Încă o victorie în Olanda pentru Academia Hagi

02 Mar. 2012, 06:00 Pregătiri, amicale
Încă o victorie** în Olanda pentru Academia Hagi
Echipa U18 a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, a încheiat cu un nou succes de prestigiu turneul întreprins în Olanda. După victoria cu AZ Alkmaar (1-0) și remiza cu echipa similară a lui PSV Eindhoven (1-1), jucătorii pregătiți de Cristian Cămui au învins în ultimul meci susținut, joi seară, în „Țara lalelelor”, cu 2-1 (1-0) pe FC Volendam.
Constănțenii au intrat cu avantaj minim la pauză grație reușitei lui Gabriel Iancu, care a reluat în plasă din interiorul careului o minge respinsă de portarul gazdelor. După pauză Academia Hagi și-a dublat avantajul prin mezinul echipei Andrei Ludușan (FOTO), jucătorul în vârstă de doar 15 ani mărind avantajul printr-o execuție de excepție. Scorul final avea să fie 2-1 pentru constănțeni, FC Volendam reducând din handicap în ultimul sfert de oră.
Antrenorul Cristian Cămui a folosit următoarea echipă – Repriza I: Șerban – Bălașa, Țîru, Puțanu, Mitache – Nikolov, Vasile – Vînă, Iancu, Păiuș – Ciochină; Repriza a II-a: Hînțăscu – Nikolov, Hodorogea, Boitoș, Ciurea – Gheorghe, Vasile (60 Ghenciu) – Mihai, Tănase, Târnovan (80 Rogoveanu) – Ludușan.
„A fost un meci bun, în care s-a resimțit puțin și oboseala, mai ales că echipa a efectuat și un antrenament în dimineața partidei. A fost un meci cu multe reușite, însă care ne-a ajutat să ne dăm seama că mai avem lucruri de pus la punct”, a afirmat directorul tehnic al Academiei Hagi, Lucian Burchel.
Academia Hagi U18 a încheiat turneul olandez neînvinsă la capătul celor cele trei meciuri susținute: 1-0 cu AZ Alkmaar (gol Răzvan Ciochină), 1-1 cu PSV Eindhoven (gol Gabriel Iancu) și 2-1 cu FC Volendam (goluri Gabriel Iancu și Andrei Ludușan).
„A fost un turneu foarte reușit. Jucătorii s-au manifestat bine și foarte bine în condițiile unor adversari dificili, bine pregătiți fizic și tactic, cum sunt cei din fotbalul olandez”, a completat directorul tehnic Lucian Burchel.
Delegația constănțeană a fost însoțită în Olanda de Gheorghe Hagi și va reveni acasă vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, cu o cursă Tarom.
02 Mar. 2012, 06:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă