Luceafărul Oradea a detronat liderul. Bihorenii au câștigat pe final meciul cu Academica Clinceni

Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 13:27 Campionat
Luceafărul Oradea a detronat liderul.** Bihorenii au câștigat pe final meciul cu Academica Clinceni

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut, sâmbătă, o victorie importantă în cadrul etapei a 8-a campionatului Ligii 2. Deși au avut un meci dificil, bihorenii au învins pe teren propriu liderul Academica Clinceni, cu scorul de 1-0. Partida a fost destul de echilibrată, cu Luceafărul atacând mai mult în prima repriză și cu o dominare a oaspeților în partea a doua, dar unicul gol al întâlnirii l-a reușit vârful de atac Andrei Ludușan, în minutul 86.

Jocul, programat la stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, a reunit în tribune doar câțiva zeci de spectatori, lucru oarecum explicabil, având în vedere că meciul a fost televizat, iar un bilet costă 25 de lei. Partida s-a desfășurat, în special în prima repriză, pe ploaie, dar gazonul s-a prezentat în condiții excelente.

Foarte determinați, după ce au suferit în ultimele săptămâni trei înfrângeri consecutive, bihorenii au început bine jocul cu Academica, iar în minutul 15 și-au creat prima acțiune de poartă periculoasă. Atunci, după o pasă pe culoar în careu a lui Ludușan, mingea a ajuns la Paul Mitrică, acesta a rămas singur cu portarul, la 10 metri ușor lateral dreapta, a tras în forță, dar goalkeeperul Vâlceanu a respins cu greu peste transversală. Apoi, în minutul 18, după o centrare de pe stânga, Ludușan a reluat cu capul peste poartă, din 7 metri.

Atacurile elevilor antrenorului Cristian Lupuț au început să se intensifice în partea a doua a primei reprize, iar în minutul 36 Claudiu Codoban a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, portarul Vâlceanu deviind în corner. Peste numai un minut, același Cl. Codoban a centrat la bara a doua, Oros s-a demarcat singur la 7 metri, a plonjat și a reluat cu capul din 6 metri peste bară, irosind o ocazie foarte bună.

Lupușan i-a luat „fața” lui Vâlceanu

Până la pauză, în minutul 40 au avut și oaspeții o ocazie când, după ce portarul Moga a trimis greșit, a interceptat Andrei Șut, care a șutat de la 20 de metri, la colțul scurt, dar puțin pe lângă poartă.

După o prestație modestă în prima parte, ilfovenii au început bine repriza secundă: în minutul 64 Horșia a trecut pe lângă noua achiziție a orădenilor, fundașul stânga Moihedja, a tras din 16 metri pe jos, la colțul scurt, dar portarul Moga a prins.

Deși cei de la Academica au avut mai mult posesia, „luceferii” au replicat tot mai periculos pe contraatac. Astfel, în minutul 71, Codoban a pătruns în careu pe partea stângă, l-a fentat pe Răuță, a ajuns la 6 metri, însă înainte să șuteze fundașul ilfovean a revenit și a respins în corner.

Două minute mai târziu s-a consemnat un nou contraatac al Luceafărului: Codoban a primit la marginea careului, a încearcat să-l lobeze pe Vâlceanu, însă portarul a reținut.

Oaspeții au devenit periculoși în minutul 75, când Bogdan Barbu a trimis periculos dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, însă portarul Moga a fost pe fază și a prins fără emoții.

Jocul se îndrepta către un rezultat de egalitate, dar în minutul 86 Luceafărul a dat lovitura, reușind să înscrie: Moihedja a pătruns în flancul stâng, a centrat la limita careului mic, acolo unde Andrei Ludușan a ajuns înaintea lui Octavian Vâlceanu la minge. Atacantul bihorean a deviat cu capul și a trimis în poartă. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, „roș-albaștrii” gestionând bine ultimele minute.

Lupuț: „Sper ca acesta să fie un nou început pentru noi”

Orădenii au obținut cea de-a doua victorie din actualul și au urcat în clasament părăsind zona „nisipurilor mișcătoare”.

„Vreau, în primul rând, să-mi felicit jucătorii pentru modul cum au tratat și înțeles importanța acestui joc. Am întâlnit o echipă bună, cu un antrenor bun, o echipă care joacă fotbal, dar mă bucur că am avut o replică pe măsură a ceea ce am pregătit toată săptămâna. Nu a fost ușor să-i pregătesc pe jucători din punct de vedere mental după cele trei eșecuri consecutive, dar mă bucur că au avut reacție și eu sper ca acesta să fie un nou început pentru noi și, chiar și la meciul de cupă de joi să continuăm cu aceeași evoluție”, a declarat, imediat după partidă, Cristian Lupuț, antrenorul principal al Luceafărului.

Tehnicianul bihorean a mai debutat cu această ocazie doi jucători: pe lângă Kevin Moihedja, a mai intrat Ionuț Gruia, fotbalist care a venit de la Energeticianul și care i-a luat locul în flancul drept al apărării lui Toriște, în minutul 58.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ACADEMICA CLINCENI 1-0
Andrei Ludușan 86′

Moga – Toriște (Gruia 58′), Oros (cpt.), Tînc (Opriș 53′), Moihedja – Mitrică, Prejmerean, Chiorean, Al. Dulca – Codoban (Vas. Pop 77′), Ludușan
Rezerve neutilizate: Moroz -, G. Paraschiv, C-tin. Roșu, Preoteasa
Antrenor: Cristian Lupuț

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuță, Rz. Patriche (cpt.), Dobrescu – Bg. Barbu, Șut – Nicola (Ad. Stoica 56′), Horșia (Mih. Șandru 84′), Gliga (74′) – Rob. Ion
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Găină, Val. Cristea, Dogaru
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul Felix (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 50; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

După acest joc, Luceafărul a acumulat 8 puncte și a urcat pe locul 14 al clasamentului, urmând a evolua în etapa viitoare la Pitești, cu FC Argeș, duminică, de la ora 11:00. Până atunci însă, joi, de la ora 16:00, bihorenii vor evolua pe teren propriu, la Sânmartin, în șaisprezecimile Cupei României, în compania fostei campioane Astra Giurgiu.

Clinceniul a rămas cu 18 puncte și a căzut de pe primul loc pe 2, cel puțin până în această seară, când poate fi depășită și de Petrolul. Miercuri, de la ora 16:30, joacă în 16-imi pe teren propriu cu FC Hermannstadt.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 23 Sep. 2018, 13:27 Campionat
Pe aceeași temă