INCREDIBIL! Amicalul UTA – Poli a fost anulat după amenințarea cu dezafilierea a lui Mitică Dragomir!

06 Mar. 2012, 16:45 Pregătiri, amicale
INCREDIBIL! Amicalul UTA - Poli** a fost anulat după amenințarea cu dezafilierea a lui Mitică Dragomir!

Inițiativa istorică a suporterilor celor două mari rivale din Vestul țării rămâne fără rezultat. Fanii lui Poli Timișoara și UTA-ei Arad ar fi dorit ca echipele favorite să se întâlnească sâmbătă într-un meci amical, prilej cu care ei s-ar fi unit în mesaje și lozinci împotriva conducătorilor fotbalului românesc, însă meciul a căzut.

Amenințările lui Dumitru Dragomir într-o emisiune televizată i-a înmoiat pe conducătorii celor două cluburi, care nu au mai dorit să se complice. Fără să răsufle, când a aflat că ar putea fi contestat la unison de fanii arădeni și timișoreni, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal a spus: „Nu știu exact regulamentul, dar s-ar putea ca Poli și UTA să fie dezafiliate după acest meci”. Chiar dacă actorii din teren nu ar fi avut nimic de-a face cu ceea ce ar fi urmat să se întâmple din tribune, aceeași discuție fiind valabilă și pentru „oficialii” de pe Mureș și Bega, pentru a fi ferite de orice sancțiuni nedorite, ambele grupări au stabilit că e mai bine să anuleze mult contestatul amical.

Comunicatul de presă remis de conducerea „Bătrânei Doamne” sună în felul următor: „Clubul UTA anunță, de comun acord cu conducerea clubului Politehnica Timișoara, că meciul amical dintre cele două formații, ce urma să se desfășoare sâmbătă, 10 martie, nu va mai avea loc. Conducerea clubului își exprimă regretul față de suporterii ambelor echipe, de a nu putea organiza acest meci, o întâlnire ce putea fi benefică pe plan sportiv, social și nu numai. Această decizie a fost luată și pentru a evita orice motiv de tensiune în plus în cadrul lotului de jucători înainte de startul returului, cunoscându-se și presiunea mediatică ce se creează la o întâlnire UTA – Poli”.

Dincolo de această explicație oficială, este evident că influența maladivă a lui Dumitru Dragomir în rândul conducătorilor din fotbal își spune încă odată cuvântul. Dacă Grigore Alexandrescu își intitula una dintre poeziile de căptâi: „Umbra lui Mircea. La Cozia”, extrapolând puțin putem spune că umbra lui „Corleone” a apărut și dăinuie bine mersi și în Vestul țării.

În acest caz, cel mai probabil, UTA se va deplasa sâmbătă dimineață la Sebiș, pentru un amical cu echipa locală din Liga a 3-a.

(Sport Arad)


Șefii clubului alb-roșu sunt intimidați de amenințările președintelui LPF și dau înapoi. Amicalul UTA – FC Timișoara, un eveniment planificat de suporterii celor două echipe pentru a protesta împreună împotriva lui Mircea Sandu și a lui Mitică Dragomir, are șanse minime de a se juca.

Președintele LPF a declarat aseară că, dacă meciul se va disputa, cele două cluburi ar putea fi sancționate drastic, chiar dezafiliate, iar conducătorii UTA-ei nu sunt dispuși să riște de dragul suporterilor.

Șefii lui Poli le-au transmis propriilor fani că sunt de acord cu desfășurarea meciului, dar oficialii arădeni bat acum în retragere.

Articol scris de Radu FAUR

06 Mar. 2012, 16:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă