„Încercăm să stabilizăm o formulă de echipă”

09 Mar. 2012, 19:00 Pregătiri, amicale

Amicalul începe la ora 11 și, dacă vremea va fi frumoasa, se va juca pe Stadionul „Municipal”, în caz contrar urmând să fie găzduit de terenul „Termo”. Antrenorul Marian Bondrea speră să pună la punct ultimele detalii înaintea reluării returului.

„Întâlnim o echipă bună, o posibilă divizionară secundă din vară. Recaș e primul loc în Divizia C și am înțeles că vrea să promoveze, deci nu vom avea un adversar modest, ci unul bun. Acest amical ne va ajuta să stabilizăm o formulă de echipă pentru retur, fiindcă mai sunt posturi în care oscilăm. Mai avem și amicalul de miercurea viitoare, cu Luceafărul Oradea, însă nu vom putea conta pe doi dintre atacanții noștri. Marin are o mai veche problemă la genunchi, din Antalya. A recidivat acum și cred că va rata startul returului. Abba a suferit o entorsă la antrenament și sper să-l recuperăm măcar pe el până la meciul cu Vâlcea, din 24 martie”, a spus Marian Bondrea.

David are încredere în portarii de la Gaz Metan

Meciul cu ACS Recaș va reprezenta și debutul lui Valentin David în calitate de antrenor de portari la Gaz Metan. „La ce condiții sunt, Severinul merită o echipă în Liga I. Știam stadionul de când a jucat Universitatea Craiova aici, în urmă cu doi ani. În cele patru zile petrecute la Gaz Metan, pot spune că am găsit un lot bun, disciplinat tactic, care poate obține rezultate bune, în retur. Bineînțeles, își trebuie și șansă, dar norocul ține, de obicei, cu cei buni. Consider că e u pas înainte venirea la Severin”, a precizat David.

Acesta fusese în tur responsabil cu pregătirea portarilor la divizionara D doljeană FC Podari, echipă antrenată de Ștefan Stoica. David a mai fost antrenor secund în Liga I, la Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu și Internațional Curtea de Argeș. „Am lucrat cu portari mari, gen Adnan Guso, Silviu Lung Junior, regretatul Ibrahim Dossey sau Marius Popa, și pot spune am găsit calități la fel de bune și la cei trei portari de la Gaz Metan. Pe Mihai Neagoe îl știam de la juniorii Universității Craiova, iar paradele lui Mihai Ștețca le-am văzut la televizor, când apăra în Liga I la Târgu Mureș. Ionuț Gălan e un portar tânăr, de care ne vom ocupa să crească așa cum trebuie. Nu am venit la Severin să mă plimb, ci să muncesc. Nu vreau ca portarii să fie o problemă în evoluția echipei, în retur. Înțelegerea mea cu Gaz Metan e valabilă până la vară și dacă portarii nu vor apăra bine, consider că nu mi-am îndeplinit obiectivul aici”, a declarat David.

Va antrena în paralel

Antrenorul de 42 de ani se va ocupa, în paralel, și de pregătirea juniorilor de la CSJ Știința „U” Craiova. „La Podari m-am dus tot pentru că se dorea promovarea. Am vrut să-l ajut pe Fane Stoica. Nu aveam un contract semnat, ci mergeam de 2 ori pe săptămână, să îl ajut cu pregătirea portarilor. Eu lucram la Centrul de Copii și Juniori de la Craiova. Mă voi ocupa și acum de portarii de acolo, de 2-3 ori pe săptămână, seara, după ce revin de la Severin”, a dezvăluit David, fost portar la FC Olt Scornicești, FC Caracal, Universitatea Craiova, în mai multe rânduri, Jiul IELIF Craiova, Electroputere Craiova, Steaua București, FC Brașov, Flacăra Rm, Vâlcea, Extensiv Craiova, SV Hannover 96 și Hapoel Bnei Sacnin

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

09 Mar. 2012, 19:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă