Începe să meargă! Jucătorii lui Pârvu au făcut instrucție în ultimul amical

Începe să meargă!** Jucătorii lui Pârvu au făcut instrucție în ultimul amical

Conpet Ploiești a bifat un succes confortabil, 5-0 cu CS Păulești, din Liga A Prahova, la capătul unui meci în care prestația elevilor lui Florin Pârvu a cunoscut un „trend” crescător, echipa având atitudine bună și o mai mare rapiditate a jocului.

Paradoxal, compartimentul care a reprezentat o problemă în meciurile anterioare, atacul, a mers foarte bine, cuplul ofensiv Dalu – Muscalu părând că se înțelege foarte bine, fiecare dintre ei marcând câte un gol și contribuind decisiv la câte o reușită. În schimb, apărarea divizionarei C a fost cea care a dat unele „rateuri” și doar ghinionul celor din Păulești și lisa de „sânge rece” în fața porții au făcut ca gruparea din Liga A Prahova să nu dea golul de onoare, măcar, din cele 3-4 situații imense de a marca!

O altă explicație a diferenței de scor umilitoare este și aceea că echipa CS Păulești a fost lipsită de aportul câtorva dintre jucătorii de bază, aflați în imposibilitatea de a se învoi de la serviciu și a ajunge la timp la Izvorani (Ioniță, Tănase, B. Stoica), în timp ce gruparea din Strejnic a avut de unde alinia „două echipe”.

Un plus, pe lângă jucătorii mai înainte menționați – Robert Dalu și Alberto Muscalu, dar și pentru Ionuț Constantin, un jucător destul de interesant, mai ales după ce se va „stabiliza” postul pe care joacă – fundaș dreapta sau mijlocaș dreapta.

Din cauza unor probleme medicale, Alex Costache și Căpălău nu au jucat în acest amical, dar vor fi recuperați până la meciul cu Dinamo II București, de sâmbătă, care se va juca pe baza „Granitul”.

Meciul a fost urmărit și de staff-ul Fortunei Poiana Câmpina, adversara din a doua rundă oficială din 2014 pentru Conpet, Florin Stăncioiu apreciind noua echipă a Conpetului drept „una care poate pune probleme”. Lucru pe care îl speră și managerul Lucian Rădulescu, cel care face „cunoștință” acum cu greutățile noi sale funcții, deloc puține. Poate șid e asta este frumos fotbalul, pentru că nu este (doar) „matematică”.

S-a lăsat cu sancțiuni la Păulești

Meciul de la Izvorani a avut parte de un incident neplăcut, fostul fotbalist al Conpetului, Pripu, lovindu-l în două rânduri pe Muscalu, cel puțin a doua palmă dată adversarului fiind „de KO”. Centralul Amorăriței a eliminat ambii jucători, spiritele calmându-se până la final. Ieri, după ce s-au analizat prestația echipei, implicarea jucătorilor în acest incident și nu numai, oficialii echipei din Liga A Prahova – Vasile Vasile și Dan Iancu – au anunțat că lui Pripu i s-a retras banderola de căpitan al echipei și a primit un ultim avertisment, iar Conac și Degeanu vor fi de asemenea sancționați. „Ne cerem scuze celor prezenți la meci, precum și arbitrilor în numele clubului CS Păulești. Nu încurajăm astfel de ieșiri, nu sunt caracteristice asemenea incidente clubului nostru și regretăm sincer episodul petrecut la Izvorani” – declară cei din Păulești.

Conpet Ploiești – CS Păulești 5-0 (3-0)
Stadion: Complexul Olimpic Izvorani. Marcatori: I. Constantin (11), Muscalu (12), Dalu (43), Stăncescu (75), Tudorache (82)

Conpet: Nedelcovici – B. Dinu, D. Badea, Șt. Stanca, Olteanu – Iamandi, C. Munteanu – I. Constantin, Muscalu, Maria – Dalu. Au mai jucat: Marinică – Stăncescu, Jipa, Savu, Herea, Anghel, Ruptureanu, Dr. Gheorghe, Manea, Georgescu, Tudorache. Antrenor: Florin Pârvu.

CS Păulești: B. Rădulescu – I. Ioniță, Zapodeanu, Pripu, Pătrașcu – Cr. Arnăutu, Pantilimonescu, L. Costache, Conac – Begeanu, M. Mihai. Au mai jucat: Ad. Banu- Codreanu, C. Neacșu, Chejnoiu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă