou-promovat în Liga 2, e convins că se va continua la Petroșani.

„Sută la sută revenim pe baza de la Petroșani. Pe această cale țin să le mulțu­mesc oamenilor din Vale, pensionarilor, consiliului local, tuturor celor care au fost de acord să continuăm aici. Le mulțumesc că au găsit soluția cinstită și corectă să rămânem. Cât privește echipa vreau să le transmit microbiștilor din Vale că vor fi noutăți. Am făcut deja șapte transferuri pe care le vom prezenta când vom veni la Petroșani. Promitem să nu-i dezamăgim și să le oferim spectacol”, a declarat Zgripcea pentru Ziarul Văii Jiului.

În această perioadă, ACS Energeticianul se află în cantonament la Mogoșoaia, la baza federației. Reunirea a avut loc la începutul săptămânii trecute, la Târgu Jiu. Echipa e antrenată de Cristian Dulca, iar ca obiectiv are pentru noul sezon menținerea în Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Jul. 2018, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă