Împăcare fără precedent! UTA și Poli vor fi ‘surori’ pentru două ore

05 Mar. 2012, 11:10 Pregătiri, amicale
Împăcare fără precedent!** UTA și Poli vor fi 'surori' pentru două ore

Suporterii celor doua echipe vor scanda împreună împotriva conducerii Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal, cu ocazia unui meci amical care va avea loc sâmbătă.

Fanii celor mai iubite echipe din vestul României, UTA Arad și Poli Timișoara, își doresc atât de mult să scape de Mircea Sandu și Mitică Dragomir încât au hotărât să uite de rivalități pentru două ore.

Cele două echipe rivale vor juca sâmbătă un meci amical la Arad. Întâlnirea a fost programată chiar la inițiativa suporterilor. Liderii celor două grupuri de fani care se dușmănesc de câteva decenii vor scanda împreună la partida de sâmbătă împotriva lui Mircea Sandu și a lui Mitică Dragomir, pe care îi consideră vinovați pentru lipsa de rezultate a naționalei și a echipelor românești în cupele europene, precum și pentru încurajarea corupției la nivelul competițiilor interne.

Ultimul eveniment care a amplificat antipatia suporterilor români față de Sandu și Dragomir a avut loc la meciul amical România – Uruguay, de la București. Mai mulți suporteri au fost bătuți și evacuați din stadion la acea partidă, pentru că au scandat împotriva conducătorilor fotbalului românesc.

„În proporție de 99 la sută, sâmbătă va avea loc un meci amical între UTA și POLI, la Arad. Noi, suporterii, vom protesta împotriva celor care au transformat fotbalul românesc într-un gunoi (cei doi tartori din fruntea federației și ligii), precum și împotriva Legii 4 și Legii 10, care încalcă în mod flagrant numeroase drepturi cetățenești și lasă loc abuzurilor. Noi, suporterii celor două echipe rivale am hotărât să trecem peste orgolii pentru un meci, totul fiind în interesul comun de a scăpa de cancerele fotbalului românesc” – acesta este anunțul făcut de suporterii timișoreni.

UTA și Poli nu s-au mai întâlnit într-un meci amical de nouă ani. Ultima dată s-a întâmplat la Timișoara, în vara anului 2003, la finalul acelei partide având loc incidente între suporteri.

Articol scris de Radu Faur

05 Mar. 2012, 11:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă