INTERVIU | Antrenorul noului FC Argeș trage concluziile după prima perioadă de pregătire. 24 de jucători sunt în lotul convocat pentru cantonamentul de la Govora

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 14:35 Pregătiri, amicale

După o săptămână și jumătate de antrenamente pe plan local, fotbaliștii de la noua FC Argeș vor pleca, astăzi, în cantonament la Govora. Piteștenii vor sta în această locație până pe 15 iulie. În cele zece zile de pregătire, oficialii alb-violeți își doresc ca echipa să dispute și două partide de verificare, pe 8 iulie și 11 iulie, adversarii nefiind încă stabiliți.

Argeșenii au deplasat la Govora un lot de 24 de jucători, printre care și cei opt jucători veniți în această vară. Antrenorul Iordan Eftimie este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și are așteptări mari de la jucătorii săi.    

Care sunt concluziile după o săptămână și jumătate de pregătire pe plan local?
Sunt mulțumit de cum s-au pregătit băieții în această perioadă. Îmi doresc să fie mai bine în cantonamentul de la Govora. Sunt jucători cu calitate și consider că se poate face o treabă bună cu ei. Sper să rămână aceiași jucători modești și serioși cum au fost anul trecut. Chiar dacă Liga a 2-a este un alt nivel, eu am încredere în ei și cred că pot face față cu brio acestui nivel.

Cum s-au integrat cei opt nou-veniți?
Ușor, ușor au început să se integreze și nu cred că vor fi probleme de adaptare. Avem dubluri pe toate posturile. Am încercat să facem un lot cât mai omogen și am reușit acest lucru. Eu voi da șanse la toți jucătorii să joace și să arate ce pot, însă în teren vor intra doar cei mai buni și cei mai în formă jucători. Nimeni nu are garantat postul de titular. Pentru mine toți pot fi titulari, dar și rezerve. Cine va da 100% la antrenamente și va arăta ca merită să fie în primul „11”, acela va fi în teren în ziua meciului.

„Lotul, aproape complet”

Mai este nevoie de jucători?
În mare parte, cam acesta este lotul. Am mai avea nevoie de un mijlocaș sub vârstă. Este posibil să mai vină unul-doi jucători pentru a avea lotul complet.

În cantonament pe ce veți pune accent?
Atât pe pregătirea fizică, cât și pe cea tehnico-tactică. Vom face câte două antrenamente pe zi, unul dimineață și altul după-amiază. La cel fizic, vom face forță și alergare pe diferite distanțe, iar cel tactic vom lucra cu mingea.

Ce sistem de joc veți folosi?
Voi folosi același sistem pe care l-a folosit și Nicolae Dică în sezonul trecut. Voi merge tot pe 4-2-3-1. Îmi doresc să nu avem probleme medicale și să pot folosi cei mai buni jucători.      

Lotul deplasat în cantonament:

portari: Andrei Udeanu, Tavi Popescu, Nicușor Grecu, Alexandru Oprican;
fundași: Dorinel Oancea, Cătălin Toriște, George Cotigă, Ionuț Mihăiescu, Mihai Deaconescu, Bogdan Vișa, Dani Șerbănică, Cătălin Stan;
mijlocași: Andrei Panait, Ionuț Șerban, Cosmin Piscanu, Costinel Tofan, Andrei David, Ionuț Năstăsie, Alin Popa, Antonio Cruceru;
atacanți: Cătălin Barbu, Andrei Nilă, Marius Albu, Cosmin Căpățînă.

Au rămas acasă jucătorii Adelin Voinescu și Constantin Stoica. Pentru primul se vrea a fi împrumutat la altă echipă, în timp ce lui Stoica încearcă să-i rezilieze contractul.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 14:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă