Viitorul, anunț despre fuziunea cu Farul: ”Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici”

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 18:58 Liga 2
Viitorul, anunț despre fuziunea cu Farul: ”Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean - Împreună suntem mai puternici”

Fuziune dintre Viitorul și Farul Constanța, sub numele celui din urmă, care are o tradiție de 100 de ani, cât și susținerea suporterilor, va deveni în curând certitudine.

Săptămâna viitoare, reprezentanții celor două cluburi vor susține o conferință comună în care vor detalii despre această unire pentru formarea unui club puternic în Constanța.

Farul și Viitorul fuzionează! Viitorul: ”Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean”

Conducătorii clubului Viitorul Constanța, cât și de finanțatorul clubului Farul Constanța, Ciprian Marica, au recunoscut în mai multe rânduri discuțiile despre posibila fuziune dintre cele două formații dobrogene, iar acum totul pare să fi ajuns la final. Cel puțin asta reiese din înștiințarea trimisă de clubul Viitorul presei, care e informată de conferința organizată luni, la Hotel Iaki din Constanța, în care vor vorbi cei ”implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.”

”Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, sună informarea trimisă presei de către clubul Viitorul.

Declarații oferite de oficialii cluburilor Viitorul și Farul până acum, în ordinea evoluției discuțiilor fuziunii:

”Deocamdată nu am avut o discuție și nu știm ce va fi. Sper, totuși, să vă fac o surpriză plăcută. O să vedem. Cert este că povestea Farului trebuie să continue. Este clubul care spune povestea Constanței, orașului și constănțenii sunt orgolioși, vor performanță. Sper să vă facem o supriză plăcută și cât de curând”
Ciprian Marica, deținător al brandului Farul și acționar la club din 2018

”Eu am fost de părere întotdeauna că într-un oraş precum Constanţa două echipe în ligile superioare este prea mult. Ar fi un lucru pozitiv, zic eu, dacă un astfel de proiect ar avea finalitate, pentru că suporterii care ar fi împărţiţi s-ar strânge sub un singur tricou şi ar fi un lucru extraordinar, dar, deocamdată, nu este nimic sigur”
Gheorghe Popescu, președinte Viitorul

”Gică Hagi nu îşi poate nega originile. Acolo a început fotbalul, de acolo s-a lansat în lumea mare a fotbalului. Farul este în inima lui, el este, cum îi place să spună, un copil al Dobrogei. E clar că totul în ultimii 40 de ani se leagă de numele lui în Constanţa.
Nici nu mai contează cum au pornit lucrurile, există interes dinspre toate părţile implicate, să spun aşa. Şi dinspre cele două cluburi, şi dinspre autorităţi şi bineînţeles că, cred eu, fără să am informaţii clare din mijlocul suporterilor, tot ce înseamnă suporteri adevăraţi ai Farului şi-ar dori să aibă în Constanţa o echipa puternică, o echipa care să concureze că în vremurile de demult

Cristian Bivolaru, director general Viitorul

”Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii.
Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni.
Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri.
Constanța, 22 mai 2021”
comunicatul clubului Viitorul, patronat de Gheorghe Hagi

”Sunt foarte interesat de acest proiect și susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți suporterii constănțeni. Avem un interes comun în dezvoltarea sportului în județul nostru, avem sportivi valoroși și căutăm soluții de sprijin, pentru ca acest sport să aducă, în continuare, mari victorii în palmaresul cluburilor constănțene. Vreau să îi asigur pe toți suporterii echipelor FC Farul Constanța și FC Viitorul, că voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic ce va avea ca scop final, orientarea către performanță a fotbalului constănțean”
Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța

”Entitatea comună va juca la Ovidiu, dar CNI vrea să facă un stadion de 18 mii de locuri la Constanța. Fuziunea se poate întâmpla și din acest sezon, noi ne vom păstra structura managerială și echipa se va numi Farul Constanța, asta va fi singura schimbare. Iar Marica va face parte din noua echipă managerială. Locul din Liga 2 este problema lui Ciprian. Dar nu batem nimic în cuie, nici numele de Farul. E o discuție juridică deloc simplă, sunt avocați de care se ocupă”
Gheorghe Popescu, președinte Viitorul

”Am lucrat în echipă, lucrăm în echipă și cred că orașul Constanța merită să aibă o singură echipă. Facem toate demersurile și încercăm să găsim cea mai bună formulă și să nu pierdem absolut nimic. Să luăm tot ce e bun de la Viitorul și de la Farul și să facem o singură echipă”
Ciprian Marica, deținător al brandului Farul

”Lucrurile vor evolua și vor ajunge într-o altă dimensiune pentru fotbalul românesc. Am vorbit cu Gică Hagi, propunerea m-a onorat foarte tare. Era greu de refuzat, mi-a propus să merg la Farul Constanța, pentru că așa o să se numească echipa, iar eu să stau doi-trei ani. Fără să fiu antrenor, deci nu aș fi fost principal, dar să stau, să încep să stau lângă el și să învăț filosofia clubului pentru ca, în doi-trei ani, să devin eu antrenor. L-am refuzat, îmi pare rău că nu am mers alături de Gică Hagi, dar asta mi-am dorit eu să fac, să merg pe drumul meu și să iau deciziile singur, așa simt că e bine pentru mine. Deși proiectul de la echipa lui Gică Hagi însemna cel mai înalt nivel posibil pentru mine. Eu aș fi fost antrenor în stafful domnului Hagi, el cred că va fi antrenor, el e șeful staffului, plus domnul Anghel, iar eu în stafful acela aș fi fost și aș fi învățat”
Ianis Zicu, antrenorul Farul Constanța

  • În această ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10 și a jucat baraj cu Chindia Târgoviște pentru calificarea în Conference League, pe care l-a câștigat.
  • Farul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat. Ultima participare în Liga 1 a avut-o în sezonul 2008/2009, de atunci și până acum activând în Liga 2, desființându-se, luând-o de la zero din Liga a 4-a și revenind mai apoi în eșalonul secund.

Dacă nu va apărea vreo surpriză, locul lăsat vacant de Farul în Liga 2 va fi ocupat de Fotbal Comuna Recea, viitoare CS Dacia Maramureș, aceasta fiind prima aflată sub linia retrogradării în Liga 3, după ce a pierdut barajul de menținere cu Unirea Slobozia.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă