Jucătorii lui Poenaru se antrenează în balon

01 Feb. 2012, 16:36 Pregătiri, amicale

Din cauza temperaturilor scazute, FCM Bacau a decis sa efectueze antrenamentele de dimineata indoor

Valul de frig polar a înghețat totul în jur. Nu însă și programul de pregătire al FCM Bacău. Intrați de luni într-un cantonament de 12 zile, „galben-albaștrii” își continuă netulburați seria antrenamentelor. Există, totuși, o modificare de program, cauzată de temperaturile extrem de scăzute. Începând de marți și până vineri, inclusiv, jucătorii băcăuani nu se mai antrenează afară. Antrenorul Gheorghe Poenaru a decis ca primul antrenament al zilei să se desfășoare pe teren acoperit, la Balon.

Tehnicianul băcăuan este convins că elevii săi își vor încărca bateriile la fel de bine și în condițiile în care antrenamentele se derulează indoor. „La temperaturile existente, nu avea niciun rost să insistăm cu ședințele de pregătire în aer liber. Este bine că avem această variantă de rezervă, a antrenamentelor pe teren acoperit și am convingerea că ne vom atinge scopul acestui cantonament fără nicio problemă”, a explicat Poenaru, care a păstrat în schimb neschimbat profilul antrenamentelor de după-amiază.

Schimbarea locației antrenamentelor de dimineață le-a prins de minune „galben-albaștrilor”. Pe lângă faptul că au scăpat de gerul năpraznic, Boghian și compania se bucură și de lucrul cu mingea. „Încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul. Astfel, între seriile de alergare, facem și exerciții tehnico-tactice”, a spus Poe, care și-a împărțit lotul în patru echipe a câte cinci jucători. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare, confruntările de pe teren sintetic stârnind rivalități acerbe.

Cu Pașcaniul, duminică

Din cauza frigului, FCM Bacău și-a modificat nu doar programul de antrenament din această săptămână, ci și pe cel al jocurilor de verificare. Astfel, partida-test contra echipei de liga a treia CSM Pașcani nu se va mai desfășura vineri, ci duminică, băcăuanii sperând ca până atunci condițiile meteo să devină ceva mai acceptabile. Rămâne, în schimb, bătută în cuie data jocului următor, contra colegei de serie, CSMS Iași: se joacă miercurea viitoare, pe 8 februarie, pe sinteticul Complexului „Emil Alexandrescu”, din Copou.

Vraciu, separat

Atacantul FCM Bacău, Cătălin Vraciu urmează un program de pregătire separat de restul lotului „galben-albaștrilor”. Jucătorul în vârstă de 23 de ani acuză dureri musculare, care îl împiedică să se antreneze deocamdată la capacitate maximă. Din acest motiv, Vraciu a rămas pe tușă și la primul joc de verificare al anului, câștigat de formația lui Poenaru cu 3-0 împotriva colegei de serie, Dinamo II București.

Sursa: Deșteptarea

01 Feb. 2012, 16:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă