Gyuszi Balint: „Am făcut față unei pretendente la promovarea în Liga I”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 11:24 Pregătiri, amicale
Gyuszi Balint:** „Am făcut față unei pretendente la promovarea în Liga I

Ocupanta locului 3 din Seria B2, FCM Târgu Mureș, a reușit să învingă cu scorul de 2-1 (0-0) liderul seriei C6, Unirea Tărlungeni, într-o partidă amicală disputată sâmbătă la Târgu Mureș. După un drum de trei ore, jucătorii lui Gyuszi Balint au rezistat eroic în prima repriză și au jucat în multe momente de la egal la egal cu o pretendentă la un loc în Liga I.

Jucătorii Unirii au ratat două ocazii uriașe. În minutul 52, Flavius Iaru a scăpat singur spre poartă, l-a lobat pe portarul Balauru, însă mingea a fost respinsă de pe linia porții de Gugu. În minutul 73, Pricop scăpat singur spre poartă alege pasa in locul șutului. Finalul partidei a fost tensionat de arbitrul central care a acordat foarte ușor un penalti pentru Unirea la un contact minor între Szilagyi și Lita. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Pricop, care sâmbătă și-a sărbătorit ziua de naștere (87).

Antrenorul Gyuszi Balint s-a bazat pe următoarea formulă de echipă: Iacob (45 Dărăbanț) – Toderașcu (45 Vlăsceanu), Potecu (45 Crețulescu), Tatarciuc, Dobrea (60 Mihalache)- N.Cristea (75 R.Balint), Brujan (45 Nicoară), R.Balint (45 Iaru)-Damian (45 Pricop), L.Nicolae (58 Lita), Airinei (45 Postolache)

La finalul partidei, Gyuszi Balint s-a declarat mulțumit de jocul prestat, nu și de atitudinea unor jucători din repriza secundă. „Am întâlnit o pretendentă la promovare și cred că am făcut o propagandă bună fotbalului. Per total, cred că a fost un test util pentru ambele echipe. Consider că în prima repriză am prestat un joc destul de bun. Din păcate, în repriza a doua, fotbalul ne-a arătat că, dacă îl tratezi cu superficialitate, te pedepsește, în special, când ai în față un adversar de valoarea celui de astăzi. Mă bucur că mai avem timp până la primul meci oficial, fiindcă mai sunt destul de multe lucruri de pus la punct. Felicit echipa FCM pentru jocul de astăzi și urez prietenilor mei Daniel Isăilă și Aurelian Băbuțan mult succes în tentativa de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc”, a declarat Balint pentru liga2.ro.

Următorul amical al formației Unirea Tărlungeni va avea loc vineri la Buzău, în compania formației locale Gloria (ora 15).

Articol scris de Marius Gherman

 

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 11:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă