Înfrângere „planificată”

20 Jul. 2009, 15:54 Pregătiri, amicale
Înfrângere

Diferența enormă dintre jocul bun al Petrolului din meciul cu Unirea Urziceni, rezultatul obținut în compania campioanei (2-2) și jocul modest și rezultatul din meciul cu Internațional Curtea de Argeș a fost una ca de la cer la pământ.
 

 

Rămași peste noapte fără mai mulți jucători importanți (Coțan, Marinescu, Muțiu, Costache, Stana sau L. Dumitru), ploieștenii nu au mai avut aceeași vlagă, fiind dominați de o formație (Internațional Curtea de Argeș) care a promovat în prima ligă a României, dar care nu a arătat mare lucru în meciul amical de la Ploiești.

Prima repriză a fost una în care cele două echipe nu prea au ajuns la poarta adversă. Doar Frăsineanu, de doua ori a încercat să marcheze cu șuturi de la 14 metri, dar de fiecare dată a șutat pe lângă poarta apărată de Iorga.
 

 

Petrolul nu a avut forța să amenințe buturile fostului internațional Marius Popa, singurul jucător mai activ în faza de construcție fiind Liviu Mihai. În rest, Răchită a încercat să-și așeze cât mai bine echipa în teren, pentru a limita spațiile oaspeților.
 

 

După reluare, atunci când au fost rulați toți jucătorii pe care i-au avut la dispoziție cei doi antrenori, au apărut și golurile. Mai întâi, în minutul 51, Jianu a insistat la o minge pe partea stângă, a centrat în mijlocul careului, iar Claudiu Ionescu l-a învins pe Iorga din apropiere. După alte 9 minute, oaspeții și-au majorat avantajul după o execuție spectaculoasă a lui Jianu.
 

 

Petrolul a marcat golul de onoare în minutul 88, atunci când, după un șut al lui Hoprich, mingea a ajuns la Baroian, acesta marcând la colțul lung și stabilind scorul final: Petrolul- Internațional 1-2.
 

 

După meci, Vivi Răchită ne-a declarat: „Pentru noi a fost o înfrângere „planificată”. M-a interesat rezultatul doar în prima repriză, în partea a doua fiind preocupat de a-i vedea la lucru pe cei care vor să îmbrace tricoul Petrolului în noul sezon. M-a impresionat gestul suporterilor, care au strâns bani pentru noi. Cred că e unicat în Romania. Cele 35 de milioane de lei vechi adunate de ei ne ajută în acest moment, mai ales că primii bani de la Primărie îi vom primi abia peste vreo trei săptămâni”.
 

 

Miercuri, la Bușteni, de la ora 10.30, Petrolul va juca o nouă partidă de verificare împotriva Petrolistului Kaproni Boldești, iar sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul Ilie Oană, ploieștenii vor primi replica Dunării Giurgiu.

 

 

Stadion: Ilie Oana

 

Spectatori: 300

 

Petrolul: Iorga – Marcu, Stanca, D. Chirita, P.Stoica – M. Tudor- Nastase, Minciuna C. Vlad, L. Mihai – Elek  Au mai jucat: Anghelache – Nutescu, Lungu, K. Hong, Hoprich, Baroian, Steriu, Budescu, C. Stoica, Arnautu

 Manager: Vivi Rachita

 

International: M. Popa- Bacila, Viera, Chiriches, Neagu- E. Kone, Voiculet, Ciucur, Frasineanu- Cl. Ionescu, Jianu  Au mai jucat: Mutu- Matei, Filip, Gado, Teusan, Zagrean, Stoianof, Itu

 Antrenor: Stefan Stoica

 

Jucatorul meciului: Marius Jianu (International)
 

Sursă: ziarulprahova.ro
 

20 Jul. 2009, 15:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă