Iohannis: „Hotico mi-a prezentat situația echipei. Vom vedea ce vom face”

Mihai Andries 24 Jan. 2013, 18:44 Pregătiri, amicale
Iohannis:**

Primarul Klaus Iohannis a fost pus la curent cu situația în care se găsește clubul FC Maramureș Baia Mare, care se numește acum Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Club International Universitar Sibiu. Iohannis spune că este o problemă legată de acordarea directă a Municipalului sibian pentru maramureșeni.

Iohannis a explicat joi că a avut o discuție cu Dan Hotico, patronul de la FC Maramureș Baia Mare legat de proiectul clubului care și-a schimbat denumirea din 10 ianuarie în Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Club International Universitar Sibiu.

Primarul spune că va  lua o decizie legat de proiectul prezentat, după ce va avea o discuție cu consilierii locale. „Da. A fost patronul clubului FC Maramureș Baia Mare la mine în vizită. Mi-a prezentat situația și l-am rugat să îmi facă un material scris ca să îl pot discuta și cu consilierii. Am primit acest material. Încă nu am avut o discuție pe fond și încă nu am dat niciun răspuns. Prefer să nu mă exprim legat de acest proiect, până nu discut și cu consilierii, dar, deocamdată, dacă enumerăm faptele sunt parcă pe ultimul loc, datorii au ceva, nu senzaționale, finanțatori puțini. Vom analiza totul. O să cer părerea și unor specialiști și vom vedea.”, a spus, joi, primarul Sibiului.

Probleme cu acordarea stadionului

„Acum cei de la Baia Mare ar fi vrut să înceapă ieri antrenamentele la Sibiu, dar asta nu se poate acum. Dincolo de faptul că nu avem angajați,  avem o legislație extrem de stufoasă pe domeniul public și mai nou după noul cod civil nici nu mai putem să dăm stadionul pur și simplu unei asociații sportive, decât dacă este de utilitate publică sau prin licitație. Ori asta nu e de utilitate publică și înseamnă că trebuie să facem licitație. Nu am făcut niciodată așa ceva. Mai întâi trebuie să concepem un caiet de sarcini, o abordare ceva… Trebuie făcut un invetar la centimă. Lucruri complicate birocratic. Ori mai repede de câteva luni, așa ceva nu se poate rezolva. Și atunci sigur această urgență devinde caducă… Sper să găsim o procedură. Dacă vine ca asociație care este de utilitate publică, putem să îl dăm direct..”, a mai spus Iohannis.

Cum însă FC Maramureș Baia Mare s-a transformat în Asociatia Clubul Sportiv Fotbal Club International Universitar Sibiu, problema acordării directe stadionului Municipal pare să se fi rezolvat.

Articol scris de Dragoș POPESCU

Mihai Andries 24 Jan. 2013, 18:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă