Ionuț Popa – ctitor de terenuri. Tehnicianul explică motivele pentru care își duce jucătorii pe izlazul din Subcetate

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale
Ionuț Popa - ctitor de terenuri.** Tehnicianul explică motivele pentru care își duce jucătorii pe izlazul din Subcetate

Dincolo de problemele de ordin intern de la Șoimii Pâncota, realitatea sportivă din Arad rămâne una cruntă. În ultimul deceniu au dispărut pe rând nu mai puțin de trei stadioane: Astra Vagonul, Strungul și Telecom, fără să apară nimic în locul lor. Arena „Francisc Neuman” este și ea în construcție până prin 2018, iar „CSȘ Gloria” a ieșit și ea din circuit ca urmare a găzduirii în luna martie a unei competiții de atletism. Cum UTA tine cu sființenie la gazonul de pe „Motorul”, iar suprafața de joc de pe terenul din Sânnicolau Mic e și ea foarte prețioasă în opinia Primăriei, pâncotanilor nu le-a rămas decât să se descurce cum pot dacă vor să se antreneze în municipiu.

Ionuț Popa și-a pus în funcțiune imaginația și puterea de convingere și în zilele ce urmează jucătorii săi vor avea la dispoziție un teren de antrenament. „Locația se știe deja, acolo la vaci, cum s-a mai scris prin presă. Vă spun însă că pe acel teren viran din Subcetate iarba este foarte bună și ar fi păcat să nu profităm de ea. Am discutat cu proprietarul respectivei suprafațe de teren și ne-a dat voie să facem ce vrem noi deocamdată. Așa că am amenajat un teren de 70 pe 50 de metri acolo, mai porți să-i punem. Cât de curând ne vom antrena acolo și cu mingea”, spune antrenorul „șoimilor”, care e specialist în ctitorirea de terenuri, dovadă stând cel de iarbă, de dimensiuni mai mici, vis a vis de „Arena Ionuț Popa”.

În altă ordine de idei, revenirea lui Ovidiu Bulzan la Pâncota nu e bătută în cuie. Și nu că nu ar vrea „Mister”, ci pentru că șeful Podgoriei Șiria, grupare pentru care mijlocașul a evoluat în turul Ligii a 6-a, nu dorește să-i dea drumul pe ochi frumoși. „Bulzan a fost plătit de noi din luna august a anului și mai are contract la Șiria până în iunie. Nimeni de la Pâncota nu ne-a contactat pentru a-i da drumul, sunt curios cum îl vor legitima fără acordul nostru”, spune Ionuț Tulac, finanțatorul șirienilor.

„Dacă e așa, situația e amuzantă. Nu știam de unde vine Bulzan, mie doar mi s-a cerut să-i mai dau o șansă.  L-am primit la antrenamente, mai departe conducerea trebuie să clarifice lucrurile”, a replicat Ionuț Popa.

Clarificările lui Dragalina: „Nu jucătorii schimbă președinții la Pîncota, dorința de a pleca nu are legătură cu domnul Piroș!”

Chiar dacă, teoretic, mandatul lui Pavel Piroș la conducerea clubului Șoimii Pâncota ar fi trebuit să se încheie odată cu demisia înaintată exact în urmă cu o săptămână în fața consilierilor locali ai orașului din Podgorie, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Tot omul de afaceri arădean are drept semnătură în club și atâta timp cât nimeni dintre oficialitățile locale nu are cu el o discuție față în față e greu de crezut că lucrurile se vor urgenta. Sigur, la mutare ar putea ajunge juriștii care să se lege de demisia scrisă a președintelui, dar s-ar putea ca procesul să fie de durată, iar timpul nu e de partea grupării „alb-negre”.

Pe de altă parte, în vestiar, lucrurile s-au mai liniștit puțin după descinderea consilierilor locali. Sigur, aceștia au venit doar cu promisiuni, înaintând și un termen de două săptămâni pentru achitarea a măcar unui salar restant, dar nimic mai mult. Jucătorilor nu le rămâne decât să aștepte, iar unii dintre ei încă speră că ar putea părăsi echipa. „Se știe că eu și Pascariu ne-am manisfestat dorința de a pleca, dar asta nu are legătură cu domnul Piroș sau altcineva din club. Nu suntem noi în măsură să-l contestăm pe dânsul sau forțăm demisia sa. Nu jucătorii schimbă președinții la Pâncota, să fie foarte clar. Mie și lui Pascariu ni s-a făcut o imagine de revolutionari, de contestatari, când noi nu am dorit decât să fim lăsați să plecăm. Dacă se poate, dacă nu, rămânem să ne facem treaba ca și până acum”, a punctat Dragalina, unul dintre cei mai buni „șoimi” în turul prezentei ediții a ligii secunde.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă