Incertitudinea este cuvântul de ordine la FC Brașov. Pe lângă problemele financiare, Stere are lotul incomplet și întâmpină accidentări

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 14:00 Pregătiri, amicale

Cu doar trei zile înaintea primului meci oficial, cel de la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, incertitudinea este cuvântul de ordine în tabăra „stegarilor”. Principala problemă rămâne finanțarea, asta deși medicul Gheorghe Popa dădea asigurări că situația este sub control. Apoi, lotul de jucători nu este complet, iar șefii clubului caută în continuare jucători. Marți s-au prezentat la antrenamente portarul Florin Iacob, care a și semnat contractul, dar și fundașul Marian Marin, care însă nu este încă jucătorul lui FC Brașov. Aseară era așteptat la Brașov și Bruno Madeira, mijlocașul împrumutat de Concordia Chiajna la Brașov până în vară, dar și Ștefan Grigorie care urma să aibă discuția decisivă cu oficialii clubului.

Găuri în centrul defensivei

În acest moment, principala problemă a staff-ului tehnic al „stegarilor” pare a fi centrul defensivei. Andrei Poverlovici se află în perioada de recuperare și nu va putea juca, astfel că în acest moment singurul fundaș central valid din lot este Mihai Istrofor. Chiar dacă Marian Marin va fi legitimat până sâmbătă este greu de crezut că acesta va putea fi folosit la Arad, pentru că fundașul nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Soluțiile antrenorilor pe acest post ar mai fi tânărul fundaș Vlad Georgescu și, cel mai probabil, forțarea lui Bruno Madeira. O altă problemă majoră ar fi alegerea celor doi jucători U 19 pentru primul 11. Portarul Bogdan Căucă este suspendat pentru acest meci, astfel că Stere și Szabo vor trebuie să aleagă doi jucători de câmp.

„Avem probleme atât la nivelul fundașilor centrali, cât și la jucătorii U19, dar trebuie să găsim soluții. Important este ca la Arad să fim inspirați și să alegem cel mai bun 11″, declara Mihai Stere.

„Stegarii” vor pleca vineri la Arad, pentru meciul cu UTA BD, care va avea loc sâmbătă de la ora 11.30.

Livan: „Joc și cu infiltrații”

Mădălin Livan este văzut soluția ideală, însă mijlocașul nu este refăcut 100 la sută. Livan a rezistat doar 25 de minute în amicalul de ieri cu juniorii, astfel că a fost nevoit să părăsească terenul. „Am simțit dureri la genunchi și de aceea am ieșit de pe teren. Vreau să joc la Arad și dacă va fi nevoie de mine în teren o voi face și cu infiltrații”, a precizat Livan.

Jocul-școală de ieri cu juniorii republicani a fost cu ghinion și pentru Andrei Cerlincă. Acesta a intrat în repriza a doua, iar după câteva minute s-a ales cu buza spartă după un duel aerian cu un adversar.

Au încercat un nou asalt la Mihalcea

Șefii lui FC Brașov au încercat și ieri aducerea la Brașov a lui Vlad Mihalcea de la Steaua. În acest sens, tatăl fotbalistului a fost prezent ieri la stadion și a discutat cu antrenorii și oficialii lui FC Brașov. Felix Mihalcea a luat legătura cu șefii Stelei, dar răspunsul a fost unul negativ. „Mihalcea nu pleacă de la Steaua”, a fost mesajul oficialilor Stelei.

Mai mult, Vlad va pleca în Italia cu echipa națională U 18 a României care va participa la turneul internațional „Roma Caput Mundi”, care va avea loc în perioada 28 februarie – 4 martie.

Refuzați de Steaua, șefii lui FC Brașov încearcă să-l aducă pe Laurențiu Manole de la Dinamo. „Manole este un jucător polivalent care poate juca oriunde la mijlocul terenului”, a spus Florentin Petre.

Până la finalizarea discuțiilor cu Manole, cei de la FC Brașov au reușit transferul unui alt dinamovist, Vlad Georgescu, un fundaș central de doar 18 ani, care a fost testat și în amicalul de la Târgoviște, dar și în jocul-școală de ieri.

Test cu juniorii republicani

Staff-ul tehnic al „stegarilor” a programat ieri, la Stadionul Tineretului, un meci-școală cu juniorii republicani, pregătiți de Nicu Văduva. Mihai Stere și Adrian Szabo au rulat întreg lotul avut la dispoziție, iar pe parcursul jocului cei doi antrenori au fost interesați de relațiile de joc și schemele exersate la antrenamente.

Pe tot parcursul meciului, Stere a stat în picioare la marginea terenului și a dat indicații, iar Szabo, după câteva minute în care a stat pe bancă, s-a deplasat pe partea cealaltă a terenului de unde a dat și el indicații jucătorilor din flancul drept. Cum era de așteptat, „stegarii” s-au impus lejer cu scorul de 4-0 (3-0), golurile fiind înscrise de către Rusu (penalti), Al. Coman (2) și Ene.

Florin Iacob a revenit în poarta „stegarilor”, în timp ce la juniori între buturi a stat Daniel Mutu. În ultima jumătate de oră, Iacob a fost înlocuit cu Căucă, iar Mutu cu Tănase.

În prima repriză la FC Brașov au jucat: Iacob – Vagner, Istrofor, Marin, Vlad Munteanu – Livan (”25 Roșu), Pană, Al. Coman, Andor – Alupoaie, Rusu. În partea secundă cei doi antrenori au folosit următorii jucători: Iacob (”60 Căucă) – Cerlincă (”53 Gruea), Istrofor (”70 Idor), Georgescu, Vagner (”75 Negotei) – Buga, Roșu, Pană, Horia Popa – Ene, Matei.

Poverlovici, Avram, Pamfile și Moraru nu au jucat în acest meci din cauza accidentărilor.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan Bălaș

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 14:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă