Hagi de lux!

15 Aug. 2011, 12:02 Pregătiri, amicale
Hagi de lux!

Hagi crește copii-minune la Academia de fotbal, dar ține ștacheta ridicată și la echipa sa de seniori, pe care și-ar dori‑o în Liga I. Cu zece transferuri perfectate în vară și cu un cantonament de cinci stele în Olanda, Viitorul Constanța este una dintre favoritele la promovare. Noul sezon al Ligii a II-a debutează la finele acestei săptămâni.

Hagi merge pe căi bătătorite. Fostul mare decar al naționalei știe rețeta succesului, ca parte din cariera sa strălucită, și încearcă să o prescrie și jucătorilor pe care-i crește la Constanța. „Regele” și-a dus echipa din Liga a II-a în pregătirea de vară acolo unde s-a antrenat și el, cu echipa națională, în anii 80. „Am făcut mai multe cantonamente în Olanda, între ’82 și ’87. Știu ce înseamnă o pregătire acolo. Clima, terenurile, adversarii – toate sunt perfecte pentru o echipă de fotbal”, explică „Regele”.

Patru amicale: trei victorii și un egal
Viitorul Constanța și-a stabilit cartierul general la Hoenderloo (100 de kilometri de Amsterdam), în complexul sportiv unde se pregătesc naționala Olandei, Barcelona sau Ajax. În cele 12 zile de pregătire, jucătorii „Regelui” au disputat și patru partide amicale. Pe niciunul nu l-au pierdut. Palmares: trei victorii și un egal. „Am vrut să ne verificăm într-o țară cu fotbal foarte bun, la un nivel apropiat de ceea ce ne dorim. Cantonamentul a fost reușit din toate punctele de vedere și ne-a ajutat să câștigăm în experiență”, explică Hagi.

Scump, dar face!
Viitorul a deplasat 30 de jucători în Olanda, între aceștia aflându-se și ex-steliștii Onicaș, Rusu, Lazăr sau Simion. „A fost un cantonament scump, dar a meritat. Toate fac parte dintr-un proiect pe care trebuie să-l respectăm. Echipa crește, are potențial foarte bun. Putem deveni o echipă puternică. Eu zic că am semnat bine, cum se spune în fotbal, adică am făcut transferuri reușite”, punctează Hagi, care nu a dorit să dezvăluie cât a costat cantonamentul din Olanda.

„Toate meciurile sunt grele”
Viitorul Constanța face parte din Seria I a ligii secunde. Printre contracandidatele sale la promovare se numără Delta Tulcea și CSMS Iași. „Pentru noi, toate meciurile sunt grele. Jucăm să câștigăm fiecare meci. Obiectivul nostru este să creștem jucători, dar atacăm și promovarea”, a mai punctat Hagi. În prima etapă, sâmbătă, Viitorul întâlnește pe teren propriu pe Dunărea Galați. Derby-ul seriei va avea loc în etapa a patra, Delta – Viitorul.

Articol de Alexandru ENCIU

15 Aug. 2011, 12:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă