Ilie Stan și-a testat jucătorii înaintea meciului cu „U” Cluj într-un amical câștigat cu 2-0. Buzoienii au lipici la goluri

Marius ANGHEL 21 Aug. 2019, 17:56 Pregătiri, amicale

Liderul din Liga 2, nou-promovata SCM Gloria Buzău, are ocazia să demonstreze la finalul acestei săptămâni că își merită locul ocupat în acest moment. Duminică, de la ora 15:30, joacă la Târgu Mureș, cu Universitatea Cluj, echipă care își desfășoară în acest debut de sezon meciurile de pe teren propriu pe stadionul Trans-Sil, fără spectatori, după sancțiunea primită pentru incidentele de la partida tur de baraj cu FC Hermannstadt. „U” este una dintre favorite la promovare, însă are un debut slab de campionat, cu doar trei puncte acumulate în primele trei etape, în timp ce Buzăul are punctaj maxim, 9, și e pe locul 1 datorită golaverajului, 10-1.

În vederea pregătirii jocului cu Universitatea, antrenorul principal al Gloriei, Ilie Stan, a prins în programul din această săptămână și un meci de verificare, pe lângă antrenamentele specifice. Astfel, marți, de la orele 17:30, a disputat un amical pe stadionul din Buzău cu CSM Râmnicu Sărat, echipă pe care a avut-o colegă în Liga 3, însă care a retrogradat de pe penultimul loc.

Jocul cu formația din Râmnicu Sărat a fost câștigat cu 2-0 de jucătorii lui Ilie Stan, golurile fiind marcate de mijlocașii Matei Constantinescu și Richardo Mihalache. Constantinescu debutase sâmbăta trecută, cu Sportul Snagov, în Liga 2, meci în care a și marcat pentru 7-0, acesta fiind scorul final cu ilfovenii.

Ilie Stan a vrut să-i vadă la lucru pe jucătorii pe care i-a folosit mai puțin, sau deloc, în acest început de campionat. I-a trimis în primul „11” pe Stoian – Pîrcălabu, Ceaușel, Konate, Catană, Luptak, Fl. Cazan, Măd. Calu, R. Mihalache, Godin, M. Constantinescu, iar pe parcurs au mai intrat R. Șerban – Camara și Andr. Enescu.

În etapa trecută, cu Sportul Snagov, Buzăul i-a avut pe teren pe: Dr. Balauru – Gîț, M. Ioniță, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc (M. Constantinescu 73′), D. Munteanu (P. Mihalache 66′) – Val. Alexandru (cpt.), Huiban (Pîrcălabu 59′). Rezerve neutilizate au fost: R. Stoian – Godin, Luptak, Konate.

În acest debut de sezon, SCM Gloria Buzău a obținut trei victorii: 1-0 cu Csikszereda, 2-1 cu Ripensia și 7-0 cu Sportul Snagov, în timp ce „U” Cluj are două înfrângeri și un succes: 0-2 cu CSM Reșița, 3-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-1 cu Campionii FC Argeș.

Pe lângă faptul că e lider, SCM Gloria deține și cea mai clară victorie în acest debut de sezon: 7-0 cu Sportul Snagov.

Foto: SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 21 Aug. 2019, 17:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă