Ivănică, decisiv în amicalul cu Dinamo II

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 14:07 Pregătiri, amicale
Ivănică,** decisiv în amicalul cu Dinamo II

Fotbaliștii de la FC Argeș au disputat, ieri, un nou joc de verificare din această perioadă de pre­gă­tire. Echipa lui Iulian Crivac a întâlnit, pe sinte­ticul de la Bradu, pe Dinamo II, care acti­vea­­ză în prima serie a ligii secunde. Piteștenii au reu­șit să se impună la finele celor 90 de mi­nute cu 1-0.

Unicul gol al întâlnirii a fost mar­­cat de Dănuț Ivănică, după pau­ză. Fotbalistul piteștean a tri­mis în plasă, din vole, din inte­ri­orul ca­reului, după o com­binație cu Le­onard Manole. Cei doi an­tre­nori au utilizat în acest meci toți jucătorii pe care i-au avut la dispoziție, pentru a vedea capa­ci­tatea fiecăruia la efort. Bucu­reș­tenii au abordat acest joc cu o echipă foarte tânără, compusă din câțiva juniori mari, dar și din ju­niori republicani, născuți în 1996 și 1997.

Printre cei care au evoluat pentru Dina­mo II s-au regăsit și Crăciun, fostul fotbalist al Mioveniului, și Darius Buia, fiul lui Romulus Buia. În prima repri­ză, piteștenii au ratat două opor­tu­nități de a deschide scorul prin Drăgan și Enuță. Dinamoviștii nu au pus deloc în pericol poarta apărată de Croitoru, iar în cel de-al doilea mitan, singurele acțiuni notabile au fost câteva centrări pe­ricu­loa­se în careu, care nu și-au atins însă ținta.

Testul cu bucu­reș­­tenii a fost progra­mat cu do­uă săptă­mâni înaintea înce­perii returului, iar cei doi an­trenori și-au făcut o idee destul de clară de­spre po­sibilitățile de ex­primare în teren a echi­pe­lor pe care le pre­gă­tesc.

FC Argeș: Croitoru – Mi­res­cu, Negoiță, Vișa, Briceag – Ră­u­ță, Cârstoiu, Drăgan, Manole – Ion Ma­rius, Enuță. Pe parcurs au mai intrat Ivănică, Doman, Petrovic, Voicu, Dulcea și Moi­se. Antrenor: Iulian Crivac.

Dinamo II: Râmni­cea­nu – Cristea, Lică, Do­bros­la­vevic, Radu Andrei – Lemac, Zeciu, Jugaru, Cio­banu – Balint, Buia. Au mai jucat: Cazacu, Stan, Crăciun, Bucur, Nedelceanu, Dudaș. Antrenor: Ion Moldovan.

Trei alb-violeți, doriți de Dinamo

Ion Moldovan, directorul tehnic al celor de la Dinamo, nu a ascuns faptul că grupa­rea din Ștefan cel Mare își dorește să a­chiziționeze mai mulți jucători de la FC Ar­geș. Oficialul bucureștenilor spune însă că negocierile dintre cele două părți s-au împotmolit din cauza banilor.

Moldovan a spus, la finele amicalului de ieri, și care sunt jucătorii aflați în atenția e­chipei Dinamo: „În atenția noastră sunt Ma­rius Ion și Alin Popa, fiul lui Vasile Popa. Au fost discuții pentru cei doi, însă nu am reu­șit să le finalizăm din cauza banilor. Rămân în atenția noastră în continuare și vom ve­dea ce va fi la sfârșitul sezonului. Un alt ju­că­tor in­teresant pentru noi este Cătălin Do­man. El este un fotbalist care poate face le­gă­tu­ra între faza de atac și apă­ra­re. Ca și în ca­zul celor doi, au fost dis­­cu­ții, care însă nu s-au fi­nalizat. FC Argeș a dat tot tim­pul ju­cători valoroși că­tre cluburi­le de Liga I și sunt con­vins că și de a­cum în­co­lo vor scoa­te fotba­liști de valoa­re, ca­re să fa­că față în pri­ma di­vi­zie. Important este să se ai­bă răbdare cu ei, pentru că re­zul­ta­tele și jucătorii nu vin a­șa peste noapte sau cât ai bate din palme. Jucătorii buni se formea­ză în ani și nu în luni sau în câteva meciuri”.

Ion Moldovan: „Obiectivul este să creștem jucători”

Directorul tehnic al celor de la Dinamo II s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. Ion Moldovan nu a uitat perioada petrecută la Pitești, pe vremea cînd antrena la FC Argeș.  

Tehnicianul dinamovist este convins că alb-violeții pot reveni acolo unde le este locul: „A fost un joc de pregătire important pentru ambele echipe. Am urmărit în primul nivelul de pregătire a jucătorilor și felul în care se exprimă în teren. FC Argeș îmi place cum arată ca echipă. Joacă agresiv și are jucători tineri. Ei au ca obiectiv o clasare cât mai bună în această ediție de campionat, însă noi avem un alt obiectiv. Scopul nostru este să promovăm cât mai mulți jucători la echipa de seniori. Di­namo II este compusă în acest moment din fotbaliști tineri și foarte tineri, care pot crește în câțiva ani și pot face pasul la echipa mare. Îmi place cum arată FC Argeș și cred că anul viitor pot trage la promovare, da­că vor mai face câteva achiziții”.

Culisele meciului

Crăciun, rezervă la câini

Din lotul oaspeților a făcut par­te fostul jucător al Mioveniului din Liga I Eugen Crăciun. Acesta e­ra împrumutat galben-verzilor și du­pă retrogradare s-a întors în Groa­pă. În iarnă, Crăciun a făcut pregătirea cu echipa mare, însă, din cauza problemelor cu banii, pentru că n-a vrut să accepte di­mi­nuarea contractului, a fost tri­mis la echipa a doua. Ieri, acesta a fost rezervă la început, dar a intrat în repriza a doua pe teren, văzându-se diferența de expe­rien­ță între el și mai tinerii săi coechipieri.

Barbu: „Sunt mulțumit de jucătorii noi”

Administratorul delegat al lui FC Argeș, Cătălin Barbu, a urmărit amicalul cu Dinamo II, de la Bradu, de pe marginea terenului, stînd alături de antrenori lângă banca de rezerve. „Ușor-ușor, ieșim din sfe­ra oboselii și vom contura un unsprezece de bază. Pe viitor, vor veni meciuri în care vom folosi numai echipa de bază. Eu sunt mulțumit de jucătorii veniți în această iarnă. Și-au făcut treaba. Alin Popa este un jucător important, care aduce un plus echipei, dar și cine l-a înlocuit s-a descurcat destul de bine”, a spus, la final, Barbu.

„Sârbia! GO!”

Sârbul Lazar Petrovic a jucat și în amicalul de ieri, intrând pe teren în repriza doua. În cele trei săptămâni de când este la Pitești, sârbul nu a apucat să învețe limba, antrenorii înțelegându-se cu el în engleză. Iar coechipierii „dialoghează” cu noul lor coleg prin semne sau pur sau pur și simplu prin strigături. La partida de ieri, colegii îi strigau acestuia, când era la minge, simplu, „Hei, Sârbia” sau „Sârbia! GO!”, atunci când voiau să-l facă atent să dea o pasă sau când acesta trebuie să se demarce.

Iulian Călin, la centru

Amicalul cu Dinamo II a fost arbitrat de argeșeanul Iulian Călin. Acesta a fost pe teren la 26 de ani și o zi, luni aniversîndu-și ziua. Călin a condus bine meciul și cei din staff-ul lui Dinamo chiar l-au apreciat, lăudându-i prestația la final, iar în timpul partidei dîndu-i dreptate de mai multe ori, chiar atunci cînd deciziile au fost împotriva „câinilor”.

„Au consumat toată energia la meci”

Delegația lui FC Argeș a avut ceva probleme la plecare de la Bra­du spre casă. Astfel, autocarul echipei nu a mai pornit, lăsându-l ba­teria. Situația s-a rezolvat însă repede, prin intervenția colegului șo­fer de la Dinamo, acesta trăgând autocarul lângă cel al lui FC Argeș și alimen­tân­du-i cu curent cele două ba­terii. „Au consumat toată e­ner­gia la meci”, a spus râzând de situație și Co­mi­sarul Ion Moldovan, ca­re a asistat și el la trans­ferul de curent.

Articol scris de Silviu Mihai și Marius Duinea

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 14:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă